Persienner til funkishuset

Går du med planer om solskjerming, er råd og veiledning fra en faghandel gull verd, mener familien Havn.


Persiennene fungerer også som gardiner, lamellgardin foran terrassedøren. –Perfekt løsning for sstore og små, synes Cathrine Havn og datteren Alva. Foto: Cedric Archer

Ved hjelp av sveiv kan markisens kappe senkes hele120 centimeter ned. Beskytter mot lav sol, vind og nedbør.
Familien er svært fornøyde med anbefalingen fra Celcius Solskjerming om utvendige persienner foran de store syd- og vestvendte vinduene på sitt ny funkishus utenfor Tønsberg. I tillegg til å holde sjenerende sollys og varme ute, skjermer persiennene mot innsyn.

Understreker stilen
- Enkelt og stilrent. Passer perfekt til funkisstilen, synes Cathrine Havn om den spesialttilpassede løsningen.
Spesielt fornøyd er hun med dekk-kassene som ligger over vinduene og beskytter persiennene. Avrundede hjørnekasser medvirker til en helhetlig løsning.
Intergrert og diskret, skjemmer ikke huset. Solskjermingen må være der, men skal helst ikke være synlig når den ikke er i bruk.

Varme innslipp

Valget falt umiddelbart på utvendige persienner fordi denne effektive solskjermingen avverger inntil 92 prosent av varmen som ellers ville passert gjennom glasset. Materialene er solide og værbestandige og vil holde seg i minst 20 år. Styreskinner på hver side holder persiennene på plass slik at vind ikke fører til støy og slamring.
I tillegg har persiennene en enkel og funksjonell betjening. Ved hjelp av fjernkontroll kan alle persiennene kjøres samtidig, eller hver for seg.

Istedenfor gardiner

Husets beboere fant snart ut at persiennene utenfor de store vinduene fungerer fint også som gardiner. Den doble terrassedøren ble utstyrt med stilren lamellgardin som holder nyskjerrige blikk ute, men slipper lyset inn. Boligens øvrige vinduer har skreddersydde, innvendige persienner.
- Med en bolig innredet i enkel, minimalistisk stil, var tradisjonelle gardiner aldri aktuellt hos oss, smiler Cathrine Havn.

Forbrukerinformasjon:
Celcius Solskjerming Lavik, tlf. 33 36 54 44

Scandic Markiser AStlf. 61 13 37 00
Ringfoss & Co AS tlf. 23 24 89 70
Markisemannen tlf. 815 00 004
Norsol AS tlf. 22 50 65 00
23. oktober 2008
Mer om Solskjerming ute

Slik rengjør du markiseduken

Markiseduken bør rengjøres vår og høst, ellers risikerer du jordslag og grønske på grunn av pollen, veistøv og sur nedbør. 

Velg riktig solskjerming ute

Vi går inn i en tid hvor solskjerming er et hett tema for mange boligeiere. Her får du hjelp til å velge løsningen som passer for ditt hjem!

Seks smarte typer solskjerming

Sol er vel og bra, men det kan bli for mye lys og varme. Her får du en oversikt over fordeler og ulemper ved de vanligste solskjermingsmetodene.

Sommerens beste solskjermingstips

Endelig er det blitt sommervarme i luften! Men når solen er på sitt mest intense kan den til og med være litt plagsom. For å nyte utelivet maksimalt kan det lønne seg å satse på siste nytt innen solskjerming.

Riktig solskjerming på terrassen

En sommervarm terrasse kan fort bli en svett opplevelse dersom du ikke kan skjerme deg for solstrålene. Her viser vi deg noen eksempler på solskjerming...

Puter og parasoll - hvordan blir de rene?

Både stolputer og parasoll kan være vanskelige å vaske. Slik får du dem rene.

God solskjerming med markiser og persienner

Markiser, utvendige persienner eller screens – hvilken type solskjerming passer best for deg? Hvordan vedlikeholde for lengst mulig levetid? Her får du tips om solskjerming.

Levelig med parasoller

Parasoller gjør utelivet levelig nå i sommervarmen. Og det er mye spennende å velge mellom.

Solseil eller lameller - valget er fritt

Store deler av året lengter nordmenn etter solen. Når den først kommer og varmer, ønsker vi å skjerme oss mot de intense strålene som flommer inn gjenno...

Skygge for solen

Trenger du skygge for solen er utvalget av solskjermingsprodukter stort og burde dekke de fleste behov.

10 Markise råd

Her følger 10 gode råd for å velge rett markise til din bolig.

Velg rett markise

Markisen gir skjønn skygge på solvarme dager og hindrer at lyssterke stråler får strømme fritt inn gjennom vinduene. Du slipper å få solen i øynene og...

Verdensmestre i solskjerming

Nordmenn er verdensmestre i solskjerming, hevdes det i bransjen. Til tross for den korte sommeren kjøper ingen andre i Europa så mye solskjerming. Det hevdes at hele 80 prosent av husstandene har skjermet seg mot solen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no