Annonsørinnhold

Ta kontroll for et sunt inneklima

Har du noen gang tenkt over hvor mye du egentlig befinner deg innendørs? Trolig er du ikke i nærheten av svaret.

Ifølge forskere ligger gjennomsnittet på tett oppunder 90 prosent av tiden! Da sier det seg selv at inneklimaet spiller en stor rolle i livene våre, og at det er viktig å skape et så sunt innemiljø som mulig. 

Luften omgir oss hele tiden, og det kan være vanskelig å forholde seg til noe som ikke ses, men «bare» føles. Men sannheten er at helsen vår påvirkes av den – tenk bare på hvor stor forskjell det er på å sove i et innestengt rom eller få jevn tilførsel av frisk luft utenfra. Det samme gjelder når du er i våken tilstand, det er både vanskelig å konsentrere seg og finne frem nødvendig energi til arbeidsoppgaver, lekselesing eller hverdagssysler når vi ikke får nok av oksygenet som kroppen henter fra luften. 

Heldigvis trenger det ikke å være vanskelig å få til et godt inneklima. VELUX har sammen med værstasjon-spesialisten Netatmo utviklet et smart, helautomatisk og sensorstyrt system som gir deg full kontroll: Trådløse VELUX ACTIVE with Netatmo. Med dette systemet kan du styre VELUX INTEGRA elektrisk åpningsbare eller solcelledrevne takvinduer slik at vinduer, gardiner og solskjerming åpnes og lukkes alt etter hva som registreres av systemets tre sensorer, eller valgene du tar i den tilhørende mobilappen. 

VELUX ACTIVE leveres klar for bruk, og inneholder en inneklimasensor og utgangsbryter samt en ruter. I tillegg må du laste ned den kostnadsfrie VELUX ACTIVE-appen til din iPhone eller Android-mobil, følge instruksjonene i den, og, vips, så er du i gang. All kommunikasjon mellom delene foregår trådløst og over internett, noe som betyr at du selv kan installere systemet. For deg med Apple HomeKit på mobilen, vil VELUX ACTIVE automatisk legges inn også der i forbindelse med nedlastning, slik at du kan styre inneklimaet ditt ved hjelp av stemmen så vel som fingrene.

VELUX ACTIVE nøyer seg ikke med å overvåke luftkvalitet, men registrerer også temperatur og fuktighet i luften. – Du trenger ikke tenke på utlufting, eller om temperaturen inne blir for høy. Dette skjer helt automatisk, i tillegg til at du kan betjene vinduene hvor du måtte befinne deg via appen, forteller Lasse Fagerås, teknisk ansvarlig i VELUX. – Jeg har systemet hjemme hos meg selv, og er storfornøyd at med at inneklimaet reguleres automatisk. Jeg har selv satt min komforttemperatur til mellom 22-23 °C, og vinduene samarbeider hele tiden med sensor og værmelding opp mot mine innstillinger, sier han. 

Netatmos teknologi sørger for at VELUX ACTIVE forholder seg til værmeldingen i området der du bor, og tar de nødvendige forholdsreglene. Tropevarme i anmarsj? Ingen grunn til bekymring: – Da vil solskjermingen lukke seg automatisk. Systemet sørger for å aktivt begrense varmen i forkant, og du slipper overopphetning av rommet det gjelder, forklarer Fagerås. 

Har du allerede manuelle VELUX takvinduer, og tror at VELUX ACTIVE derfor er utenfor din rekkevidde? Heldigvis ikke – det er mulig å oppgradere midthengslede takvinduer til VELUX INTEGRA solcellevinduer ved hjelp av et oppgraderingssett,og deretter kombinere med VELUX ACTIVE. At god luft er viktig for alle, er nemlig noe som VELUX tar på alvor og gjør sitt beste for å bidra til. 

7. mai 2019
Mer om Vinduer
Annonsørinnhold

VELUX Bonus - et bonusprogram for montører

At god luft er viktig for alle, er nemlig noe VELUX tar på alvor, og gjør sitt beste for å bidra til, men vi kunne aldri klart det uten montøren! 

Annonsørinnhold

Løsningen for dagslys i hus med flate tak!

Med et vindu montert i flate hustak forvandles hjemmets mørkeste krok til en opplyst oase.

Annonsørinnhold

Puss opp med takvinduer!

Mange erfarer at etter hvert som tiden går og familien vokser, så oppstår behovet for modernisering og oppdatering av huset.

Forleng vinduets levetid - 9 tips til hvordan du gjør det selv

Du kan selv forlenge vinduets levetid - vi viser deg hvordan.

Finn ditt perfekte vindu

Å skifte vinduer er en investering med flere viktige aspekter – utseende, funksjon, vedlikehold og pris. Hvilke passer deg og ditt hus best? Her får du...

Smart maling av vinduer

Har vinduskarmene begynt å flasse? Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt. Vi viser deg den beste...

Ikke skift ut eldgamle vinduer

Har du vinduer fra før 1940, bør du tenke deg godt om før du bytter dem ut. Eldre vinduer er ofte langt bedre enn nye.

Når bør du bytte vinduene?

Begynner husets øyne å se litt slitne ut? Gamle vinduer kan fint repareres, men noen ganger lønner det seg å kjøpe nye. Estetikk og energiforbruk er to...

Ro og fred med støydempende vinduer

Støydempede vinduer gir deg ro innendørs selv om trafikken dundrer forbi utendørs. Her får du vite mer om vinduer som holder støyen ute.

Velg vinduer med god u-verdi

Jo lavere u-verdi det er på vinduet ditt, desto større isoleringsevne har det. Varmetapet gjennom vinduet måles i u-verdi, derfor er det viktig at du sjekker vinduets u-verdi før du bestemmer deg for nytt vindu.

Spar penger med nye vinduer

Vinduene er husets øyne, det er de som gir huset personlighet og særpreg. Derfor er det et viktig valg når de gamle vinduene skal skiftes ut med nye....

Vedlikehold av vinduer

Enten vinduene i boligen er nye eller gamle, trenger de regelmessig vedlikehold.

Norske vinduer best i verden

I Norge produseres verdens beste trevinduer. Det hevder SINTEF Byggforsk.

Bør du bytte vinduer?

Bør du bytte vinduer? U-verdien avgjør.

Mer enn bare glass

Valget av vindusglass påvirker energiutgifter, inneklima, støynivå og sikkerhet.