Annonsørinnhold

Penger å spare ved å velge riktig produkt

Er du på jakt etter nytt kjøleskap eller vaskemaskin? Her finner du de mest energismarte hvitevarene på markedet.

Det er lenge siden A var den beste energikarakteren på hvitevarer. De beste produktene i dag har energikarakteren A+++, så se etter dette når du skal kjøpe nye hvitevarer.

Mens en vanlig, eldre tørketrommel bruker rundt 500 kWh i året klarer de mest energieffektive produktene seg med 177 kWh. Nesten tre ganger så lite. Produktet du kjøper skal vare i 15 – 20 år. Da blir de kronene du sparer hver vask til en betydelig sum penger. I tillegg sparer du miljøet.

energismart.no har Naturvernforbundet samlet de mest energieffektive produktene i følgende kategorier:


Det er også viktig hvordan du bruker og vedlikeholder de elektriske apparatene i hjemmet ditt. På energismart.no finner du derfor tips for energismarte boligeiere i alle produktkategoriene.

Se også etter Svanemerket, når du handler nye hvite- og brunevarer. Svanemerket stiller energikrav og har også strenge krav til materialer, kjemikalier, emballasje og produksjon.

10. januar 2015
Mer om Annonse - Miljøtipset
Annonsørinnhold

Vurderer du fornybar oppvarming?

Her finner du de fornybare og energismarte oppvarmingsløsningene som kutter energikostnadene og gjør forurensende oljefyring eller ineffektive panelovner overflødige!

Annonsørinnhold

Slik fyrer du riktig

Vedfyring gir god varme i vinterkulda, men bidrar også til lokal luftforurensing. Her finner du tipsene som gjør vedfyring tryggere, mer effektivt, og...

Annonsørinnhold

Gode grunner til å erstatte oljefyren

Fossil oljefyring er både kostbart og klimaskadelig. Heldigvis finnes det mange gode og energismarte alternativer. Du kan også få økonomisk støtte. Her...

Annonsørinnhold

Miljøbombe nedgravd i hagen?

Er du en av 150 000 boligeiere i Norge med en nedgravd oljetank i hagen? En oljelekkasje kan gi store skader på bolig og nærområde. Her er informasjon om hva du bør gjøre med oljetanken.

Annonsørinnhold

Fra oljefyrt til oljefri

Med disse 5 stegene erstatter du trygt og enkelt oljefyren med en fornybar oppvarmingsløsning