Bilde: Colourbox

Gjør deg klar til kjøligere dager

Vi er inne i årets første høstmåned. Det er på tide å gjøre seg klar til kjøligere dager.

Sommeren er over, og herfra blir dagene bare kjøligere. Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du nå begynne å forberede vinterens varmekilder.

Vedfyring
Skal du skifte ut peisen eller ovnen eller kanskje kjøpe ny for første gang? Da bør du gjøre det nå, før kulda virkelig setter inn, slik at du får utnyttet vedfyringen fullt ut sesongen gjennom.

Det er en rekke ting å tenke før man går til innkjøp av ny peis eller ovn, og i artikkelen Hva bør du tenke på når du kjøper ny peis eller ovn? får du en oversikt over dette. Er du i tvil om hva du skal velge, kan du finne inspirasjon i artikkelen Finn riktig peis.


Husk det elektriske anlegget: Kanskje er det på tide at sikringsskapet fornyes?

Vedfyring har naturlig nok lange tradisjoner i Norge, men det betyr ikke nødvendigvis at vi er så flinke til å fyre som vi tror. Mange av oss gjør faktisk helt elementære feil som kan få store konsekvenser. Lær mer om vedfyring i artiklene Nordmenn trenger gode fyringsvaner, Slik fyrer du riktig, Hva vet du om ved og Dette skal du ikke brenne.

Varmepumpe
Hvis du har varmepumpe som står for en viktig del av oppvarming av boligen, bør du nå ta en overhaling på varmepumpa. Varmepumper trenger jevnlig vedlikehold, og du bør støvsuge filteret annenhver uke. I tillegg anbefales det at du får utført en servive på varmepumpa hvert annet eller tredje år.

Du kan lese mer om vedlikehold og service av varmepumper i artiklene Ta vare på varmepumpa, Slik utnytter du varmepumpa best og Støvsug varmepumpa, spar penger.

Husk det elektriske anlegget!
Glem heller ikke at det elektriske anlegget kan ha godt av et ettersyn før sesongen starter. I fjor førte den harde kulda til ekstra belastning på det elektriske anlegget i boliger med elektrisk oppvarming, noe som i verste fall kan føre til brann. Kanskje er det til og med på tide at sikringsskapet fornyes?

Tidligere undersøkelser viser dessuten at En av tre slurver med elektrisk utstyr. Ikke bli en av dem. Les mer om hva du bør gjøre i artikkelen Pass på det elektriske anlegget i kulda.

30. august 2011
Mer om Annet om energi

Derfor bør du fjerne oljefyr og tank i 2018

I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Nå skrur Enova opp støtten til de som er tidlig ute med å fjerne oljefyren.

Slik slipper du å fjerne oljetanken

Etter 2020 skal alle norske boliger fase ut bruken av tradisjonell fyringsolje. Men visste du at du kan bruke biofyringsolje som et miljøvennlig alterna...

Varmtvannsbereder - når bør den byttes?

Når bør du bytte ut varmtvannsberederen, og hvor mye kan du spare?

Varmeanlegg

Som energikilde kan du velge elektrisitet, olje, gass, biobrensel, varmepumpe, solenergi eller kombinasjon av de fleste av disse kildene.

Bioenergi i vannbårne systemer

Vannbåren varme er blitt veldig populært, og bioenergi kan lett brukes i vannbårne systemer.

Slik fjerner du parafintank og rør ute

Hvordan går du frem når du skal fjerne parafintanken din?

Du kan demontere parafinovnen selv

Du trenger hjelp til å fjerne parafintanken, men selve parafinovnen kan du fint fjerne selv.

Har du tenkt på tanken?

En lekk olje- eller parafintank i plenen kan gi deg flere ubehagelige overraskelser.

Fyr med pellets

Økonomisk og miljøvennlig bruk av bioenergi gir deg 4000–5000 kroner i investeringsstøtte avhengig av hvor i landet du bor.

Flere velger pellets

Flere velger pelletskaminer når de søker om tilskudd fra Enova.

Hva vet du om pelletsfyring?

Det er tre gode grunner til at stadig flere velger å fyre med pellets: komfort, design og økonomi.

Vil ha pant på gamle ovner

Oslo (NW): Utslipp av svevestøv fra fyring kan reduseres med 80 prosent hvis alle gamle vedovner i Norge skiftes ut med nye. Opposisjonen på Stortinget vil ha en nasjonal panteordning for å få fortgang i utskiftningen. Regjeringspartiene nøler.

Mer gass på kjøkkenet

Oslo (NW): Nordmenn er på verdenstoppen i bruk av gass på hyttekjøkkenet. Nå kommer norske hjem etter for fullt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no