Annonsørinnhold
Bilde: TIL-TAK.no

Denne duken er gull verdt

Med PVC-duk fra TIL-TAK kan du gi uteplassen helt nytt liv. 

Tormod Eriksen (39) bor i en enebolig i Krokstadelva med stor, fin terrasse, der han, kona og barna boltrer seg fritt. Det var bare et problem. Når de vasket på terrassen, ungene lekte med vann eller noe ble sølt, rant det gjennom gulvbordene og ned på inngangspartiet til leieboeren i underetasjen.

Men så fikk Tormod nyss om ”TIL-TAK”, et produkt som drenerer bort vannet som havner på terrassegulvet, og renner mellom terrassebordene. Dermed var han solgt.

– Jeg ville ha tett terrasse uten å rive opp plankebordene eller noe, også så jeg en demovideo for TIL-TAK i byggevarehandelen. Det så greit ut, og jeg kjenner ikke til noen andre løsninger som lover 100 % tett resultat, så da slo jeg til på det, sier Tormod.

Dette er TIL-TAK Light, en duk som legges slik at vann dreneres bort fra husveggen. (Foto TIL-TAK.no)

 

39-åringen valgte TIL-TAK Light. Dette er en PVC-duk som festes på bjelkelaget under gulvbordene med hjelp av plastprofiler som duken trekkes inn i, samt pakningsmasse for tetting mellom plastprofil og bjelker.  Duken danner en sammenhengende vannrenne fra husvegg og ut til enden av terrassen. Der kan man montere takrenne for å lede vannet til grunn, uten sjenerende sprut. Dermed får man full kontroll over vannet fra oven, og en tørr og fin plass under terrassen.

Video: Slik fungererer til-tak Light:

 

Topp stemning i begge etasjer

– Vi er kjempefornøyde, både leieboeren og vi som bor oppe. Nå har leieboeren i første etasje en tørr uteplass der møbler og puter kan stå trygt. Mens vi andre kan sitte oppe på terrassen og spise og vaske og bade ungene og gjøre hva vi vil uten å være redde for å søle ned på naboen. Vi er veldig fornøyd, forklarer Eriksen.

Terrasseeieren forteller videre at han fikk monteringshjelp av gjengen i TIL-TAK, og at selve prosessen var enkel, men det går med litt tid når man skal gjøre en god jobb. På grunn av noen tilpasninger rundt stolper, og ukurante senteravstand mellom bjelkene, brukte vi ca 16 timer totalt på selve monteringen.

Uteplassen under terrassen har fått et helt nytt liv etter oppgraderingen (Foto: TIL-TAK.no)

 

Tørr uteplass = Gratis kvadratmeter

For deg som bygger ny terrasse eller renoverer den du har, finnes også løsningen TIL-TAK Original, som må legges samtidig som terrassegulvet. Dette systemet er vel så enkelt å montere og minst like holdbart.

Felles for begge produktene er at de er utviklet for norske forhold, og at du kan oppnå et 100% tett resultat. Det gir deg muligheten til å utnytte et areal som ellers ville vært et fuktig utrivelig sted, enten til en trivelig uteplass med møbler, puter, varmelampe og pyntegjenstander; eller til en ekstra sportsbod/redskapsbod/vedbod. Så har du først tettet terrassen med TIL-TAK, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med de nye kvadratmeterne dine.

Slik fungererer til-tak Original:

 

God bygging!

Les mer om TIL-TAK her.

Vil du har flere tips og nyheter om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

28. april 2017
Mer om Bygging

Du kan få overraskende mye penger for disse gamle gjenbruksvarene

Har du tenkt å kaste bunken med gamle byggematerialer som har ligget i hagen eller skuret i flere år? Da bør du lese dette først. Byggemateriale er nemlig utrolig dyrt å kjøpe nytt, derfor har de også en stor verdi i brukt tilstand. 

Slik unngår du dugg på ruten

Får du også kondensvann på innsiden av vinduene? Les her hvorfor problemet oppstår og hvordan du kan bli kvitt det.

Slik gjør du huset klart for kaldere tider

«Winter is coming». Det går mot kaldere tider, og det er på tide å ta en runde rundt huset for å ta en skikkelig høstsjekk. Her er sjekklisten du trenge...

10 råd til deg som vil ha en overbygd terrasse

En overbygd terrasse er en klar vinner, hvis man gjør det riktig. Sjekk denne listen med 10 gode råd som er smart å tenke over før du går i gang med å bygge en overbygd terrasse.

Guide til fugemasse – velg den riktige

Velg den riktige fugemassen når du skal fuge inne og ute. Akrylfugemasse, byggfugemasse, silikonfugemasse, glassilikon – det finnes mye å velge mellom....

Verdens høyeste trebygning – står i Norge

Mjøstårnet ble offisielt åpnet den 15. mars 2019, og tar over tittelen som verdens høyeste trebygning. Bygningen er 18 etasjer, som ligger i Brumunddal,...

Slik velger du riktig bor

Lær hvordan du ser forskjellen på et murbor, et metallbor og et trebor, og få gode tips til hvordan du får riktig boreteknikk.

Nordmenn inspireres av trender og mote farger – Danskene er mest...

Når det kommer til boliginnredning, er danskene mer konservative enn nordmenn og svensker. Både nordmenn og svensker lar seg i høyere grad inspirere av...

Rawlplug / Plugger - Slik velger du den riktige

Når du skal henge opp ting på veggen er det viktig at du vet om veggen bak er laget av gips, tre, betong eller murstein. Dette har betydning for hvilken...

Så enkelt henger man ting på en gipsvegg

Blogginnlegg: I de aller fleste hjem nå idag, så finner man gips på veggene. Bak gipsen kan man raskt finne tomrom. Hva gjør man da? Les videre nedover og se videoen for en full innføring i hvordan man løser det.

15 fabelaktige byggefeil

Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige.

Slik unngår du frostskader på hytta i vinter

Hver vinter opplever mange skader på hytta som følge av frostsprengte rør. Det kan fort bli en dyr affære for hus- og hytteeiere. Men hvis du følger...

Slik setter du trestolper i jorda

En trestolpe eller -påle er viktig at sitter godt i bakken og tåler mye. Her er 9 tips til hvordan du får trestolpen godt ned i jorda, og blir der.

Hot trend: Sexy snekkershorts

Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.