Annonsørinnhold

Løsningen for dagslys i hus med flate tak!

Med et vindu montert i flate hustak forvandles hjemmets mørkeste krok til en opplyst oase.

Vinduer i ytterveggene er jo alle boliger utstyrt med, og når det ikke er nok, gjelder det å se opp. Å sette inn vinduer i taket vil dramatisk endre bruken av boligen. VELUX er kjent for takvinduer for skråtak, men har også de beste løsningene for hus med flate tak. 

Det ekstra lysinnslippet ovenfra endrer hvordan et rom oppleves, effekten av takvinduer vil være dramatisk! Dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken mer innbydende, og den smale korridoren vil oppleves større når dagslyset slipper inn. 
Det er lett å tenke at vinduer langs ytterveggene er en garanti for nok dagslys, men i et stort rom vil det alltid være områder lyset ikke når. Et VELUX vindu for flate tak på riktig plass vil gi et mer balansert og jevnt lysinnslipp. 

Byggteknisk forskrift TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum 2,0 %, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak.Vinduer for flate tak gir mye ekstra dagslys ovenfra og kan bidra til å oppnå 2% dagslysfaktor 

VELUX lager kvalitetsvinduer i et stramt og tidløst design, som har interiør-finish og er konstruert slik at overgangen mellom vindu og tak blir nærmest sømløs. 

De tre ulike løsningene kan alle leveres som faste, eller som VELUX INTEGRA elektrisk åpningsbare med regnsensor og enkel betjening med den ferdig konfigurerte veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert. VELUX INTEGRA er kompatible med VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

For den designbevisste lokker den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate som slipper inn rikelig med dagslys. Takket være at vinduet er uten kanter renner regnet vekk fra glasset, dessuten er vinduet konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°). 

Vinduet med plant glass er en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper, og er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge. 

Kuppel er det tredje alternativet, og er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX INTEGRA kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann. 

Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres i vinduet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen. 

7. mai 2019
Mer om Vinduer
Annonsørinnhold

VELUX Bonus - et bonusprogram for montører

At god luft er viktig for alle, er nemlig noe VELUX tar på alvor, og gjør sitt beste for å bidra til, men vi kunne aldri klart det uten montøren! 

Annonsørinnhold

Ta kontroll for et sunt inneklima

Har du noen gang tenkt over hvor mye du egentlig befinner deg innendørs? Trolig er du ikke i nærheten av svaret.

Automatiske Velux-vinduer kan gjøre underverker med et rom.
Annonsørinnhold

Julegaven hele familien vil elske!

Årets julegave kan gjøre underverker i hjemmet!

Annonsørinnhold

Puss opp med takvinduer!

Mange erfarer at etter hvert som tiden går og familien vokser, så oppstår behovet for modernisering og oppdatering av huset.

Forleng vinduets levetid - 9 tips til hvordan du gjør det selv

Du kan selv forlenge vinduets levetid - vi viser deg hvordan.

Finn ditt perfekte vindu

Å skifte vinduer er en investering med flere viktige aspekter – utseende, funksjon, vedlikehold og pris. Hvilke passer deg og ditt hus best? Her får du...

Smart maling av vinduer

Har vinduskarmene begynt å flasse? Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt. Vi viser deg den beste framgangsmåten for å friske opp vinduene utendørs.

Ikke skift ut eldgamle vinduer

Har du vinduer fra før 1940, bør du tenke deg godt om før du bytter dem ut. Eldre vinduer er ofte langt bedre enn nye.

Når bør du bytte vinduene?

Begynner husets øyne å se litt slitne ut? Gamle vinduer kan fint repareres, men noen ganger lønner det seg å kjøpe nye. Estetikk og energiforbruk er to...

Ro og fred med støydempende vinduer

Støydempede vinduer gir deg ro innendørs selv om trafikken dundrer forbi utendørs. Her får du vite mer om vinduer som holder støyen ute.

Velg vinduer med god u-verdi

Jo lavere u-verdi det er på vinduet ditt, desto større isoleringsevne har det. Varmetapet gjennom vinduet måles i u-verdi, derfor er det viktig at du...

Vedlikehold av vinduer

Enten vinduene i boligen er nye eller gamle, trenger de regelmessig vedlikehold.

Norske vinduer best i verden

I Norge produseres verdens beste trevinduer. Det hevder SINTEF Byggforsk.

Bør du bytte vinduer?

Bør du bytte vinduer? U-verdien avgjør.

Mer enn bare glass

Valget av vindusglass påvirker energiutgifter, inneklima, støynivå og sikkerhet.