Mer gass på kjøkkenet
Gass er også på full fart inn på det norske hjemmekjøkkenet.
– Gass er i sterk fremgang. Dette er en bølge vi ser komme, sier direktør Anton Hellesøy i det nasjonale kompetansesenteret Norsk Gassenter til nyhetsbyrået Newswire.
Han tror dette henger sammen med utviklingen i strømprisene og forventningene om ytterligere økning i årene fremover. Mange ser derfor etter alternative energikilder. Overgang til gass kan være komplisert i boliger som bruker panelovner. Med vannbåren varme er det en enkel sak.
Boligfelt med gass
– Dette er nok en av grunnene til at gass nå velges som energikilde ved utbygging av stadig flere boligfelt, som regel knyttet til en nedgravd, sentral gasstank, sier Hellesøy.
Dette bekreftes av administrerende direktør Lars Nilsen i Block Watne.
– Gass er standard i infrastrukturen i de fleste av våre nye prosjekter, det er snakk om i hvert fall 400 boliger årlig. De utstyres med gasspeis, gass utekran og mulighet til gassuttak på kjøkkenet, sier Nilsen.
Kokkenes favoritt
Mange profesjonelle kokker foretrekker gass til matlaging. Kjøkkengass er langt vanligere i norske restauranter enn i norske hjem.
– Den umiddelbare varmen gjør gassen veldig praktisk å bruke. I en del oppskrifter er den lynraske effekten helt avgjørende for et perfekt resultat. I tillegg kommer kosen og sjarmen, sier kjøkkensjef og daglig leder Jørn Lie ved Restaurant Det Gamle Raadhus i Oslo til Newswire.
Han tror at den økende interessen for mat og matlaging vil føre til et oppsving i salget av gassdrevne komfyrer. Norske menns inntog på kjøkkenet kan dra i samme retning. De er antagelig mindre engstelige for gass generelt og stiller høye krav til utstyr de selv skal bruke, mener Lie.
Induksjonsvarme, som gir en raskere effekt enn tradisjonelle, elektriske kokeplater, er et konkurrerende alternativ til gasskomfyr.
– Induksjon er fint til mye, og valget blir på mange måter en smakssak. Personlig synes jeg man mister litt av den helt finstemte følelsen i fingrene som man får med gass, sier Jørn Lie.
Derfor bør du fjerne oljefyr og tank i 2018
I 2020 blir det forbudt å fyre med fossil olje. Nå skrur Enova opp støtten til de som er tidlig ute med å fjerne oljefyren.
Slik slipper du å fjerne oljetanken
Etter 2020 skal alle norske boliger fase ut bruken av tradisjonell fyringsolje. Men visste du at du kan bruke biofyringsolje som et miljøvennlig alterna...
Varmtvannsbereder - når bør den byttes?
Når bør du bytte ut varmtvannsberederen, og hvor mye kan du spare?
Varmeanlegg
Som energikilde kan du velge elektrisitet, olje, gass, biobrensel, varmepumpe, solenergi eller kombinasjon av de fleste av disse kildene.
Bioenergi i vannbårne systemer
Vannbåren varme er blitt veldig populært, og bioenergi kan lett brukes i vannbårne systemer.
Slik fjerner du parafintank og rør ute
Hvordan går du frem når du skal fjerne parafintanken din?
Du kan demontere parafinovnen selv
Du trenger hjelp til å fjerne parafintanken, men selve parafinovnen kan du fint fjerne selv.
Har du tenkt på tanken?
En lekk olje- eller parafintank i plenen kan gi deg flere ubehagelige overraskelser.
Gjør deg klar til kjøligere dager
Vi er inne i årets første høstmåned. Det er på tide å gjøre seg klar til kjøligere dager.
Fyr med pellets
Økonomisk og miljøvennlig bruk av bioenergi gir deg 4000–5000 kroner i investeringsstøtte avhengig av hvor i landet du bor.
Flere velger pellets
Flere velger pelletskaminer når de søker om tilskudd fra Enova.
Hva vet du om pelletsfyring?
Det er tre gode grunner til at stadig flere velger å fyre med pellets: komfort, design og økonomi.
Vil ha pant på gamle ovner
Oslo (NW): Utslipp av svevestøv fra fyring kan reduseres med 80 prosent hvis alle gamle vedovner i Norge skiftes ut med nye. Opposisjonen på Stortinget...