Takker nei til tilskudd

Rundt halvparten av alle som får tilsagn om støtte til innkjøp av f.eks. pelletskamin eller varmestyringssenter, takker nei til tilskuddet.

I fjor innførte Regjeringen en tilskuddsordning for elektrisitetssparing. Dette er andre gang på fire år slike tiltak er gjennomført. I 2003 fikk rundt 50 000 hustander tilsagn. Omlag halvparten benyttet seg av tilbudet. Spesialrådgiver ved Enova, Sverre Inge Heimdal, forteller at de ser lignende tendenser for Tilskuddsordningen 2006

- En god del gjennomfører ikke tiltakene. Men det at folk takker nei er en mulighet for de som fortatt stå i kø. Da resirkulerer vi midlene og deler dem ut til nye søkere som får tilsagn, sier Heimdal.

Halvparten takker nei
Selv om rundt halvparten av de som får tilsagn takker nei eller lar være å installere energitiltaket innen fristen, ser ikke Heimdal alvorlig på dette. Han mener det kan ligge mange, og udramatiske årsaker, bak et slikt valg. Ofte skyldes det dårlige forundersøkelser før søknaden sendes inn.

- Søkerne har kanskje undervurdert kostnadene eller hva det praktisk sett vil innebære å installere tiltaket de har søkt om. Kanskje passer det ikke på grunn av økonomi eller travelhet. Og vi vet også et enkelte sliter med å få tak i entreprenører, og da spesielt brønnborere. Men hovedgrunnen er nok at det er enkelt å søke, det er uforpliktende og det koster ingenting, sier han.

Ennå mulig å søke
Enova har valgt å bruke 2006 i navnet selv om det nå, mens 2007 kryper mot slutten, fremdeles er mulig å søke på tilskudd.

- Vi har valgt å markere at vi kjører på en bevilgning som Stortinget gjorde i 2006. Det signaliserer at dette er et prosjekt, ikke en permanent ordning, forklarer Heimdal.

Enova, som eies av Olje- og energidepartementet, har fått i oppgave å administrere ordningen. Per 1. november 2007 hadde de mottatt 19.859 søknader.

Du kan søke ved å gå inn på Enova sine sider: https://tilskudd2006.enova.no/
25. juni 2011
Mer om Energisparing

Derfor bør du isolere vinduer og dører med dyttestrimmel

Trekker det ved vinduene eller dørene? Sett av en helg til å fikse det, og du kan spare store strømkostnader.

10 tips som sparer energi og penger

ENØK-ekspert hjelper deg med energisparing denne høsten.

Her er potteskjuleren som lader mobilen din

Det blir stadig mer fokus på grønn energi. Her er årets smarteste oppfinnelse: Bioo, en solcelledrevet potteskjuler som lader telefonen din.

5 ting du bør vite om solenergi

Hva er vel mer naturlig enn å la sola varme opp huset ditt? Her er det du bør vite om den miljøvennlige måten å kutte ned på strømregningen. 

Slik rykker du en klasse opp på energiskalaen

Se 6 eksempler på hva du kan gjøre for å forbedre energimerket på huset ditt.

12 hete strømsparetips

Med «mytji lys og mytji varme» gjennom høsten, kan strømregningen bli høyere enn nødvendig. Her er noen enkle tips til hvordan du kan senke forbruket...

Du kan spare tusenvis av kroner ved å gjøre enkle tiltak

Med enkle tiltak kan du spare flere tusen i året på ditt energiforbruk. 

Blant de beste på energikrav

Norske energikrav til bygg er blant de strengeste i Europa.

Slik energimerker du boligen din

Fra 1. juli må boligen din ha en energiattest hvis du skal selge eller leie ut. Lurer du på hvordan du skal gå fram, er det hjelp å få.

Hva forteller energiattesten?

Fra og med i år innføres energimerking av alle boliger som skal selges, bygges eller leies ut. Men hva får du egentlig vite fra en energiattest?

Spar penger med solfangere

De fleste har hørt om solceller, men få kjenner til solfangere. Mange nordmenn kan spare mye penger ved å varme opp huset eller vannet med solfangere.

Enøk-konsulentens beste energisparetips

Det er både god samfunnsøkonomi og gunstig for privatøkonomien å redusere energiutgiftene i huset.

Lavere strømforbruk og økt komfort med varmestyring

Nå er det slutt med å gå rundt i hele boligen og justere varmen for å redusere strømforbruket. Med det nye trådløse styringssystemet Devilink™ kan varmen styres fra et sentralt sted i boligen.

Aktuelle enøk-tiltak

Minst halvparten av boligens energibehov går til oppvarming. Her finner du tips og råd til gode enøk-tiltak!

Frykter strømrasjonering

Oslo (NW): Hver tredje nordmann mener det er sannsynlig at det blir strømrasjonering i løpet av de neste ti årene. Et stort flertall er for investering...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no