Annonsørinnhold
Bilde: Gravco

Derfor bør du spyle rørene dine nå

Spar tid, penger og frustrasjon ved å rense avløpsrørene før de blir tette. 

Rens av avløpsrør er neppe det første huseiere tenker på, men det kan faktisk redde deg fra både skader og uforutsette utgifter. Selv om mange avløp "gror igjen", er det stort sett fysiske fremmedlegemer som har skylden når doen din plutselig går tett.

– Akkurat det opplever nok de fleste som svært dramatisk. Derfor er vår krisetelefon bemannet døgnet rundt hele året, slik at vi kan rykke ut raskt og løse problemet, forteller Arne Clausen i Gravco

Arne Clausen i Gravco

 

– Nøkkelen til å fjerne fysiske hindringer er profesjonell høytrykksspyling. Vi snakker om utstyr som gir flere hundre bar mer enn de høytrykksspylerne som privatpersoner bruker til å vaske bilene sine med, så dette er ikke noe leketøy, sier Clausen. 

Her må man altså vite hva man skal gjøre, og med Gravcos lange erfaring kan du stole på at jobben blir gjort raskt og forsvarlig.

Les mer om høytrykksspyling av tette rør her!

Les også: Det smarteste du kan gjøre for boligen din

Vedlikeholdsspyling: Din beste forsikring

– Over tid vil matrester og fett som skylles ned i vasken feste seg til rørveggene. Det samme gjelder for rørene på badet, der såperester og hår er de store synderne. Siden tette avløpsrør fort gir store skader på bolig og interiør er rådet vårt klart: Vær føre var - slik at skadene ikke oppstår i det hele tatt, sier Clausen. 

Denne problemstillilingen var bakgrunnen for at Gravco innførte vedlikeholdsspyling i Norge for fem år siden. Siden har arbeidet deres spart mange boligeiere for store utgifter og mye frustrasjon. 

 

Men hva skiller egentlig høytrykksspyling fra vedlikeholdsspyling?

– Krisespyling dreier seg om å fjerne en konkret propp, mens vedlikeholdsspyling består av en grundig rengjøring av boligens innvendige avløpsrør. Vi starter normalt med å spyle fra sluk på bad og avløp på kjøkken, og så følge opp via stammer og bunnledning ut til det kommunale avløpet.

Arbeidet gjøres uten kjemikalier, kun med varmt vann, roterende dyse og høyttrykk. Resultatet er en kraftig men skånsom rengjøring av rørene, noe boligen din sannsynligvis har meget godt av. 

Les mer om vedlikeholdsspyling her!

Vurderer du å skifte ut gamle rør? Husk at det er billigere å vedlikeholde enn å installere nytt!  

 

Faresignaler huseiere bør kjenne til

– Alarmklokkene bør ringe hvis du legger merke til lukt eller klukking fra avløpet. Det er klassiske tegn på rørene begynner å bli tette, og da bør vedlikeholdsspyling stå øverst på agendaen din, hvis du vil unngå store skader, sier Clausen.

Hvis man er i tvil om tilstanden på rørene hjemme, er heller ikke det noe problem:

– Vi har kunnskapen og utstyret, og kan selvfølgelig gjennomføre en rørinspeksjon og gi en tilstandsrapport i forkant, om kunden ønsker det. Og det er også verdt å merke seg at vedlikeholdsspyling kan forlenge levetiden på rørene betraktelig, avslutter Clausen. 

Trykk her for å lese mer om hva Gravco kan gjøre for deg og din bolig!

Vil du ha flere tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

19. april 2018
Mer om Bygging

Millionskader - Derfor bør du sjekke hytta i vinterferien

Mye nedbør og stadige væromslag kan true bygninger i vinter. Etter snøvinteren for to år siden utbetalte forsikringsselskapene rundt 400 millioner kroner i bygningsskader forårsaket av snøen.

Du kan få overraskende mye penger for disse gamle gjenbruksvarene

Har du tenkt å kaste bunken med gamle byggematerialer som har ligget i hagen eller skuret i flere år? Da bør du lese dette først. Byggemateriale er...

Slik unngår du dugg på ruten

Får du også kondensvann på innsiden av vinduene? Les her hvorfor problemet oppstår og hvordan du kan bli kvitt det.

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

«Winter is coming». Det går mot kaldere tider, og det er på tide å ta en runde rundt huset for å ta en skikkelig høstsjekk. Her er sjekklisten du trenger.

10 råd til deg som vil ha en overbygd terrasse

En overbygd terrasse er en klar vinner, hvis man gjør det riktig. Sjekk denne listen med 10 gode råd som er smart å tenke over før du går i gang med å...

Guide til fugemasse – velg den riktige

Velg den riktige fugemassen når du skal fuge inne og ute. Akrylfugemasse, byggfugemasse, silikonfugemasse, glassilikon – det finnes mye å velge mellom....

Verdens høyeste trebygning – står i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen er 18 etasjer, som ligger i Brumunddal, er hele 85,4 meter høy. 

Slik velger du riktig bor

Lær hvordan du ser forskjellen på et murbor, et metallbor og et trebor, og få gode tips til hvordan du får riktig boreteknikk.

Nordmenn inspireres av trender og mote farger – Danskene er mest...

Når det kommer til boliginnredning, er danskene mer konservative enn nordmenn og svensker. Både nordmenn og svensker lar seg i høyere grad inspirere av...

Rawlplug / Plugger - Slik velger du den riktige

Når du skal henge opp ting på veggen er det viktig at du vet om veggen bak er laget av gips, tre, betong eller murstein. Dette har betydning for hvilken rawplug/ plugger du skal velge, slik at opphenget blir solid. Med noen enkle tips kan du lett finne ut hva veggen er laget av og hvordan du velger rawlplug og skruer, slik at de passer sammen.

Så enkelt henger man ting på en gipsvegg

Blogginnlegg: I de aller fleste hjem nå idag, så finner man gips på veggene. Bak gipsen kan man raskt finne tomrom. Hva gjør man da? Les videre nedover...

15 fabelaktige byggefeil

Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige.

Slik unngår du frostskader på hytta i vinter

Hver vinter opplever mange skader på hytta som følge av frostsprengte rør. Det kan fort bli en dyr affære for hus- og hytteeiere. Men hvis du følger disse 5 tipsene kan det enkelt unngås.  

Et glassrekkverk gir maksimal utsikt fra altanen!
Annonsørinnhold

Velg riktig rekkverk til terrasse, balkong eller innendørs!

Hva behøver du å tenke på når du skal velge et rekkverk til din uteplass eller innendørsmiljø? Rekkverkbutikkens Sisse Martensen gir håndfaste råd og...

Hot trend: Sexy snekkershorts

Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.