Annonsørinnhold

Puss opp med takvinduer!

Mange erfarer at etter hvert som tiden går og familien vokser, så oppstår behovet for modernisering og oppdatering av huset.

Når det er behov for mer plass i hjemmet er det ofte på toppen plassen er dårligst utnyttet, og her er det gjerne få vinduer og dårlig lys.  I typiske ’70, ’80 og ’90 -talls hus er det gjerne mye treverk, og ved å male det hvitt, sand eller perlegrått får du et helt nytt loft.  Lyse farger er godt for humøret og gir flott romfølelse.  Med litt oppdatering av inventaret i tillegg er det kanskje bare litt maling som skulle til for å få et «nytt» loftsrom.

Hvis du virkelig vil ha mer plass, vil vi anbefale det å sette inn flere takvinduer.  Ved å kombinere flere i bredden får du et helt felt med større takhøyde, og med VELUX takvinduer får du takhøyde til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen. Takvinduer er billigere og gir mye mer dagslys enn f.eks en ark, det gir også mange flere muligheter til utnyttelse av rommet.

Fordi takvinduene monteres mot yttertaket vil det øke takhøyden under vinduene med 30 – 50cm i hele vindusfeltet. En hyggelig bonus er utsikt og masse dagslys.  Det anbefales å ta kontakt med en arkitekt eller en dyktig håndverker, som kan være behjelpelig med å plassere vinduene riktig i rommet. Høyt plasserte takvinduer gir rikelig med dagslys, men hvis ønsket er utsikt, så må de jo ikke monteres for høyt i taket.  Kanskje det er behov for både og? 

Hvis du vil ha det aller beste skal du velge VELUX INTEGRA elektriske eller solcellebetjente takvinduer med regnsensor og veggbryter. VELUX INTEGRA takvinduer er kompatible med VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

God nattesøvn er viktig

Mange synes det er vanskelig å få sove når dagslyset strømmer inn i rommet. Derfor er gode mørkleggingsgardiner viktig for en god nattesøvn. Til VELUX takvinduer finnes mange spesialtilpassede løsninger.  Til barnerommet kan du montere ensfarget solskjerming som matcher fargene i rommet, eller en lystett blendingsgardin med et koselig disneymotiv. Uansett smak finnes det alltid en farge eller et design som passer hos deg.

Velg solskjerming etter behov

Blendingsgardiner og mørkleggende energigardiner brukes der det er behov for 100 prosent mørklegging, Plisségardiner gir et bløtt, dempet dagslys. Rullegardiner beskytter mot skarpt lys og persienner benyttes til lysregulering og der det er behov for å hindre innsyn. 

Når det blir for varmt anbefales utvendig screen som demper varmen fra sola med inntil 76%.

7. mai 2019
Mer om Vinduer
Annonsørinnhold

VELUX Bonus - et bonusprogram for montører

At god luft er viktig for alle, er nemlig noe VELUX tar på alvor, og gjør sitt beste for å bidra til, men vi kunne aldri klart det uten montøren! 

Annonsørinnhold

Ta kontroll for et sunt inneklima

Har du noen gang tenkt over hvor mye du egentlig befinner deg innendørs? Trolig er du ikke i nærheten av svaret.

Annonsørinnhold

Løsningen for dagslys i hus med flate tak!

Med et vindu montert i flate hustak forvandles hjemmets mørkeste krok til en opplyst oase.

Forleng vinduets levetid - 9 tips til hvordan du gjør det selv

Du kan selv forlenge vinduets levetid - vi viser deg hvordan.

Finn ditt perfekte vindu

Å skifte vinduer er en investering med flere viktige aspekter – utseende, funksjon, vedlikehold og pris. Hvilke passer deg og ditt hus best? Her får du...

Smart maling av vinduer

Har vinduskarmene begynt å flasse? Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt. Vi viser deg den beste...

Ikke skift ut eldgamle vinduer

Har du vinduer fra før 1940, bør du tenke deg godt om før du bytter dem ut. Eldre vinduer er ofte langt bedre enn nye.

Når bør du bytte vinduene?

Begynner husets øyne å se litt slitne ut? Gamle vinduer kan fint repareres, men noen ganger lønner det seg å kjøpe nye. Estetikk og energiforbruk er to...

Ro og fred med støydempende vinduer

Støydempede vinduer gir deg ro innendørs selv om trafikken dundrer forbi utendørs. Her får du vite mer om vinduer som holder støyen ute.

Velg vinduer med god u-verdi

Jo lavere u-verdi det er på vinduet ditt, desto større isoleringsevne har det. Varmetapet gjennom vinduet måles i u-verdi, derfor er det viktig at du sjekker vinduets u-verdi før du bestemmer deg for nytt vindu.

Spar penger med nye vinduer

Vinduene er husets øyne, det er de som gir huset personlighet og særpreg. Derfor er det et viktig valg når de gamle vinduene skal skiftes ut med nye....

Vedlikehold av vinduer

Enten vinduene i boligen er nye eller gamle, trenger de regelmessig vedlikehold.

Norske vinduer best i verden

I Norge produseres verdens beste trevinduer. Det hevder SINTEF Byggforsk.

Bør du bytte vinduer?

Bør du bytte vinduer? U-verdien avgjør.

Mer enn bare glass

Valget av vindusglass påvirker energiutgifter, inneklima, støynivå og sikkerhet.