Annonsørinnhold

Dårlig inneklima kan gjøre deg syk

Velg en løsning som gjør det trygt å være inne. Både i dag og i morgen.

Dårlig inneklima kan gi deg luftveisproblemer, såre øyne, tretthet eller hodepine, og har du små barn i huset bør du passe ekstra nøye på: Mindre motstandsdyktighet mot luftrelaterte plager, kombinert med at de oppholder seg langt mer innendørs enn oss voksne, gjør nemlig at de er spesielt utsatt.

– En av de store utfordringene er at mange ikke er klar over at de har et dårlig inneklima før de faktisk får plager, sier Sonja Häggman, marketing manager hos Exvent (til høyre).

Et godt eksempel er alle de som bor i eldre boliger, hvor de så har etterisolert og satt inn nye vinduer. Da er det lett å glemme at huset blir mye tettere enn før, og at inneklimaet raskt kan forverres om man ikke har et ordentlig balansert ventilasjonsanlegg på plass.

Hvorfor velge Exvent?

– Vi har vært en totalleverandør av energieffektive løsninger siden 1983 og vet hva vi prater om, enten du skal oppgradere ditt gamle hus eller bygge nytt, sier en engasjert Sonja Häggman.

– Hvert eneste hus er jo forskjellig, og velger du Exvent kan du være trygg på at du får en ferdig løsning tilpasset akkurat din bolig, ferdig installert og helt klart til bruk.

"Målet for Exvent er ganske enkelt å lage og installere ventilasjonsanlegg som om vi selv skulle bodd i boligen”, sier Sonja Häggmann. 

– Det er jo fornøyde kunder vi lever av, så dette tar vi på alvor. Det finnes selvsagt enkeltstående produkter som hver for seg kan fungere greit, men i praksis er det mange som glemmer at produktene de monterer også må passe sammen. Det er jo litt dumt å bruke penger på to ulike produkter dersom de motarbeider hverandre, og det er her vi som en totalleverandør med mange års erfaring skiller oss fra de små aktørene i bransjen.

 

Det høres jo fristende ut, men er ikke slike systemer kompliserte å bruke?

– Nei, den tiden er definitivt over, sier Häggman. Exvent-anlegg er så enkle i bruk at du ikke skal behøve å tenke på at de er der, de bare virker. Sensorene i anlegget vil for eksempel selv kontrollere fuktighetsnivået på inneluften, og automatisk øke ventilasjonen ved behov. De fleste anleggene våre leveres også med et trådløst panel for enkel styring, og siden nye anlegg kan fjernstyres via nettet eller mobilen, så har du alltid full kontroll.

Hva kjennetegner et godt inneklima?

– Et godt inneklima har tre sikre kjennetegn, sier Häggman:
– Det første er at luften oppleves som frisk og ren, og det sikrer vi med et balansert ventilsystem som kontinuerlig filtrerer luften du puster inn og ut.

– Så må selvsagt temperaturen være riktig. Her vil jo personlige preferanser spille inn, men den ideelle temperaturen i en bolig ligger på 22 grader året rundt. Da er det fint med anlegg som alltid holder temperaturen konstant, uavhengig om det er kaldt eller varmt ute.

– Hos Exvent er vi også opptatt av et godt ventilasjonssystem ikke skal tilføre støy og ulyder. Det finnes for eksempel flere løsninger på markedet som varmer, men hvis både dere - og i verste fall naboen, hele tiden hører sus og piping fra varmekilden blir det fort et irritasjonsmoment.

Alt dette slipper du å bekymre deg for med et Exvent-system, avslutter Häggman.

Mer informasjon om Exvents produkter og løsninger får du her!

24. januar 2017
Mer om Ventilasjon
Annonsørinnhold

Slik ruster du hjemmet ditt til pollensesongen

Pollenet er her. Da gjelder det å ha utstyret i orden. 

Slik radonsikrer du din bolig

Visste du at over 300 nordmenn dør årlig av lungekreft som følge av radongass? Med lette tiltak kan det tallet minske.

Få bedre luft inne

Hvordan står det til med ventilasjonen i huset ditt – er innelufta egentlig god nok? Dårlig inneklima kan skade både deg og huset – her er vår sjekklist...

Derfor er riktig ventilasjon viktig

Du vet sikkert at god ventilasjon i boligen er avgjørende, men vet du hvorfor det er viktig?

Ventilasjon - frisk luft i boligen

Vi tilbringer det meste av tiden vår innendørs i Norge, de fleste rundt 90% av livet vårt. Derfor blir innemiljøet det aller viktigste miljøet for...

6 råd for god ventilasjon

Få bedre inneklima ved å følge disse seks rådene for god ventilasjon.