Velg rett markise

Markisen gir skjønn skygge på solvarme dager og hindrer at lyssterke stråler får strømme fritt inn gjennom vinduene. Du slipper å få solen i øynene og møbler og inventar unngår å bli falmet av sterke solstråler. Her får du tipsene – som gjør det lettere å velge markisen som passer best for deg.

  Nå kan du få fjernstyrte markiser, som gjør det enkelt å regulere markisene uten å måtte legge kabler i huset.

Det stilles store krav til en terrassemarkise – blant annet at må den tåle store endringer i vær og vind. Markisen må også takle sterke solstråler, regn, luftforurensning og mugg.

 

Selve duken må være av førsteklasses kvalitet for å oppfylle alle disse kravene. Finmotorikk og heise-mekanisme må også kunne tåle en støt.

 

Hvis du er usikker på produsentens kvalitetskrav bør du ta kontakt med Norges Solskjermingsforbund. Deres medlems-bedrifter, i alt 70 foretak, tilbyr garantier og montering av markiser, for å sikre forbrukernes interesser best mulig.

 

Siste nytt i markisestyring

Et nytt styringssystem utviklet av Somfy, med navnet ”Inteo” kan styre både utvendig og innvendig solskjerming og har en prisbelønnet design som passer bra i hjemmet. Med bryter og fjernkontroll som styres ved hjelp av radioteknikk slipper man å dra kabler i huset. Bryteren på veggen er batteridrevet og sender styringssignaler til motoren inne i markiseanlegget. Den innvendige sol-skjermingen styres av 24 volts–motorer.

 

Om lag 70 prosent av terrassemarkiser som selges har motordrevene systemer. Forklaringen på dette er at merkostnadene for motoriserte markiser ikke er så stor på en terrassemarkise. Dessuten er disse er tyngre å styre manuelt.

 

Fordelen med fjernstyrte produkter er at man kan styre flere solskjermer samtidig og det blir enklere å justere markisens posisjoner. Dessuten slipper man snorer og sveiver på innsiden av vinduet. Når man er på jobb eller på ferie kan solstyring og tidsstyring manøvrere markisen og beskytte innredning og blomster. Dessuten ser boligen bebodd ut og da reduseres risikoen for innbrudd. Og når man kommer hjem fra arbeid har boligen en behagelig temperatur selv midt på sommeren.

 

Ensfarget duk mest populært

Selv om det har vært en rivende utvikling innen markisemønstre og farger de senere år foretrekker de fleste ensfarget duk på markisene. Vi er ganske konservative når det gjelder farger og mønstre i Norden. Sterke mønstre og fargekombinasjoner er det ikke mange som våger seg på.

 

De mest vågale velger ulike mønstre i markisen og kappen, eller avvikende kantebånd på kappen. De som velger en lys, mønstrete markise velger kanskje en mørkere, ensfarget kappe og plukker opp noe av fargen i markisen på kantebåndet.

 

Den som drister seg til et mønster på markisen ser ofte terrassen som en forlengelse av rommet innenfor. Markiseduken ligner da på stuens tekstiler, for å gi harmoni til ute og innerommet.

 

bildetekst

Mange velger forstsatt enfarget markise til husets ulike vinduer.

 

Prøv et databilde

Flere markisefirmaer kan tilby å vise huset ditt iført ulike markiseløsninger, på en dataskjerm. Dermed er det lettere for deg å se hva som passer til nettopp ditt hus.

 

Priser

 •  Manuell vindusmarkise, 140 x 70 cm koster ca 2 500 kr.
 •  Terrassemarkise, 5 x 3 meter, koster ca 12.000 kr.
 •  Elektrisk motor koster ca 3 000 kr.
 •  For fjernstyring må du legge til ca 1 000 kr.
 •  Sol og vindautomatikk til motoren koster ca 3 000 kr.
 •  Enkelt platetak koster ca 2 000 kr.
 •  Aluminiumstak koster ca 4 000 kr.
 •  Montering av markisen koster ca 1 500 kr, eventuelt pluss reisekostnader.

Garanti og forsikring

Forbrukerkjøpsloven gir deg rett til å reklamere på markisen. Det er opp til deg å påvise feil og mangler. Hvis du derimot har fått en skriftlig garanti fra markisefirmaet gjelder omvendt bevisførsel. Da må firmaet utbedre feilen eller gi deg pengene tilbake, dersom de ikke kan bevise at feilen skyldes deg som kjøper.

 

Et markisefirma som er medlem av Norges Solskjermingsforbund gir 3 års skriftlig garanti. Denne garantien tas over av forbundet dersom firmaet skulle gå konkurs og ikke kan gjøre opp sine forpliktelser. Forbundet garanterer for ordrer inntil 50 000 kroner. 

 

 

Her får du mer markiseinformasjon

 • Kjells Markiser, www.kjellsmarkiser.no , tlf: 81500570
 • Norsol AS, www.norsol.no, tlf: 71531900 
 • 23. oktober 2008
  Mer om Solskjerming ute

  Slik rengjør du markiseduken

  Markiseduken bør rengjøres vår og høst, ellers risikerer du jordslag og grønske på grunn av pollen, veistøv og sur nedbør. 

  Velg riktig solskjerming ute

  Vi går inn i en tid hvor solskjerming er et hett tema for mange boligeiere. Her får du hjelp til å velge løsningen som passer for ditt hjem!

  Seks smarte typer solskjerming

  Sol er vel og bra, men det kan bli for mye lys og varme. Her får du en oversikt over fordeler og ulemper ved de vanligste solskjermingsmetodene.

  Sommerens beste solskjermingstips

  Endelig er det blitt sommervarme i luften! Men når solen er på sitt mest intense kan den til og med være litt plagsom. For å nyte utelivet maksimalt kan det lønne seg å satse på siste nytt innen solskjerming.

  Riktig solskjerming på terrassen

  En sommervarm terrasse kan fort bli en svett opplevelse dersom du ikke kan skjerme deg for solstrålene. Her viser vi deg noen eksempler på solskjerming...

  Puter og parasoll - hvordan blir de rene?

  Både stolputer og parasoll kan være vanskelige å vaske. Slik får du dem rene.

  God solskjerming med markiser og persienner

  Markiser, utvendige persienner eller screens – hvilken type solskjerming passer best for deg? Hvordan vedlikeholde for lengst mulig levetid? Her får du tips om solskjerming.

  Levelig med parasoller

  Parasoller gjør utelivet levelig nå i sommervarmen. Og det er mye spennende å velge mellom.

  Persienner til funkishuset

  Går du med planer om solskjerming, er råd og veiledning fra en faghandel gull verd, mener familien Havn.

  Solseil eller lameller - valget er fritt

  Store deler av året lengter nordmenn etter solen. Når den først kommer og varmer, ønsker vi å skjerme oss mot de intense strålene som flommer inn gjennom vinduer og på terrassen.

  Skygge for solen

  Trenger du skygge for solen er utvalget av solskjermingsprodukter stort og burde dekke de fleste behov.

  10 Markise råd

  Her følger 10 gode råd for å velge rett markise til din bolig.

  Verdensmestre i solskjerming

  Nordmenn er verdensmestre i solskjerming, hevdes det i bransjen. Til tross for den korte sommeren kjøper ingen andre i Europa så mye solskjerming. Det hevdes at hele 80 prosent av husstandene har skjermet seg mot solen.

  vilkårene
  Avbryt

  Velkommen til viivilla.no!

  Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

  På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

  Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

  Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

  Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

  Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

  Med vennlig hilsen

  Viivilla.no