Finn din stil til både garasje og hus med matchende dører.
Finn din stil til både garasje og hus med matchende dører.

Velg rett garasjeport

To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Åpner opp med sikker fjær

Med det nye krypterende fjærsystemet BiSecur kan man åpne og stenge garasjeporten på avstand og være sikker på at ingen utenforstående kan kopiere signalene. Det er også mulig å se på fjernkontrollen om man har glemt å låse. Motor kan kjøpes til eksisterende port forutsatt at porten fungerer manuelt.

Pris: 4 500 kroner for motor og fjernkontroll.

www.hoermann.no

Moderne og stilren design

Ryterna Slick er en 40mm isolert stålport levert av Car-Bo Garasjeporter AS. Den har et moderne og stilrent design som passer til dagens byggeskikk. Car-Bo Garasjeporter AS tilpasser porten på centimeteren slik at den passer til din garasje. Porten leveres i alle RAL farger, med dekor av rustfritt stål og designvinduer i rustfritt stål samt runde, firkantede eller rektangulære designvinduer.

Pris: Fra ca. 32 000 kroner.

www.car-bo.no

Forhindrer tyveri

Sikkerhet er i fokus for Crawfords nye garasjeportserie Secura. I samsvar med produsenten er man først med å tilby innbruddbeskyttelse og porter som er sertifisert med WK2-standard, hvilket definerer hvor bra et produkt klarer å håndtere et innbruddsforsøk. Denne normen garanterer at det ikke skal være noen svake punkter på produktet eller installasjonen i sin helhet. Fremside i rustfritt stål, fem ulike mønster og ti ulike farger, fra hvit til mahogny i en fin og glatt overflate.

Pris: Fra 15 425 kroner.

www.crawfordgarasjeporter.no

Behagelig motordrift

Bekvemmelighet er etterspurt av mange som vil kjøpe nye garasjeporter og det har Krafer, som selger leddporter med motordemper på. Motordrift og to fjernkontroller er standard i Krafers Trend i Doorhan-serien. Porten finnes i totalt elleve utførelser i ulike farger og profiler. Porten er produsert i Tjekkia i stål og aluminium. Tykkelsen er 40 mm og U-verdien er 1.2

Pris: Fra 8 700 kroner.

www.krafer.se

Fleksibelt system

Fra Lobas kan du får en fleksibel og komplett garasjeportløsning av høy kvalitet med norskproduserte beslag. Denne varianten er enkel å montere og de har et landsdekkende forhandlernett.

Pris: Fra 9 990 kroner.

www.lobas.no

Med isolerte stålplater

Grandal Garasjeporter tilbyr garasjeporter med systemet GranTeck som består av 42 mm fullisolerte stålporter i en rekke utførelser og overflater, som er tyskproduserte. Fører også GrandStar treporter med særpreg i tradisjonelle og moderne utførelser.

Pris: Fra 10 181 kroner (treporter)

www.grandal.no

Stålporter

Til funkishus og andre moderne boliger brukes ofte glatte porter med stålelementer. De kan også brukes til boder og som dører foran søppelspanndunker. Gapo GS Slick garasjeport levers i standard størrelse 260 mm bredde x 213 mm høyde.

Pris: Fra 15 300 kroner.

www.gapo.no

EU-godkjente leddporter

Leddporter er en porttype hvor portbladet er leddelt i seksjoner. Porten kjører loddrett opp og legger seg innunder loftet. Dette er den mest stabile og driftsikre garasjeportløsning på markedet. Fasadeprodukter AS forhandler garasjeporter som er fullisolert med 40mm polyurethan-skum og med tetninger i topp, sider og bunn. Porten bygges etter nøyaktige mål på eksisterende garasje, og konstruksjonen oppfyller kravene til EU-Norm 13241-1 : 2005. Fasadeprodukter AS har en rekke forskjellige modeller og kan levere garasjeporten i alle RAL-farger.

www.fasadegarasjeporter.no

Tenk over….

…garasjeporter fra utenlandske produsenter er kanskje ikke tilpasset nordisk klima og har derfor ofte ikke samme isoleringsbeskyttelse som er nødvendig for et norsk klima. Sjekk hvilken u-verdi porten har, dersom du har oppvarmet garasje, slik at ikke oppvarmingskostnaden blir unødvendig høye.

…sikkerhet handler ikke bare om å forhindre at tyver kommer inn i garasjen. Vippeporter med store fjærsystemer kan være uheldige for små barn. Nå for tiden selger de fleste produsentene vippeporter med fjærsystemer som er innebygget i sylindere som gjør det vanskeligere å skade seg.

…det kan være komplisert å montere en garasjedør selv. Du bør derfor ta kontakt med en yrkesmontør slik at alt blir riktig montert.

…vurder om du skal bytte til en ny garasjeportmodell når du skal kjøpe ny. Kanskje du har bra med plass foran garasjen og foretrekker en port med håndtak og åpning fremover? Eller du har mer plass inne i garasjen enn utenfor og foretrekker en vippeport eller en leddport. Den siste er svært plasseffektiv.

…om portkonstruksjonen. Brutt kuldebro har også en effekt på portens funksjonalitet. Da unngår du ising på portens innside.

6. mars 2013
Mer om Garasje

3 feil du må unngå når du lager carport

Skal du bygge carport, er det særlig 3 ting du skal ta høyde for før du begynner. 

6 ting du ikke burde oppbevare i garasjen

Oppbevarer du maling eller tremøbler i garasjen? De burde du slutte med en gang – hvis du ikke ønsker at tingene skal bli ødelagt.

Kommunen nektet Eric å bygge garasje

Han tok saken i egne hender, og kom opp med en genial løsning.

Bli kvitt rotet i garasjen

Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Kan du bygge garasje eller carport uten å søke?

Går du med planer om å bygge garasje eller carport? Eller frykter du at naboen skal gjøre det? Nye byggeregler fra 1. juli 2015 gjør at man slipper å...

Ryddig garasje med enkle grep

Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

Ny garasjeport

En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men garasjeporten skal vare i flere tiår.

Tips til deg som skal bygge garasje

Sven Ove Carlsen og Vidar Myhre fra 1-2-Tre-garasjen, har gode råd til deg som går med garasjeplaner.

Sjekkliste før du skal sette opp garasje

Har du planer om å bygge garasje, er det visse ting du bør kartlegge først.

Rydd opp i garasjen

Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

Riktig plassering av garasje

Riktig plassering av garasjen krever at du følger en del regler og forskrifter.

Garasje i stil med huset

Med ferdig montert elementgarasje slipper du unna med noen dagers byggeperiode

Nytt liv i garasjen

Det ble nytt liv i garasjen da familien pusset den opp og gjorde garasjen om til et lekerom for barna.

ABC om garasjeportåpnere

En garasjeportåpner er strengt tatt ikke nødvendig, men veldig komfortabel å ha.

Velg riktig garasje

Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode...