Bilde: Colourbox og produsentene

Ny garasjeport

En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men garasjeporten skal vare i flere tiår.

Garasjeporten er en del av eiendommens ”ansikt”, og bør passe til både garasje og hus. Derfor er utseende og farge viktig. Hvis fronten på garasjen er nær inngangsdøren, kan leverandøren tilpasse form og farge så porten harmonerer. Ellers er det bare fantasien og lommeboka som begrenser utvalget. Garasjeporter finnes i et nesten ubegrenset utvalg. Derfor er det mye som må bestemmes: Vippeport eller leddport? Stål eller tre? Isolasjon? Elektronisk utstyr? Skal dobbelgarasjen ha to eller en port? Hva med vedlikeholdet?

En eller to porter?
Dobbelgarasje kan ha to enkle eller en bred dør. En bred port er rimeligere enn to enkle, men krever tyngre beslag og oppheng som slites mer. Vedlikeholdet kan derfor bli dyrere. En skumisolert stålport er stabil helt opp til 5 meters bredde, mens en bred treport må ha innvendige avstivere.

Vippeport
En gjennomprøvd og rimelig løsning som holder lenge med enkelt vedlikehold, men den krever plass foran garasjen. Du mister en halvmeter biloppstillingsplass, men til gjengjeld er både beslag og fjærer nærmest evigvarende. En rimelig og trygg løsning.

Rulleport
En rulleport trenger bare 30 cm over åpningen for å rulles opp. Med smale aluminiumslameller og skumisolasjon leveres den i mange farger. En plassbesparende løsning.

Leddheisport
Består av seksjoner som folder seg innover. Den er plassbesparende og du kan parkere helt inntil porten. Leveres med speilmønster- mønster og ulike vindusløsninger i den øvre seksjonen. Lages i tre fra furu til lerk og teak, men etter hvert har stål blitt det dominerende materialet. Den mest brukte løsningen.

Stål eller tre?
Leddheisporter i stål er et klart førstevalg for de fleste som nå skal installere garasjeport. Stål er et dødt materiale, porten er alltid stabil uansett vær og føre, mens treporter påvirkes av luftfuktighet og temperatur. Lakkert stål holder lenge, du behøver ikke å olje eller male. Stålporten tåler mye før den får en skramme i den lakkerte overflaten, men en bulk eller ripe i stålporten er nesten umulig å reparere så det blir usynlig, som regel må en hel seksjon byttes ut. En treport er en rimeligere og enklere investering, men velg trykkimpregnert eller vakumimpregnert treport, det sparer deg for
årlig vedlikehold.

Isolasjon
En stålport med skumisolering vil ofte være rimeligere enn en isolert treport. Det gir en lunere garasje, selv om garasjen ikke er oppvarmet. Det er viktig å sørge for god ventillasjon når du installerer en tett, skumisolert stålport.

Portåpner
De fleste garasjeporter leveres med fjernstyrte portåpnere. Med kodelås på utsiden slipper du å utstyre alle i familien med fjernkontroller, samtidig som garasjen er forsvarlig låst.

Sikkerhet
Etter de nye EU-direktivene skal alle garasjeporter leveres med en portåpner som er godkjent for akkurat den porttypen. Da er man garantert at alle forholdsregler er tatt for å hindre fall- og klemskader. Porten stanser så fort den kommer i kontakt med en hindring, og låses umiddelbart ved wirebrudd eller andre uhell.

Garasjetips:
www.hormann.no
www.crawfordgarasjeporter.no
www.gapo.no
www.edlandsporten.no
www.twobi.no
www.car-bo.no
www.industritre.no
www.grimstadgarasjen.no
www.igland.no


Produsert i Norges siden 1970 Edlandsporten En lekker stålport i nøttedesign, holder lenge og er nærmst vedlikeholdsfri. Leddporten leveres i en rekke farger og varianter som passer til de fleste hus og gårdsplasser.

Passer til det meste. Grimstadporten, Industri Tre Leveres i tre og stål, med en mengde varianter i farge og form: Heltre, laminert, finér eller det vedlikeholdsfrie alternativet: stål med isolasjon i polysteren.

Individuelle løsninger, Hörmann Lages både i stål og aluminium, 15 standardfarger og et vell av individuelle løsninger. Avansert sikkerhetsutstyr og portåpnere. Fra en av Europas ledende produsenter av dører og garasjeporter.

Fjærbrudd- og fallsikring 7345, Twobi Leddporten er standard hvit, men fåes også ferdigmalt i beige, sandsten, brun eller med fire typer trestruktur. Stålporten er isolert og klemsikker, leveres med fjærbrudd- og fallsikring.

Tradisjonell og tidløs g60 Dekor, Crawford Designklassiker med kassettstruktur. I lakkert stål er den behandlet for å vare i mange år uten vedlikehold.

Robust og populær g60 Classic, Crawford Solide stålporter med gode isoleringsegenskaper og ferdigbehandlet overflate i flere farger. Serien er blant Norges mest populære.

Canadiskprodusert Wilcox, Car Bo Isolerte leddporter i et stort utvalg farger, fyllinger, liggende panel og trestrukturer som passer de fleste norske bomiljøer.

Sparer plass, Twobi Sparer plass Twobi En isolert rulleport i aluminium krever ikke mye plass under taket. Leveres i laminert utførelse i mange farger. Motordrift er standard, to fjernkontroller og fotocelle følg

Euro Door, Industri Tre Harmonisk og tidløst Isolerte stålporter som leveres i standard hvitt med eller uten vindu. A ndre farger leveres på bestilling.
31. januar 2011
Mer om Garasje

3 feil du må unngå når du lager carport

Skal du bygge carport, er det særlig 3 ting du skal ta høyde for før du begynner. 

6 ting du ikke burde oppbevare i garasjen

Oppbevarer du maling eller tremøbler i garasjen? De burde du slutte med en gang – hvis du ikke ønsker at tingene skal bli ødelagt.

Kommunen nektet Eric å bygge garasje

Han tok saken i egne hender, og kom opp med en genial løsning.

Bli kvitt rotet i garasjen

Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Kan du bygge garasje eller carport uten å søke?

Går du med planer om å bygge garasje eller carport? Eller frykter du at naboen skal gjøre det? Nye byggeregler fra 1. juli 2015 gjør at man slipper å...

Ryddig garasje med enkle grep

Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

Velg rett garasjeport

To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Tips til deg som skal bygge garasje

Sven Ove Carlsen og Vidar Myhre fra 1-2-Tre-garasjen, har gode råd til deg som går med garasjeplaner.

Sjekkliste før du skal sette opp garasje

Har du planer om å bygge garasje, er det visse ting du bør kartlegge først.

Rydd opp i garasjen

Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

Riktig plassering av garasje

Riktig plassering av garasjen krever at du følger en del regler og forskrifter.

Garasje i stil med huset

Med ferdig montert elementgarasje slipper du unna med noen dagers byggeperiode

Nytt liv i garasjen

Det ble nytt liv i garasjen da familien pusset den opp og gjorde garasjen om til et lekerom for barna.

ABC om garasjeportåpnere

En garasjeportåpner er strengt tatt ikke nødvendig, men veldig komfortabel å ha.

Velg riktig garasje

Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no