Bilde: Colourbox

Slik takler du høye strømregninger

En uvanlig kald og tørr vinter har ført til høye strømpriser, og nå kommer regningene for vinterens varme.

I følge Statistisk sentralbyrå går fire prosent av husholdningsbudsjettet til strøm. Det meste av dette forbruket skjer i vintermånedene, og første og siste kvartal er derfor de dyreste.

For mange blir årets strømregning likevel en del høyere enn tidligere år. Hvis du er blant de flinke som har satt og følger et budsjett, kan årets første strømregning velte budsjettet.


Dyr strøm: Mange har fått høyere strømregninger enn de har budsjettert for denne vinteren.

Spar inn på andre poster
– Sprekker strømbudsjettet for første kvartal, må du se om det er andre poster i budsjettet du kan kutte ned på, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i Nordea.

Dropper du kaffen på kaffebaren før jobb hver morgen, kan du spare inn rundt 600 kroner. Kanskje er det nok til å rette opp budsjettet, kanskje krever det større tiltak.

Bedre sent enn aldri
Hvis du derimot ikke har et budsjett klart, bør du bruke anledningen til å sette opp et nå. Hvordan du gjør det, kan du lese mer om i artikkelen Har du satt opp budsjett for året.

– Sammenlign hva du brukte på strøm i fjor. Husk at strømmen alltid er dyrere i de kalde vintermånedene. Du må derfor sette av ekstra penger til første og fjerde kvartalsregningen, sier Sandmæl.

Bytte strømleverandør?
Årets strenge vinter er også en påminnelse om at det kan være penger å tjene på å sammenligne priser og bytte strømleverandør.

– Konkurransetilsynet har en egen nettside hvor alle strømleverandørene er listet opp og man kan se hvilken som er best i pris, enten det er variabel pris, spot pris eller fast pris. Der kan du gå inn og velge den leverandøren som gir det beste tilbudet der du bor. Det er faktisk veldig lett, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1 og kjent fra TV3s Luksusfellen.

Les mer om hvordan du bytter strømleverandør i artikkelen Ta kontroll over strømmen.

13. mars 2010
Mer om Strømpriser og avtaler

Enkelt å bytte strømleverandør

Norske forbrukere betaler hvert år over en halv milliard mer til kraftleverandørene, enn hvis de hadde benyttet seg av de billigste strømavtalene. Det er enkelt å bytte strømleverandør.

Få tilbake penger ved strømbrudd

Forsvinner strømmen i flere timer, har du rett på å få tilbake penger. Se hvor mye du kan få her.

Betaler du for mye for strømmen?

Velger du riktig strømavtale, kan du spare flere tusen kroner i året. Nå har Forbrukerrådet lansert en ny strømportal hvor du enkelt kan sammenligne...

Elsertifikatplikt - Blir det dyrere strøm fra nyttår?

Fra nyttår innføres elsertifikatplikt for alle strømleverandører. Det medfører et påslag i prisen for deg som forbruker. Men gir det dyrere strøm?

Slik velger du strømleverandør

Laveste pris per kWh gir ikke alltid den billigste strømmen. Her forklarer vi hvorfor – og gir deg råd om hvordan du velger den beste strømleverandøren.

Ta kontroll over strømmen

Velg riktig strømleverandør og ta kontroll over strømmen. Vi viser deg hvordan.

Sjekk strømprisen der du bor

Har du oversikt over hvor du finner billig strøm? Konkurransetilsynets nettsider gir deg oversikten - til enhver tid.

Hvorfor så høy strømpris?

Mange undres over hvorfo strømprisene er så høy som de er. Vi i Villa har stilt noen spørsmål til Gunnar Kvassheim (V) og Børge Brende (H), henholdsvis...

Rett valg reduserer regningen

De høye strømprisene er kommet for å bli. Det krever at nordmenn må styrke fokus når det gjelder produktvalg med gode isolerende egeneskaper når nye...

Norge har billigst nettleie

Oslo (NW): Norske strømkunder betaler minst i nettleie i Europa. Det slår EU-kommisjonen fast i en ny rapport.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no