Annonsørinnhold

La vann varme villaen din

Vannbåren varme er den mest behagelige og fleksible måten å varme opp huset ditt på. Den gir et godt og sunt inneklima, og du har flere valgmuligheter med hensyn til energikilde. Klimavennlig er den også.

Fleksibel varmeløsning

Vannbåren varme er rett og slett at vann varmes opp og fraktes rundt i boligen, enten i rør i gulvet eller gjennom radiatorer. For å varme opp vannet, kan du bruke ulike energikilder, alt fra elektrisitet og varmepumper til pelletskamin og solfanger, noe som er viktig å tenke på hvis du for eksempel skal kvitte deg med fossil fyring til fordel for et mer fremtidsrettet alternativ.

Finn riktig leverandør

Når du velger leverandør, er det smart å velge en som kan ta på seg det totale ansvaret for arbeidet du vil ha gjort. Dette forenkler prosessen for alle parter og vil spare deg for både tid og ressurser, og sannsynligvis for penger.

Legg også jobben ut på anbud. Lag en spesifisert liste over arbeidet du ønsker utført, og innhent tilbud fra minst to leverandører. Det er viktig at anbudet er utformet slik at du kan sammenligne tilbudene på korrekt grunnlag. Spør også om de kan gi deg en driftsgaranti.

Spør Enova om råd

Enova støtter energitiltak i hjemmet, og vi har mange tilbud til deg som ønsker å legge om til fornybare varmekilder. Du kan få tilbake store deler av utgiftene dine gjennom Enovatilskuddet, og mulighetene er mange. Ønsker du for eksempel å erstatte oljefyr med luft/vann-varmepumpe, kan du få tilbake så mye som 25 % av kostnaden (maks 10.000). Har varmepumpa energimåler for strøm og varme, kan beløpet økes til 20.000, og innebærer utskiftingen også fjerning av oljekjel og tank, kan du plusse på 10.000 til.

Om du ikke har et vannbårent system fra før, men ønsker å installere et slikt anlegg i boligen din, er også det en ekstrautgift som gir deg penger tilbake fra Enovatilskuddet. Kombinerer du dette med en investering i en fornybar energikilde er det nye 10.000 å hente.

Her er det med andre ord store penger å spare, og det beste rådet vi kan gi deg, er å ta kontakt med en Enova Svarer på chat eller ved å ringe grønt nummer 800 49 003, så kan dere finne ut hva som er den beste og mest lønnsomme løsningen for deg.

2. september 2016
Mer om Annonse - Energitips
Annonsørinnhold

Slik holder familien styr på varmen

Familien Brynsrud slet lenge med å holde innetemperaturen jevn i sitt store sveitserhus fra slutten av 1800-tallet. Løsningen ble et nytt varmestyringssystem som regulerer temperaturen i seks forskjellige soner.