Annonsørinnhold

Derfor bør du bytte ut din gamle vedovn

Har du en gammel ovn fra 90-tallet eller eldre og ønsker en god unnskyldning for å bytte den ut? Det er ikke vanskelig. Her er flere…

Bytter du din gamle peisovn til en Contura 35T lav, vil du spare mye av vedforbruket – og du vil bidra til å ta vare på miljøet. På toppen av det hele, får du en enda finere stue.

For det første bruker den mye mindre ved. For det andre gjør du miljøet en tjeneste og for det tredje så er en ny ovn et designmøbel i seg selv.

Bruk ca 40% mindre ved

En gammel vedovn har høyt vedforbruk, og slipper uforbrente gasser og svevestøv ut gjennom pipa i følge Varmefag. I en ny og rentbrennende ovn tas varmen godt vare på og du kan redusere vedforbruket med hele 40%. Gjennom en ovns levetid kan dette være nok til at du sparer inn hele ovnens kostnad. Dette avhenger selvsagt av hvor mye du betaler for veden, hvor mye du fyrer og hvor kostbar ovn du kjøper. I tillegg blir fyringen mer behagelig med langt færre vedinnlegg. Velger du en ovn med ekstra varmelagring kan du minske vedforbruket enda mer.

Contura 810 er en liten peisovn med stor personlighet. Du får den for kr 12.500,– hos Varmefag og vil sørge for både økonomisk, miljøvennlig fyring med masse peiskos.

Gjør miljøet en tjeneste

I nye rentbrennende ovner får miljøet to store fordeler sammenliknet med fyring i gamle vedovner. For det første er en ny og rentbrennende ovn miljønøytral. Det betyr at den slipper ikke ut mer CO2 ved fyring enn hva ved som ligger i skogen og råtner gjør. Det er fordi den forbrenner mesteparten av gassene som dannes i forbrenningsprosessen, ifølge Varmefag. For det andre slipper en ny ovn ut kun en brøkdel av svevestøvet som det en gammel vedovn gjør fordi den forbrenner mesteparten av gassene som er i veden, istedenfor at disse slippes ut gjennom pipa som partikler. Dette forbedrer luftkvaliteten i ditt nærområde og sørger bl.a. for at astmatikere får det bedre på vinteren.


Høyreiste og flotte Contura 35 koster fra 25.900,–. Den kan utstyres med varmemagasin, som lagrer varmen i lang tid etter at ilden har sluknet.

Dagens ovnsmodeller finnes i mange ulike design, slik at det er enkelt å finne en som passer i stuen din. Vi vil gjerne oppleve flammene, og de moderne ovnene kjennetegnes ofte av store glassflater som gir et flott flammebilde, ofte fra flere kanter av rommet. En ovn er ikke lenger nødvendigvis sort eller grå, men finnes nå i flere spennende farger.


Så dersom du leter etter gode argumenter for å bytte ut den gamle vedovnen så har du de her:

  1. Bruker ca. 40 % mindre ved
  2. CO2-nøytral og reduserer svevestøv
  3. Et vakkert møbel som varmer
29. september 2014
Mer om Annonse - Ovn og peistipset
Annonsørinnhold

Se høstens hotte peisnyheter

Denne høsten har Contura sluppet mange spennende nyheter. Ser du noen som frister, kan du se nærmere på godbitene hos din nærmeste Varmefagbutikk.

Denne varmer lengre enn du kan forestille deg

Kjøper du en Contura kakkelovn hos Varmefag, gjør du en oppgradering av verdien på huset ditt – av flere grunner.

Contura i5 er en av mange peisinnsatser fra Contura du kan velge blant hos   Varmefag dersom du ønsker å designe peisen din selv.
Annonsørinnhold

Slik designer du peisen selv - enkelt og moro

Ønsker du en peis ingen andre har maken til, eller en som glir rett inn i stilen til stuen din? Synes du det kan være litt morsomt å ha designet husets...

Contura 35T med kleberstein.
Annonsørinnhold

Derfor er disse peisene ekstra lønnsomme

Ønsker du en peis eller ovn som fortsetter å varme flere timer etter at du har sluttet å fyre i den? Stadig flere ønsker den muligheten og hos Varmefag er utvalget stort.

Annonsørinnhold

Disse skjuler en lønnsom hemmelighet

Har du vokst opp med en peis i stua, forbinder du gjerne det med en lun og god følelse. I dag vil mange gjerne også utnytte varmen fra veden, noe de...

Contura 26K har en vakker og hvit kakkel, med mulighet for ekstra varmelagring.
Annonsørinnhold

Med disse får du kakkelovn på lavbudsjett

Visste du at du kan få i pose og sekk? Varmefag har fem helt ulike Contura peisovner som er kledd med vakker kakkel av høyeste kvalitet.

Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Dette er folk opptatt av når de skal kjøpe ny peis eller ovn

I dag finnes det en jungel av peiser og ovner. Utfordringen er derfor ikke utvalget, men tvert imot hva man skal velge. Så hva er folk egentlig opptatt av når de skal kjøpe seg ny ovn?