Levelig med parasoller

Parasoller gjør utelivet levelig nå i sommervarmen. Og det er mye spennende å velge mellom.


Foto: Royal Botania
- En god parasoll er en god investering, sier interiørdesigner Tove Meldgaard. Som interiørdesigner er hun opptatt av at også uterommet skal fungere optimalt, og en god parasoll er en del av totalopplevelsen ute.

- Når du skal velge parasoll, gå for en som står i stil med resten av hagemøblene, anbefaler Meldgaard. Er for eksempel hagemøblene i metall, velger du en parasoll med detaljer i metall. Slik får du en helhet også i utestuen.

Kreative utførsler
Utvalget i parasoller er stort. Den tradisjonelle formen, med stang i midten og sekskantet duk, har fått konkurranse fra mer kreative utførsler. I blant er det for eksempel ikke praktisk å ha stanga midt under duken. Det har leverandører som blant annet Royal Botania løst ved å designe et stativ som holder parasollen ovenifra, ikke ulikt en klassisk bordlampe i design. Også Belveder har en modell med sidemaststativ, men her går stativet inn under duken, som ved tradisjonelle parasoller.

Eller hva med en asymetrisk modell?
- Her i Norge har vi ikke sola midt på himmelen slik de har i sydligere strøk. Dermed trenger vi heller ikke parasoller som dekker for sollys rett ovenifra. Velger du i stedet en skråstilt parasoll, som Ocean Master Razor fra Tuuci, vil den kaste mye lengre skygger, sier Meldgaard.

Kanskje har du opplevd at noen alltid havner i sola uansett hvordan du plasserer parasollen. Løsningen kan være å velge en modell som følger spisebordet.
- Rektangulære parasoller kan passe godt om du har et avlangt spisebord, sier Meldgaard.

Giganter
Du får i dag parasoller så små at de kun er ment å beskytte et spedbarn, og parasoller som med en diameter på 3.5 til 4 meter dekker hele sittegruppen og vel så det. Sistnevnte byr på utfordringer.

- Når parasollen har en diameter på fire meter, betyr det at duken dekker spisebordet når du slår den ned. Men Tuuci har tatt hensyn til dette og designet modellen Ocean Master Auto Scope, som automatisk hever seg en halv meter før den berører bordkanten, forteller Meldgaard, som forhandler produktene fra Tuuci og Royal Botania.

Slike parasoller koster mer, men har også lengre levetid. Kjøper du en billig parasoll i dårlig kvalitet, må du kanskje bytte den ut etter en sesong eller to. Det kan bli feilslått sparsommelighet. Velger du i stedet en parasoll i god kvalitet, har du den i mange år.
- Parasoller i god kvalitet er virkelig noe å ta med seg, avslutter Meldgaard.

Mer informasjon:
Tove Meldgaard tlf: 22 14 81 82
Royal Botania
Tuuci
Solskjermingsgruppen, tlf: 22 07 86 75
IPP, tlf: 22 72 40 00
23. oktober 2008
Mer om Solskjerming ute

Slik rengjør du markiseduken

Markiseduken bør rengjøres vår og høst, ellers risikerer du jordslag og grønske på grunn av pollen, veistøv og sur nedbør. 

Velg riktig solskjerming ute

Vi går inn i en tid hvor solskjerming er et hett tema for mange boligeiere. Her får du hjelp til å velge løsningen som passer for ditt hjem!

Seks smarte typer solskjerming

Sol er vel og bra, men det kan bli for mye lys og varme. Her får du en oversikt over fordeler og ulemper ved de vanligste solskjermingsmetodene.

Sommerens beste solskjermingstips

Endelig er det blitt sommervarme i luften! Men når solen er på sitt mest intense kan den til og med være litt plagsom. For å nyte utelivet maksimalt kan det lønne seg å satse på siste nytt innen solskjerming.

Riktig solskjerming på terrassen

En sommervarm terrasse kan fort bli en svett opplevelse dersom du ikke kan skjerme deg for solstrålene. Her viser vi deg noen eksempler på solskjerming...

Puter og parasoll - hvordan blir de rene?

Både stolputer og parasoll kan være vanskelige å vaske. Slik får du dem rene.

God solskjerming med markiser og persienner

Markiser, utvendige persienner eller screens – hvilken type solskjerming passer best for deg? Hvordan vedlikeholde for lengst mulig levetid? Her får du tips om solskjerming.

Persienner til funkishuset

Går du med planer om solskjerming, er råd og veiledning fra en faghandel gull verd, mener familien Havn.

Solseil eller lameller - valget er fritt

Store deler av året lengter nordmenn etter solen. Når den først kommer og varmer, ønsker vi å skjerme oss mot de intense strålene som flommer inn gjenno...

Skygge for solen

Trenger du skygge for solen er utvalget av solskjermingsprodukter stort og burde dekke de fleste behov.

10 Markise råd

Her følger 10 gode råd for å velge rett markise til din bolig.

Velg rett markise

Markisen gir skjønn skygge på solvarme dager og hindrer at lyssterke stråler får strømme fritt inn gjennom vinduene. Du slipper å få solen i øynene og...

Verdensmestre i solskjerming

Nordmenn er verdensmestre i solskjerming, hevdes det i bransjen. Til tross for den korte sommeren kjøper ingen andre i Europa så mye solskjerming. Det hevdes at hele 80 prosent av husstandene har skjermet seg mot solen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no