Bilde: Produsentene

Otto Robsahms favorittverktøy

Otto Robsahm fra "Sinnasnekker'n" på TVNorge har delt sine favorittverktøy med Vi i villa.

Otto Robsahm er kjent fra TV som snekkeren som får til det meste. Du har sett ham forsøke å redde både parforhold og dårlige oppussingsjobber i programmet "Sinnasnekker'n", og svinge seg på gulvet under første sesong av "Skal vi danse".

Robsahm har i tillegg produsert DVD-er med tips og triks rundt oppussing, og han har gitt ut bok. I Ottos tips og trix finner du ideer om alt fra en enklere og artigere hverdag for barna og deg selv til triks for smartere rengjøring og en sikrere bil.

Og nå forteller han altså Vi i villas lesere om sine favorittverktøy.


Skrudrill: Bildet viser en Bosch Drill PSR 10,8 LI.

Med drill og fres
Som snekker har Robsahm lang og god erfaring med elektriske verktøy. Når han skal velge et favorittverktøy, blir det skrudrillen som stikker av med prisen som beste elektriske verktøy.

– Skrudrillen er det mest anvendelige verktøyet, sier Robsahm, som mener du bør legge litt penger i en god skrudrill.

I valg av beste verktøy, faller Robsahm ned på håndoverfresen. Dette er et allsidig verktøyet som du får i utallige former, prisklasser og merkenavn. Med en god håndoverfres kan du lage alt fra profilerte lister og billedrammer til flotte spesialdesignede skap og hyller. Også her lønner det seg å legge litt penger i produktet, da de rimeligere variantene kan være noe unøyaktige.


Elektrisk: Robsahm bruker elektrisk gressklipper. Foto: Bosch

Stihl i hagen
Fremdeles er det lite som minner om vår, men når snøen smelter og gresset titter frem, kommer også hageverktøyene frem.

Robsahm klipper gresset med en Bosch elektrisk gressklipper. Elektriske gressklippere er miljøvennlige og stillegående sammenlignet med bensinklippere. Det at du slipper både støy og eksos gjør dem spesielt godt egnet i nabolag der husene ligger tett og plenene ikke er av det største slaget.

Men for Robsahm er favoritten blant hageverktøyene likevel det han kaller Stihl ugressklipper. Vi får tro det er en plenlufter – eller en såkalt mosefjerner – han mener.


Grilltang fra Landman: Et noe annerledes hageverktøy?

Kuriosa
Og Robsahms beste hagetips? Det er å bruke et noe uvanlig verktøy når rosene skal beskjæres.

– Bruk grilltangen når du skal klippe rosene. Da stikker du deg ikke, og du kommer lettere til, tipser Robsahm.

21. februar 2011
Mer om Verktøy

Den store sandpapir-guiden

Alt du lurer på sandpapir men ikke tør å spørre om. 

Test: Hvilken borhammer bør du velge?

En borhammer er nesten uunnværlig i moderne betongbygg. Vi har testet åtte populære batteridrevne borhammere, og viser deg hva de kan og hva du skal se...

Stor test av motorsager

Vinneren får toppkarakter på alt! Ingen over, ingen ved siden

Stor test av avstandsmålere

 Vi har testet åtte avstandsmålere, slik at du kan få klar beskjed om hva du skal se etter.

Test av 18 volts bor- og skrumaskiner

De små 18 volts bor-/skrumaskinene er nesten geniale. De er sterke, og verken for store eller for tunge. Det er ikke rart de er blitt så populære de...

Derfor bør du ha en slagtrekker

Krangler du og drillen når du skal få inn vanskelige skruer? Da burde du heller gå for en slagtrekker.

Slik pusser du opp uten støv og søl

Her er tipsene som faktisk funker når huset skal bevares fritt for søl, til tross for at både malepensler, tapetbørster, bor og slipeutstyr er i sving.

Snekkerens beste verktøytips

Tømrermester Atle Skreosen er avhengig av godt verktøy. Her forteller han hvilke redskaper han ikke klarer seg uten, og som kan være kjekt å ha også...

Slik fjerner du vanskelige skruer

Skruer hvor gjengene er utslitte er ofte til irritasjon når du skal fjerne dem. Her er fem enkle måter å fjerne utslitte skruer!

Nyttige produkter

Favoritten - limknekter For den som driver og snekrer, er limknekter kjekt å ha som supplement til tvinger en gang iblant. Du trenger minst to lange...

Bor med ordentlig slag

18 volt bormaskiner med slag er til for tyngre oppgaver. Vi har testet seks modeller, der halvparten er ment for det profesjonelle markedet. Og det kan...

Bygge og fikse

Sikkert i høyden Utvid stigens base med en stigefot, da blir jobben i høyden tryggere. Stigefot 130 cm passer til de fleste moderne aluminiumsstiger, 499 kroner hos Byggmax. Beskytt arbeidet En presenning kan beskytte arbeidet ditt mot dårlig vær når du må jobbe med vindu eller fasade. Spenn opp en presenning med noen lim-klemmer i takrennen. Eller fest den med et tau om det trengs. Nyttig utstyr Snøfreser i passelig størrelse for hagestier og garasjeopp-kjørsel. McCulluch SB121, 4250 kroner hos www.tretti.no Drill. For skruer og muttere. Bosch GDX 18 V-LI, ca. kroner 4 247. Veggkrok for sykkel. Stativet beskytter sykkelens dekk og hjul når du ikke sykler på vinterstid. Ca 99 kroner på Biltema. Brannslukker som ser bra ut slik at du ikke glemmer den. Housegard 55A hvit og i aluminium, 6 kg pulver, ca. fra 1757 kroner.

Lag ditt eget snekkerverksted

En hobbysnekker fortjener en skikkelig arbeidsplass.

Hva skal snekkerbua fylles med?

Når du har ordnet lokale til snekkerbua, mangler bare verktøyet. Det er nå moroa begynner.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no