Annonsørinnhold
Bilde: TIL-TAK.no

Denne duken er gull verdt

Bygging

Med PVC-duk fra TIL-TAK kan du gi uteplassen helt nytt liv. 

Tormod Eriksen (39) bor i en enebolig i Krokstadelva med stor, fin terrasse, der han, kona og barna boltrer seg fritt. Det var bare et problem. Når de vasket på terrassen, ungene lekte med vann eller noe ble sølt, rant det gjennom gulvbordene og ned på inngangspartiet til leieboeren i underetasjen.

Men så fikk Tormod nyss om ”TIL-TAK”, et produkt som drenerer bort vannet som havner på terrassegulvet, og renner mellom terrassebordene. Dermed var han solgt.

– Jeg ville ha tett terrasse uten å rive opp plankebordene eller noe, også så jeg en demovideo for TIL-TAK i byggevarehandelen. Det så greit ut, og jeg kjenner ikke til noen andre løsninger som lover 100 % tett resultat, så da slo jeg til på det, sier Tormod.

Dette er TIL-TAK Light, en duk som legges slik at vann dreneres bort fra husveggen. (Foto TIL-TAK.no)

 

Les også:

Derfor bør du bruke nalen i dusjen

Dette rengjøringstipset gjelder hele året: Fjern vann og såperester som ligger igjen etter dusjing.

39-åringen valgte TIL-TAK Light. Dette er en PVC-duk som festes på bjelkelaget under gulvbordene med hjelp av plastprofiler som duken trekkes inn i, samt pakningsmasse for tetting mellom plastprofil og bjelker.  Duken danner en sammenhengende vannrenne fra husvegg og ut til enden av terrassen. Der kan man montere takrenne for å lede vannet til grunn, uten sjenerende sprut. Dermed får man full kontroll over vannet fra oven, og en tørr og fin plass under terrassen.

Video: Slik fungererer til-tak Light:

 

Topp stemning i begge etasjer

– Vi er kjempefornøyde, både leieboeren og vi som bor oppe. Nå har leieboeren i første etasje en tørr uteplass der møbler og puter kan stå trygt. Mens vi andre kan sitte oppe på terrassen og spise og vaske og bade ungene og gjøre hva vi vil uten å være redde for å søle ned på naboen. Vi er veldig fornøyd, forklarer Eriksen.

Les også:

Slik lager du en liten og enkel redskapsbod

Oppbevar alle redskap i en flott redskapsbod – og gi gressklipperen en ny garasje!

Terrasseeieren forteller videre at han fikk monteringshjelp av gjengen i TIL-TAK, og at selve prosessen var enkel, men det går med litt tid når man skal gjøre en god jobb. På grunn av noen tilpasninger rundt stolper, og ukurante senteravstand mellom bjelkene, brukte vi ca 16 timer totalt på selve monteringen.

Uteplassen under terrassen har fått et helt nytt liv etter oppgraderingen (Foto: TIL-TAK.no)

 

Tørr uteplass = Gratis kvadratmeter

For deg som bygger ny terrasse eller renoverer den du har, finnes også løsningen TIL-TAK Original, som må legges samtidig som terrassegulvet. Dette systemet er vel så enkelt å montere og minst like holdbart.

Felles for begge produktene er at de er utviklet for norske forhold, og at du kan oppnå et 100% tett resultat. Det gir deg muligheten til å utnytte et areal som ellers ville vært et fuktig utrivelig sted, enten til en trivelig uteplass med møbler, puter, varmelampe og pyntegjenstander; eller til en ekstra sportsbod/redskapsbod/vedbod. Så har du først tettet terrassen med TIL-TAK, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre med de nye kvadratmeterne dine.

Slik fungererer til-tak Original:

 

God bygging!

Les mer om TIL-TAK her.

Vil du har flere tips og nyheter om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

28. april 2017
Mer om Bygging

15 fabelaktige byggefeil

Bygging Noen ganger blir selv de enkleste byggeprosjekter altfor vanskelige. 

Slik setter du trestolper i jorda

Bygging En trestolpe eller -påle er viktig at sitter godt i bakken og tåler mye. Her er 9 tips til hvordan du får trestolpen godt ned i jorda, og blir der.

Hot trend: Sexy snekkershorts

Bygging Vi har fått nyss om håndverkermoten for 2018. I år skal det være lårkort og luftig.

Annonsørinnhold

Derfor bør du spyle rørene dine nå

Bygging Spar tid, penger og frustrasjon ved å rense avløpsrørene før de blir tette. 

Slik legger du mikrosement

Bygging Mikrosement er et sterkt og lettpåført materiale som kan gi rommene dine et realt ansiktsløft. Her får du oppskrift til hvordan du legger på mikrosement...

Annonsørinnhold

Drømmen om en lengre sommer

Bygging Drømmer du et ekstra rom i hagen der du kan kontrollere vær og vind? Da bør du følge med på månedens kupp.

Annonsørinnhold

Skal du jobbe i høyden? Les dette og unngå skader!

Bygging Et stillas er billigere enn du tror. Og langt tryggere enn en stige!

Annonsørinnhold

Denne avtalen gir 40 % rabatt og gratis lånehenger

Bygging Med opp til 40 prosent rabatt på byggevarer er det ikke rart at medlemmene i Huseiernes Landsforbund er ivrige kunder hos Norges største byggevarekjede.

Annonsørinnhold

7 grunner til å fundamentere med jordskruer

Bygging Hvorfor støpe dyrt fundament når du bare kan stikke en skrue i bakken?