Bilde: Ted Lilevold

Slik laget Ted verktøyskap av oljefat

Ligger verktøyene og slenger her og der? Se hvordan Ted Lillevold laget et praktisk verktøyskap av to oljefat. 

Alle hjem har man en samling med verktøy.  Men hvordan organiserer du verktøyene dine? Ligger de spredt i flere skuffer, kanskje i en plastkasse eller i en overfylt verktøykasse?

Ted Lillevold (23) fra Borlänge i Sverige liker å ha orden i verktøyet. Derfor bygget han et lekkert verktøyskap av to oljefat etter å ha funnet inspirasjon på nettet.

– Jeg fikk ideen om verktøyskapet etter å ha sett en video på internett og syntes det så ut som et morsomt prosjekt. Så da satte jeg i gang med å bygge det, forteller Ted til Viivilla.no. Verktøyskapet er laget uten tegninger og på øyemål. 

Det flotte verktøyskapet har fått stor oppmerksomhet og flere store medier har omtalt det. 

– Jeg har fått mange henvendelser om hvordan det er bygd og om jeg kan bygge til andre, forteller han. 

Verktøyskapet er stort sett laget av ting han har hatt liggende. 

– Det har blitt min greie å gjenbruke ting, det er jo det billigste, forteller handymannen. 

Ted anslår at han brukt cirka 10 timer på å bygge verktøyskapet og at han brukt rundt 300 kr på prosjektet.  

Slik laget han verktøyskapet

Dette har Ted brukt for lage verktøyskapet:

  • To tomme oljefat
  • To små plasthjul
  • Kulelager fra et snurrebrett
  • Kroker til å henge verktøy

To oljefat var utgangspunktet for skapet. Begge ble godt rengjort innvendig og utvendig. 

Verktøytavlene er laget av veggen i det det ene oljefatet. 

– Ett av oljefatene kappet jeg i tre og sveiset sammen veggene igjen med innsiden ut. På den måten får man godt med oppbevaringsplass, forteller han. 

Ted har laget et eget oppheng med skinne til døren som går på plasthjul. 

– Så laget jeg en passe stor åpning i det hele oljefatet, før jeg plasserte inn de sammensveisede verktøytavlene, sier Ted. Snurrebrettet som verktøytavlene står på er montert i bunnen av oljefatet. 

 
Her er skapet ferdig innredet - de tre verktøytavlene gir plass til masse verktøy og du kan enkelt snurre fra tavle til tavle. Skapet står på hjul slik at det enkelt kan flyttes rundt. 

I videoen under kan du se verktøyskapet i bruk: 

Opptatt av gjenbruk

Ted forteller at han alltid har likt å «mekke» og er opptatt av gjenbruk.

– Jeg har alltid likt motorer og brukt mye tid i verkstedet. Min interesse for å bygge og gjenbruke ting fikk jeg da jeg utdannet meg til sveiser, forteller Ted. 

Verktøyskapet er ikke Teds første prosjekt, tidligere har han blant annet laget en blomstersykkel til mor, minibar av en kabeltrommel og en minionsgrill.

Du kan se flere av Teds morsomme prosjekter på Instagram under navnet Uppfinnarted  

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

6. august 2018
Mer om Verktøy

Den store sandpapir-guiden

Alt du lurer på sandpapir men ikke tør å spørre om. 

Test: Hvilken borhammer bør du velge?

En borhammer er nesten uunnværlig i moderne betongbygg. Vi har testet åtte populære batteridrevne borhammere, og viser deg hva de kan og hva du skal se...

Stor test av motorsager

Vinneren får toppkarakter på alt! Ingen over, ingen ved siden

Stor test av avstandsmålere

 Vi har testet åtte avstandsmålere, slik at du kan få klar beskjed om hva du skal se etter.

Test av 18 volts bor- og skrumaskiner

De små 18 volts bor-/skrumaskinene er nesten geniale. De er sterke, og verken for store eller for tunge. Det er ikke rart de er blitt så populære de...

Derfor bør du ha en slagtrekker

Krangler du og drillen når du skal få inn vanskelige skruer? Da burde du heller gå for en slagtrekker.

Slik pusser du opp uten støv og søl

Her er tipsene som faktisk funker når huset skal bevares fritt for søl, til tross for at både malepensler, tapetbørster, bor og slipeutstyr er i sving.

Snekkerens beste verktøytips

Tømrermester Atle Skreosen er avhengig av godt verktøy. Her forteller han hvilke redskaper han ikke klarer seg uten, og som kan være kjekt å ha også...

Slik fjerner du vanskelige skruer

Skruer hvor gjengene er utslitte er ofte til irritasjon når du skal fjerne dem. Her er fem enkle måter å fjerne utslitte skruer!

Nyttige produkter

Favoritten - limknekter For den som driver og snekrer, er limknekter kjekt å ha som supplement til tvinger en gang iblant. Du trenger minst to lange...

Bor med ordentlig slag

18 volt bormaskiner med slag er til for tyngre oppgaver. Vi har testet seks modeller, der halvparten er ment for det profesjonelle markedet. Og det kan...

Bygge og fikse

Sikkert i høyden Utvid stigens base med en stigefot, da blir jobben i høyden tryggere. Stigefot 130 cm passer til de fleste moderne aluminiumsstiger, 499 kroner hos Byggmax. Beskytt arbeidet En presenning kan beskytte arbeidet ditt mot dårlig vær når du må jobbe med vindu eller fasade. Spenn opp en presenning med noen lim-klemmer i takrennen. Eller fest den med et tau om det trengs. Nyttig utstyr Snøfreser i passelig størrelse for hagestier og garasjeopp-kjørsel. McCulluch SB121, 4250 kroner hos www.tretti.no Drill. For skruer og muttere. Bosch GDX 18 V-LI, ca. kroner 4 247. Veggkrok for sykkel. Stativet beskytter sykkelens dekk og hjul når du ikke sykler på vinterstid. Ca 99 kroner på Biltema. Brannslukker som ser bra ut slik at du ikke glemmer den. Housegard 55A hvit og i aluminium, 6 kg pulver, ca. fra 1757 kroner.

Lag ditt eget snekkerverksted

En hobbysnekker fortjener en skikkelig arbeidsplass.

Hva skal snekkerbua fylles med?

Når du har ordnet lokale til snekkerbua, mangler bare verktøyet. Det er nå moroa begynner.