Bilde: Getty Images

Nordmenn inspireres av trender og mote farger – Danskene er mest konservative

Når det kommer til boliginnredning, er danskene mer konservative enn nordmenn og svensker.  Både nordmenn og svensker lar seg i høyere grad inspirere av tidenes trender og mote farger.

 

Danmark er kjent for sitt design og har en mer minimalistisk tilgang når det gjelder innredning av hjemmet. De er gode til nøytrale farger, rene linjer og simple detaljer og masse lys.

Derimot i Norge ser tendensen annerledes ut når vi går inn i nordmennenes hjem – faktisk allerede før man entrer boligen kan man se forskjellen. Det gjør seg også gjeldende i Sverige. 

Tall viser nemlig at både nordmenn og svensker er mer modige i valg av dører og farger:

- Generelt kan vi se at svenskene og nordmennene i høy grad lar seg begeistre av trendfarger som gul og oransje, også når de skal velge farge på dørene, forteller Tenna Knak, Head of Marketing & Product Managment for SWEDOOR i Nord Europa i en pressemelding, og forteller:

- Dansker derimot foretrekker mer nøytrale og sikre farger som sort, hvit, brun og grå.

Farge på døren stormer frem

I løpet av de siste årene har det vært en stigende interesse i å ha farge på døren. Mer en to tredjedeler av alle ytterdører som selges i Skandinavia i dag er i en annen farge enn hvit - og tendensen er at det har kommet for å bli, mener Tenna Knak:

- Selvom Sverige og Norge fortsatt er mer modige enn danskene, så opplever vi også at danskene i stigend grad gir innpass til fargede dører.  
- Flere og flere får øynene opp for å inndra døren i boligindredningn og tar aktivt stilling til dørens farge og funksjoner. 

Den unike fasaden

Tendensene i Skandinavia viser at vi i høy grad har begynt å prioritere at inngangen til huset vårt skal være mer innbydende og unik. Det skal gi husets fasade kant. 

- Det gir god mening å velge ytterdør fargen, med omhu, siden det er noe av det første man ser og ofte her folk danner førsteinntrykket til hjemmet. Derfor er det opplagt å velge en ytterdør som komplimenterer huset på best måte utenfra.

- Utover det er det også en god mulighet til å skille seg ut fra naboene, ved å velge en unik dør, avslutter Tenna Knak

 

Kilde: Vores Villa - Les artikkelen her

18. mars 2019
Mer om Bygging

Du kan få overraskende mye penger for disse gamle gjenbruksvarene

Har du tenkt å kaste bunken med gamle byggematerialer som har ligget i hagen eller skuret i flere år? Da bør du lese dette først. Byggemateriale er nemlig utrolig dyrt å kjøpe nytt, derfor har de også en stor verdi i brukt tilstand. 

Slik unngår du dugg på ruten

Får du også kondensvann på innsiden av vinduene? Les her hvorfor problemet oppstår og hvordan du kan bli kvitt det.

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

«Winter is coming». Det går mot kaldere tider, og det er på tide å ta en runde rundt huset for å ta en skikkelig høstsjekk. Her er sjekklisten du trenge...

10 råd til deg som vil ha en overbygd terrasse

En overbygd terrasse er en klar vinner, hvis man gjør det riktig. Sjekk denne listen med 10 gode råd som er smart å tenke over før du går i gang med å bygge en overbygd terrasse.

Guide til fugemasse – velg den riktige

Velg den riktige fugemassen når du skal fuge inne og ute. Akrylfugemasse, byggfugemasse, silikonfugemasse, glassilikon – det finnes mye å velge mellom....

Verdens høyeste trebygning – står i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen er 18 etasjer, som ligger i Brumunddal,...

Slik velger du riktig bor

Lær hvordan du ser forskjellen på et murbor, et metallbor og et trebor, og få gode tips til hvordan du får riktig boreteknikk.

Rawlplug / Plugger - Slik velger du den riktige

Når du skal henge opp ting på veggen er det viktig at du vet om veggen bak er laget av gips, tre, betong eller murstein. Dette har betydning for hvilken...

Så enkelt henger man ting på en gipsvegg

Blogginnlegg: I de aller fleste hjem nå idag, så finner man gips på veggene. Bak gipsen kan man raskt finne tomrom. Hva gjør man da? Les videre nedover...

15 fabelaktige byggefeil

Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige. 

Slik unngår du frostskader på hytta i vinter

Hver vinter opplever mange skader på hytta som følge av frostsprengte rør. Det kan fort bli en dyr affære for hus- og hytteeiere. Men hvis du følger...

Et glassrekkverk gir maksimal utsikt fra altanen!
Annonsørinnhold

Velg riktig rekkverk til terrasse, balkong eller innendørs!

Hva behøver du å tenke på når du skal velge et rekkverk til din uteplass eller innendørsmiljø? Rekkverkbutikkens Sisse Martensen gir håndfaste råd og...

Slik unngår du vannskader i ferien

Sommeren er høysesong for vannskader. Men noen enkle grep kan spare deg for store utgifter og mye bryderi.

Slik setter du trestolper i jorda

En trestolpe eller -påle er viktig at sitter godt i bakken og tåler mye. Her er 9 tips til hvordan du får trestolpen godt ned i jorda, og blir der.

Hot trend: Sexy snekkershorts

Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.