Annonsørinnhold
Bilde: Gravco

Derfor bør du spyle rørene dine nå

Bygging

Spar tid, penger og frustrasjon ved å rense avløpsrørene før de blir tette. 

Rens av avløpsrør er neppe det første huseiere tenker på, men det kan faktisk redde deg fra både skader og uforutsette utgifter. Selv om mange avløp "gror igjen", er det stort sett fysiske fremmedlegemer som har skylden når doen din plutselig går tett.

– Akkurat det opplever nok de fleste som svært dramatisk. Derfor er vår krisetelefon bemannet døgnet rundt hele året, slik at vi kan rykke ut raskt og løse problemet, forteller Arne Clausen i Gravco

Arne Clausen i Gravco

 

– Nøkkelen til å fjerne fysiske hindringer er profesjonell høytrykksspyling. Vi snakker om utstyr som gir flere hundre bar mer enn de høytrykksspylerne som privatpersoner bruker til å vaske bilene sine med, så dette er ikke noe leketøy, sier Clausen. 

Les også:

Slik sliper du tregulvet selv

Det er en stor jobb å slipe gulvet selv. Vi viser deg hvordan du får et vellykket resultat - trinn for trinn.

Her må man altså vite hva man skal gjøre, og med Gravcos lange erfaring kan du stole på at jobben blir gjort raskt og forsvarlig.

Les mer om høytrykksspyling av tette rør her!

Les også: Det smarteste du kan gjøre for boligen din

Vedlikeholdsspyling: Din beste forsikring

– Over tid vil matrester og fett som skylles ned i vasken feste seg til rørveggene. Det samme gjelder for rørene på badet, der såperester og hår er de store synderne. Siden tette avløpsrør fort gir store skader på bolig og interiør er rådet vårt klart: Vær føre var - slik at skadene ikke oppstår i det hele tatt, sier Clausen. 

Denne problemstillilingen var bakgrunnen for at Gravco innførte vedlikeholdsspyling i Norge for fem år siden. Siden har arbeidet deres spart mange boligeiere for store utgifter og mye frustrasjon. 

Les også:

Slik legger du mikrosement

Mikrosement er et sterkt og lettpåført materiale som kan gi rommene dine et realt ansiktsløft. Her får du oppskrift til hvordan du legger på mikroseme...

 

Men hva skiller egentlig høytrykksspyling fra vedlikeholdsspyling?

– Krisespyling dreier seg om å fjerne en konkret propp, mens vedlikeholdsspyling består av en grundig rengjøring av boligens innvendige avløpsrør. Vi starter normalt med å spyle fra sluk på bad og avløp på kjøkken, og så følge opp via stammer og bunnledning ut til det kommunale avløpet.

Arbeidet gjøres uten kjemikalier, kun med varmt vann, roterende dyse og høyttrykk. Resultatet er en kraftig men skånsom rengjøring av rørene, noe boligen din sannsynligvis har meget godt av. 

Les mer om vedlikeholdsspyling her!

Les også:

8 feil du garantert gjør når du vasker klær

Vi har samlet 8 feil som mange gjør når de vasker klær. Finn ut om du er en av dem, eller om du allerede har kontroll på klesvasken.

Vurderer du å skifte ut gamle rør? Husk at det er billigere å vedlikeholde enn å installere nytt!  

 

Faresignaler huseiere bør kjenne til

– Alarmklokkene bør ringe hvis du legger merke til lukt eller klukking fra avløpet. Det er klassiske tegn på rørene begynner å bli tette, og da bør vedlikeholdsspyling stå øverst på agendaen din, hvis du vil unngå store skader, sier Clausen.

Hvis man er i tvil om tilstanden på rørene hjemme, er heller ikke det noe problem:

– Vi har kunnskapen og utstyret, og kan selvfølgelig gjennomføre en rørinspeksjon og gi en tilstandsrapport i forkant, om kunden ønsker det. Og det er også verdt å merke seg at vedlikeholdsspyling kan forlenge levetiden på rørene betraktelig, avslutter Clausen. 

Trykk her for å lese mer om hva Gravco kan gjøre for deg og din bolig!

Vil du ha flere tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

19. april 2018
Mer om Bygging

15 fabelaktige byggefeil

Bygging Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige. 

Slik setter du trestolper i jorda

Bygging En trestolpe eller -påle er viktig at sitter godt i bakken og tåler mye. Her er 9 tips til hvordan du får trestolpen godt ned i jorda, og blir der.

Hot trend: Sexy snekkershorts

Bygging Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.

Slik legger du mikrosement

Bygging Mikrosement er et sterkt og lettpåført materiale som kan gi rommene dine et realt ansiktsløft. Her får du oppskrift til hvordan du legger på mikrosement hjemme.

Annonsørinnhold

Drømmen om en lengre sommer

Bygging Drømmer du et ekstra rom i hagen der du kan kontrollere vær og vind? Da bør du følge med på månedens kupp.

Annonsørinnhold

Skal du jobbe i høyden? Les dette og unngå skader!

Bygging Et stillas er billigere enn du tror. Og langt tryggere enn en stige!

Annonsørinnhold

Denne avtalen gir 40 % rabatt og gratis lånehenger

Bygging Med opp til 40 prosent rabatt på byggevarer er det ikke rart at medlemmene i Huseiernes Landsforbund er ivrige kunder hos Norges største byggevarekjede.

Annonsørinnhold

Denne duken er gull verdt

Bygging Med PVC-duk fra TIL-TAK kan du gi uteplassen helt nytt liv.

Annonsørinnhold

7 grunner til å fundamentere med jordskruer

Bygging Hvorfor støpe dyrt fundament når du bare kan stikke en skrue i bakken?