Bilde: Enova

Slik kan du få 100.000 til oppgradering av boligen

Smarthus og passivhus

Nå er det nok å oppgradere til dagens energistandard for å få støtte fra Enova. 

Enova åpner nå opp for at flere oppgraderingsprosjekter kan få støtte, ved at det nå er nok å oppgradere til dagens energistandard. Tidligere måtte man oppgradere til passivhus- eller lavenerginivå for å få støtte.

Nå vil du få tilskudd etter at tiltaket er gjennomført, og at du slipper å søke på forhånd, ettersom støtte til oppgradering av bygningskroppen nå er en del av Enovatilskuddet.

Flere tusen i støtte

Om du har oppgradert til dagens energistandard, eventuelt til lavenerginivå eller passivhusnivå, i løpet av de siste 18 månedene, kan du ha rett til flere tusen kroner i tilskudd. 

Ved oppgradering til dagens energistandard kan du ha rett på 100 000 kroner, mens oppgradering til lavenerginivå eller passivhusnivå kan gi tilskudd på 125 000 kroner og 150 000 kroner. 

Les også:

Den fineste julegaven til familien og hjemmet

Det er få ting som ringer julen inn som levende ild fra drømmepeisen! Begynner du nå, kan du også få julestemningen inn i hjemmet!

Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn dokumentasjon på kjøpet i form av faktura eller kvittering. 

Flere tiltak må til

Det kan være flere tiltak som må til for å forbedre boligen din, slik at du kan få tilskudd.

– Ved oppgradering til dagens energistandard kan nødvendige energitiltak blant annet være å etterisolere loft, utvendig etterisolering av yttervegger med vindtetting og utskifting av vinduer og dørermontering av balansert ventilasjon, blant annet, sier markedssjef for bolig i Enova SF, Anna Barnwell.

Les også:

Spar strøm med smarte produkter

Smartprodukter sparer deg ikke bare for mye penger, det gir deg også komfort, trygghet og kontroll i hverdagen. Og det er mye enklere enn du tror!

Etterisolering av boligen vil hjelpe med å redusere varmetapet i boligen, og på den måten vil du trenge like mye energi for å oppvarme boligen. 
De tre energinivåene du kan velge mellom vil si noe om hvor mye varmetap boligen din vil ha. 
– Boligeieren kan velge hvor energieffektiv huset skal være. Energinivå 1 tilsvarer passivhusnivå og er den mest ambisiøse, deretter kommer energinivå 2 som tilsvarerlavenerginivå, og energinivå 3 som tilsvarer dagens energistandard, sier Barnwell. 
Kravene på hvilke tiltak som må til for å få tilskudd vil være strengere om du velger å oppgradere til energinivå 1 eller 2. 

Gjør det skikkelig

Barnwell anbefaler å gjøre det skikkelig, om man først har planer om å pusse opp boligen. 

– Boliger bygd før 1997 kan få oppgraderingstilskudd fra Enova. Ikke bare de som har ordentlige gamle hus, men også de som bor i hus fra 70 og 80-tallet, kan ha stor nytte av å gjøre boligen energieffektiv når de først skal gjøre noe med huset, sier Barnwell.

Gjennomfører du en slik oppgradering, vil du få en bolig som ikke bare vil ha et bedre inneklima, men du vil også gjøre en innsats for klimaet. 

Les også:

Lydisolering - enkelt og effektivt

Er du plaget med sjenerende støy fra naboen eller ønsker deg et hjemmekinoanlegg? Da kan lydisolering være løsningen.

27. januar 2016
Mer om Smarthus og passivhus

Denne smartdusjen varmer opp vannet for deg

Smarthus og passivhus Blir denne smartdusjen en realitet kan du styre den med mobilen eller stemmen.

Er drømmen en enklere hverdag gjelder det å velge en leverandør du kan stole på.
Annonsørinnhold

Så lett kommer du i gang med et smarthus

Smarthus og passivhus – Har du først bodd i et smarthus går du aldri tilbake, sier eksperten.

Derfor bør du gjøre om boligen til et smarthjem

Smarthus og passivhus Et smarthjem gjør hverdagen langt enklere. Men passer du ikke på, kan hjemmet ditt bli et enkelt bytte for de moderne tyvene.

I 2020 styres livet med mobilen

Smarthus og passivhus Vi kan allerede styre lys, husalarm og og temperaturen i huset med mobilen, men det er bare starten. I 2020 skal til og med katteskålene og blomsterpott...

Smarthus - få full kontroll i hjemmet

Smarthus og passivhus Kunne du tenke deg å kutte strømforbruket, gjøre huset sikrere og få en enklere hverdag? Smarthus-systemer kan installeres i både gamle og nye hus, og...

Over til aktivhus

Smarthus og passivhus Jadarhus har i flere år bygd lavenergihus og smaker nå både på passivhus og aktivhus. Deres første Isobo Aktivbolig ble innviet under en høytidelighet den 18. oktober.

Varme- og energistyring i smarthus

Smarthus og passivhus Med varme- og energistyring i smarthus kan du benytte deg av nyeste teknologi for å spare energi og penger.

Passivhus er fremtiden

Smarthus og passivhus Passivhus er fremtiden i den nye lavenergihverdagen.

Plusshus neste skritt?

Smarthus og passivhus Plusshus produserer mer energi enn det forbruker. Vil vi se energiproduserende boliger i Norge i fremtiden?

Lanserer passive ferdighus

Smarthus og passivhus Lavenergihus lanseres nå som ferdighus.

Lysstyring i smarthus

Smarthus og passivhus Smarthusteknologien åpner for spennende løsninger innen lysstyring.

Hva er smarthus?

Smarthus og passivhus Smarthus er det nye moteordet innen boligbygging. Men hva er egentlig et smarthus?

Smart og energivennlig ferdighus

Smarthus og passivhus Med Smålandsvillaen ligger husprodusenten Myresjøhus i forkant av myndighetenes nye energikrav.

Avansert miljø- og energisparehus

Smarthus og passivhus Arkitekt Karen Steinsvik Reinholdtsen med mann og to barn, samt fem kolleger fra Steinsvik arkitektkontor, flytter i disse dager inn i nye eneboliger...