Annonsørinnhold

Superoppfinnelsen som gir deg fyr i peisen - hver gang!

Peiser og vedovner

Problemer med å få fyr i peisen? Denne morsomme og idiotsikre oppfinnelsen kan brukes av alle!

Vedfyring er kos for hele familien. Likevel har alle erfart hvor vanskelig det kan være å få fyr på vedkubbene uten å pøse på med opptenningsbriketter eller håndtere skarpe økser.

Heldigvis finnes det nå et enkelt og trygt alternativ - som gjør at alle familiemedlemmer kan være med å lage opptenningsved og kløyve mindre vedkubber: Kindling Cracker.

Med dette smarte hjelpemiddelet kan du nemlig la vedhogging bli familiens nye hobby, på en trygg og sikker måte for alle. 

 

Smart, trygt og enkelt. Kindling Cracker er lett å bli glad i.

Les også:

12 enkle tips for å få det varmere innendørs

Med to energirådgivere i ryggen, gir vi deg de beste tipsene til hvordan du får et varmere hus på 1-2-3.


Hva er Kindling Cracker?

Det måtte nemlig en 13-åring til for å lage et produkt som var morsomt, trygt og enkelt. Kindling Cracker startet som et skoleprosjekt av Ayla fra New Zealand. Nå tar det verden med storm.

Etter at Aylas mor skadet seg stygt på en øks begynte Ayla å se seg om etter en tryggere måte å kløyve ved på, og som deltager i et skoleprosjekt fikk hun til slutt muligheten til å sette sin gode idé ut i livet.

Resultatet ble Kindling Cracker: En morsom og nesten idiotsikker måte å lage opptenningsved på.

 

Les også:

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.

Fakta om Kindling Cracker:

 

Du slipper farene ved å bruke øks

Kan brukes av hele familien

Les også:

Slik velger du riktig olje til steking

Hvilke typer matolje egner seg egentlig best til steking - og er det egentlig så ille å steke i smør? Få 5 råd om sunn og sikker steking

Er ikke et farlig redskap

Du slipper å gjemme den bort etter bruk

Du kan slå med noe som ikke er farlig

Egnet for eldre og svaksynte

Kommer i to ulike størrelser

Lett å flytte rundt. Kan skrus fast i underlaget

Produsert i støpejern med kobber.

Laget for å vare og har 5 års garanti

 

 

En stolt Ayla lar et eldre medlem av familien vise at Kindling Cracker kan brukes av alle.

 

Knappe fire år senere var Kindling Cracker allerede en så stor suksess at familien ble nødt til å flytte produksjonen fra New Zealand til Australia - bare for å kunne dekke etterspørselen.

 

Hvordan fungerer det?

I stedet for at du skal løfte og svinge rundt på en skarp øks, valgte Ayla ganske enkelt å plassere selve kløyveren nederst i en solid støpejernkonstruksjon.

 

 

 

Alt du trenger å gjøre er her å sette vedkubben du skal kløyve på kløyveeggen. Så er det bare å slå lett på toppen av vedkubben, helt til den splittes i en størrelse som er perfekt for opptenningsved.

Det fine er at du selv kan velge hva du vil bruke til å slå med. Du kan gjerne bruke en liten slegge eller hammer, men det er fullt mulig å splitte vedkubben ved å slå med en annen vedkubbe.

 

Med Kindling Cracker kan du bruke en vanlig vedkubbe til å kløyve opptenningsved.

 

En viktig grunn til at Kindling Cracker er så trygg at hele familien kan bruke den, er sikkerhetsringen du ser på toppen.

Ringen har nemlig tre funksjoner: Den holder vedkubben du skal kløyve på plass, så beskytter den eggen mot direkte slag, og i tillegg sørger den for at du ikke skal kunne skade deg på eggen.

 

Den perfekte gave!

Selv om Kindling Cracker er enkel å flytte rundt, kan den også skrus fast i huggestabben om du ønsker det. Det gjør at mange fornøyde kunder velger å kjøpe en ekstra modell til seg selv, slik at de har en både hjemme og på hytta.

Mye av suksessen til Kindling Cracker skyldes at de som allerede har kjøpt den, innser at den også er en perfekt gave.

Har du eldre familiemedlemmer som gruer seg til å finne fram øksen, eller har du venner med nedsatt syn? Da vil en Kindling Cracker gi dem en enklere og tryggere hverdag, samtidig som  du får en ting mindre å bekymre deg over.  

 

FRISTET? Se Kindling Cracker i aksjon her og bestill til deg selv eller noen du er glad i!

 

Samme funksjon - to ulike størrelser

Kindling Cracker fås kjøpt i to ulike størrelser. Grunnmodellen har en sikkerhetsring på 16,5 centimeter, mens Kindling Cracker King har hele 22 centimeter.

Kindling Cracker King: Større og med lekker utsmykking fra Weta Workshop.

 

Den siste modellen er forøvrig ikke bare større, den er også designet av Weta Workshop i New Zealand. Høres navnet kjent ut er det ikke så rart. Dette er nemlig det samme selskapet som ble verdenskjente for sitt bidrag til Peter Jacksons filmer om Ringenes Herre og Hobbiten.

Uansett hvilken modell du velger er Kindling Cracker produsert i høykvalitets støpejern, som er tilsatt kobber for ekstra styrke og holdbarhet. Her kan du altså være trygg på at de vil vare i årevis. 

Det samme gjelder forøvrig den innebygde eggen, som i motsetning til en øks heller ikke vil trenge å slipes for å gjøre jobben.

 

FRISTET? Se Kindling Cracker i aksjon her og bestill til deg selv eller noen du er glad i!

 

20. februar 2018
Mer om Peiser og vedovner

Vask og vedlikehold av peisovn

Peiser og vedovner Sjekk at peisen er ren, fri for sot og virker som den skal før fyringssesongen starter. Her er tipsene du trenger. 

Dette matavfallet kan forhindre pipebrann

Peiser og vedovner Sprengkulde og feil fyring forårsaker mange pipebranner rundt i landet. Men med potetskrell kan du forhindre brann.

Elegante peisnyheter fra Varmefag

Peiser og vedovner Vurderer du å bytte ut den gamle peisovnen? Da bør du se nærmere på 2017-nyhetene fra Varmefag.

Hva bør du tenke på når du kjøper ny peis eller ovn?

Peiser og vedovner Har du tenkt å investere i et nytt ildsted? Husk å stille deg selv de rette spørsmålene før du går til innkjøp av ny peis eller ovn.

Annonsørinnhold

Derfor bør du velge konveksjonsovn framfor en vanlig peisovn

Peiser og vedovner På jakt etter et nytt ildsted og usikker på om du skal velge peis, vedovn, konveksjonsovn eller et varmelagrende ildsted? Vi viser deg hvordan du finner...

Annonsørinnhold

Slik varmer du opp huset billig i vinter

Peiser og vedovner Det er kjøligere i luften, dagene er kortere og all den tiden vi tilbragte ute i sommer har blitt erstattet med innekos. Med en ny peisovn får du maks...

Contura
Annonsørinnhold

Nå bør du begynne planleggingen av peiskosen

Peiser og vedovner Drømmer du om deilig varme og sene kvelder foran en peis?

Contura
Annonsørinnhold

Kom i påskestemning med peis

Peiser og vedovner Hva sier vel mer påske enn en spennende bok, rykende varm kakao og påskegodt foran peisen?

21 stilige (og litt rare) peiser

Peiser og vedovner Ute etter inspirasjon? Se disse kule, rare, moderne og fine vedovnene som du både kan skaffe deg og bare drømme om.

Hva kan du om ved?

Peiser og vedovner TA TESTEN: Har du stablet og fyrt mye med ved? Da bør vår egen ved-test være barnemat.

Slik murer du en koselig peis

Peiser og vedovner Det er mye godt selskap i et varmt og sprakende peisbål i kalde og mørke høstkvelder. Se hvordan vi bygde en flott og velfungerende peis i mur!

Med gasspeis i stua slipper du å forlate sofaen

Peiser og vedovner Du kan sitte godt plantet i sofaen med en fjernkontroll og styre peisen. Det er en av grunnene til å velge gasspeis. Morten Viste, fra RPT Gass, gir...

Slik kløyver du enkelt ved

Peiser og vedovner Med kun en lenke og en strikk går jobben unna.