Annonse: Denne Villatipssiden presenteres av en Vi i Villa-partner. Spørsmål som gjelder sidens innhold besvares av avsenderen.

Dette er folk opptatt av når de skal kjøpe ny peis eller ovn

I dag finnes det en jungel av peiser og ovner. Utfordringen er derfor ikke utvalget, men tvert imot hva man skal velge. Så hva er folk egentlig opptatt av når de skal kjøpe seg ny ovn?

Bildet over viser den nye Contura 35 lav som sørger for å gi maksimalt innsyn til flammene, noe folk er opptatt av ved kjøp av ny peis eller ovn.

Maksimalt innsyn til flammene, varmeøkonomi og miljøvennlighet er viktig. I tillegg spiller selvsagt pris og design en sentral rolle. I dagens utvalg finnes det peiser og ovner for enhver smak og stil for å dekke kjøpernes krav.

Peiskos og stort innsyn til flammene

Folk ønsker å kose seg foran peisen. Det betyr at mange ønsker best mulig innsyn til flammene. Store glassflater er den mest iøynefallende løsningen for bedre innsyn til flammene. Utfordringen med store glassflater er imidlertid større sjanse for soting på glassene. Derfor har Contura sørget for god luftspyling av glassene i sine ovner. 

I tillegg til store glass, er en dreiesokkel en måte å skape bedre innsyn til flammene på, uavhengig av hvor du oppholder deg i rommet. Den gjør at du kan vri ovnen så flammene er synlige i den retningen du ønsker. Mange av Conturas modeller kan utstyres med dreiesokkel.

 
Contura 556 er eksempel på en ovn som kan utstyres med dreiesokkel for maksimalt innsyn til flammene.

For å gjøre innsynet optimalt, har mange av Conturas ovner brennkammeret plassert høyt, slik at stoler og bord ikke skal komme i veien for utsikten til bålet.


Contura 590T har brennkammeret plassert høyt slik at flammene er synlige over stoler og bord.

Lønnsom oppvarming

Moderne, rentbrennende ovner utnytter energien i veden på en effektiv måte slik at det er mulig å redusere vedforbruket med opp til 40 % i forhold til i en gammel ovn.

Peiser og ovner med varmelagring gir enda bedre varmeøkonomi. Det kan være i form av en tykk omramming i kleberstein eller et innebygget varmelager med 50-100 kg olivinstein som ligger over brennkammeret. Noen modeller har begge deler. Akkurat som klebersteinsomrammingen, vil også varmemagasinet ta vare på varmen og avgi den sakte, opptil flere timer etter at du har sluttet å fyre i ovnen.

 Den nye peisserien Contura i41 kan utstyres med hele 200 kg varmelagrende stein. Det gjør at du kan nyte varmen i mange timer etter at ilden har sluknet. Contura i41 kan fås i hvit, kleberstein eller sandstein, som vist på bildet.

Miljøvennlig oppvarming

– I dag er alle nye ovner som selges i Norge rentbrennende. Stadig flere blir bevisste på dette. ”Rentbrennende” betyr at mesteparten av gassene i veden brennes opp slik at det blir svært lave partikkelutslipp. Rentbrennende ovner slipper ikke ut mer CO2 enn hva trær som ligger i skogen og råtner gjør. CO2 tas opp i voksende trær og inngår dermed i det naturlige CO2-kretsløpet. Det gjør vedfyring klimanøytralt og skånsomt mot miljøet.

Personlig design

Mange ønsker også å designe peisen sin selv. Det er enklere enn folk flest tror, og du behøver ikke kunne tegne engang. Ta turen til en Varmefagbutikk og de hjelper deg hele veien. Det kan være lurt å ta med seg noen bilder av stedet du ønsker peisen plassert.


I denne boligen har familien valgt en Contura i6 innsats som utgangspunkt for sin nye personlige peis.


Familien fra Drøbak valgte en Contura i40 som innsats for sin drømmepeis.

Contura selges av Varmefag, Norges største fagkjede for peiser og ovner.

26. september 2013
Mer om Annonse - Ovn og peistipset
Annonsørinnhold

Se høstens hotte peisnyheter

Denne høsten har Contura sluppet mange spennende nyheter. Ser du noen som frister, kan du se nærmere på godbitene hos din nærmeste Varmefagbutikk.

Annonsørinnhold

Derfor bør du bytte ut din gamle vedovn

Har du en gammel ovn fra 90-tallet eller eldre og ønsker en god unnskyldning for å bytte den ut? Det er ikke vanskelig. Her er flere…

Denne varmer lengre enn du kan forestille deg

Kjøper du en Contura kakkelovn hos Varmefag, gjør du en oppgradering av verdien på huset ditt – av flere grunner.

Contura i5 er en av mange peisinnsatser fra Contura du kan velge blant hos   Varmefag dersom du ønsker å designe peisen din selv.
Annonsørinnhold

Slik designer du peisen selv - enkelt og moro

Ønsker du en peis ingen andre har maken til, eller en som glir rett inn i stilen til stuen din? Synes du det kan være litt morsomt å ha designet husets viktigste møbel helt selv? I så fall har du alle muligheter til det. Og det er enklere enn du tror… Hos Varmefag har de alt du trenger – inkludert gode råd og hjelp.

Contura 35T med kleberstein.
Annonsørinnhold

Derfor er disse peisene ekstra lønnsomme

Ønsker du en peis eller ovn som fortsetter å varme flere timer etter at du har sluttet å fyre i den? Stadig flere ønsker den muligheten og hos Varmefag...

Annonsørinnhold

Disse skjuler en lønnsom hemmelighet

Har du vokst opp med en peis i stua, forbinder du gjerne det med en lun og god følelse. I dag vil mange gjerne også utnytte varmen fra veden, noe de...

Contura 26K har en vakker og hvit kakkel, med mulighet for ekstra varmelagring.
Annonsørinnhold

Med disse får du kakkelovn på lavbudsjett

Visste du at du kan få i pose og sekk? Varmefag har fem helt ulike Contura peisovner som er kledd med vakker kakkel av høyeste kvalitet.