Velg riktig garasje

Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode valgmuligheter.

I prinsippet kan du få akkurat den garasjen du drømmer om hvis ressursene dine er ubegrensede. Da kan du ta kontakt med en arkitekt som tegner drømmegarasjen for deg. En mer økonomisk variant er å velge en standardtype som leveres ferdig fra ulike garasjeprodusenter. Det er denne løsningen vi viser deg her. Det finnes en rekke firmaer i Norge som lager ferdiggarasjer av utmerket kvalitet. Garasjen blir levert som byggesett. Du kan velge mellom å montere den selv eller få firmaet til å gjøre jobben fra a til å og overlevere deg nøkkelferdig hus til bilen din.

Det første du bør ta stilling til er hvor mye plass du har til garasje på tomten din, hvilken størrelse, bredde, lengde og høyde du ønsker på garasjen. Skal den bygges for en, to eller tre biler? Skal det være redskapsbod tilknyttet garasjen? Ønsker du en ekstra etasje med plass til arbeidsrom eller et ekstra gjesteværelse?

Vil du ha vippeport, leddport eller skyveport? Du bør også tenke på om garasjehuset skal være likt som hovedhuset. Skal du ha stående eller liggende kledning, og hvordan skal takvinkelen være? Skal deler eller hele garasjen isoleres? Hvilken utforming skal du ha på porter, dører og vinduer? Ønsker du port i gran, eldeltre, aluminium eller isolert stål? Still deg også spørsmålet om hvor ferdigstilt og komplett sluttprodukt du ønsker deg.

Er du usikker på dine behov og ønsker, kan du be om å få en demonstrasjon av de ulike løsninger direkte hos produsenten.

Må garasjebygget byggemeldes?
Er garasjebygget under 50 kvadratmeter trenger du ikke å sende byggesøknad. Da sender du kun en for-enklet melding til kommunen. Arbeidet kan starte etter tre uker, fra du har gitt meldingen, såfremt du ikke har fått annen beskjed fra kommunen. Hvis bygget er over 50 kvadratmeter må du sende egen byggesøknad.

Her får du vite mer:
Crawford.no, tlf: 22 65 54 50
Norgesgarasjen.no, tlf: 67 90 99 80
Igland.no, tlf: 37 25 70 70
Horman.no, tlf: 38 03 29 10 og 72 89 66 00
Boliggarasjen.no, tlf: 33 36 29 17 og 33 74 4939
Grimstadgarasjen.no, tlf: 37 25 75 75
Portspesialisten.no, tlf: 63 82 66 28
Diplomat.no, tlf: 33 36 04 40

23. oktober 2008
Mer om Garasje

3 feil du må unngå når du lager carport

Skal du bygge carport, er det særlig 3 ting du skal ta høyde for før du begynner. 

6 ting du ikke burde oppbevare i garasjen

Oppbevarer du maling eller tremøbler i garasjen? De burde du slutte med en gang – hvis du ikke ønsker at tingene skal bli ødelagt.

Kommunen nektet Eric å bygge garasje

Han tok saken i egne hender, og kom opp med en genial løsning.

Bli kvitt rotet i garasjen

Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Kan du bygge garasje eller carport uten å søke?

Går du med planer om å bygge garasje eller carport? Eller frykter du at naboen skal gjøre det? Nye byggeregler fra 1. juli 2015 gjør at man slipper å...

Ryddig garasje med enkle grep

Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

Velg rett garasjeport

To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Ny garasjeport

En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men...

Tips til deg som skal bygge garasje

Sven Ove Carlsen og Vidar Myhre fra 1-2-Tre-garasjen, har gode råd til deg som går med garasjeplaner.

Sjekkliste før du skal sette opp garasje

Har du planer om å bygge garasje, er det visse ting du bør kartlegge først.

Rydd opp i garasjen

Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

Riktig plassering av garasje

Riktig plassering av garasjen krever at du følger en del regler og forskrifter.

Garasje i stil med huset

Med ferdig montert elementgarasje slipper du unna med noen dagers byggeperiode

Nytt liv i garasjen

Det ble nytt liv i garasjen da familien pusset den opp og gjorde garasjen om til et lekerom for barna.

ABC om garasjeportåpnere

En garasjeportåpner er strengt tatt ikke nødvendig, men veldig komfortabel å ha.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no