kontaktplast interiør
Frisk opp en enkel kommode fra Ikea eller innsiden av kjøkkenhyllene. Bilde: Pinterest

10 kule prosjekter med kontaktplast

Kontaktplast eller dekorplast, om du vil, er en billig og morsom måte å oppdatere møbler og interiør. 

Selvklebende kontaktpapir finnes i en rekke farger og motiver. Du får for eksempel kontaktplast som ser ut som både marmor, tre og betong. Kontaktplast får du kjøpt i hobbybutikker som Panduro Hobby og flere steder på nett.

Dekorplasten åpner for en rekke muligheter på hjemmebane! Bare se hva de har fått til i disse inspirerende prosjektene! 

Kontaktplast i trapp

Oppdatering av trappen med kontaktplast er en enkel måte å få et helt nytt uttrykk i hjemmet. Enten om du bruker kontaktplasten som dekor på veggen av trinnene, eller på selve trinnet, som her:  

Kontaktplast på kjøkken

Veggen over kjøkkenbenken er utsatt for litt av hvert. Særlig over komfyren. Med kontaktplast kan du gi inntrykk av et helt nytt kjøkken. Husk bare å vaske og tørke godt før du limer opp din «nye vegg». 

Nytt interiør med kontaktplast

 

Kontaktplasten kan i teorien festes på de aller fleste overflater. Det betyr at du enkelt kan friske opp både stort og smått med den dekoren du vil. For eksempel kan et helt enkelt speil eller bilde få en ny ramme, med plast i marmorimitasjon. 

Oppdatering av fronter og skuffter gir en umiddelbar oppdatert av et møbel. Her er kontaktplasten genial. En helt streit kommode kan plutselig bli rommets midtpunkt med nytt storblomstret mønster, som på eksempelet over. 

Og om du angrer deg, eller har lyst på noe nytt, er det bare å ta fram hårføneren. Blås varmluft på kontaktplasten, og dra den forsiktig av. Det samme verktøyet, altså hårføneren, kan du bruke for å tilpasse plasten til vanskelig hjørner og kurver. Ved å varme den litt opp, er det lettere å få den pent på plass.  

Nesten som marmor

Marmor er stort i trendbildet, men det er et eksklusivt og dyrt materiale. Dessuten er det skikkelig tungt. Med noen meter kontaktplast får du det samme uttrykket til en betydelig rimeligere pris. Kle noen små møbler med marmorplast, og du får tidsriktige detaljer på et blunk.

Gyllen Ikea-hack

En stripe med kontaktplast i gull har forvandlet denne enkle Malm-kommoden fra Ikea til et elegant møbel.  

Nye, åpne kjøkkenskap

Åpne skapløsninger kan være en dekorativ måte å vise fram ditt fineste servise. Enda mer slående blir det hvis du kler innsiden av skapet eller veggen bak hyllene med en kontaktplast med passende motiv. 

Veggdekor med klebrig plast

Skaffer du deg ensfarget kontaktplast, er det bare kreativiteten som setter grenser. Små gullprikker kan pynte opp en enkel vegg. Eller klipp ut dekorative silhuetter av barnslige motiv til barnerommet. Så bare finner du fram føneren og fjerner dem når barnet blir større. 

Vil du har flere tips og triks for hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

13. mars 2017
Mer om Gjør det selv

Få ett nytt spisebord til under tusen lappen

Blogginnlegg: Man trenger ikke hver gang å kjøpe et designerbord til kr.100.000,-. Noen ganger kan kun enkle grep gjøre enorme endringer. Så er du litt handy av deg, og ønsker å overraske samboeren med ett splitter nytt bord til under kr. 1000,-. Så skal jeg vise deg hvordan: 

Møt Vi i villas nye handyman

Bli bedre kjent med Vi i villas nye handyman - Rune Haraldsen!

Strikket kjøkkenklut – 2 lette oppskrifter

Her få du oppskriften på to forskjellige kjøkkenkluter, som du lett kan strikke selv.

Annonsørinnhold

Slik bygger du terrasse med Rune Haraldsen

I videoen nedenfor kan du se hvordan du bygger en terrasse med Rune Haraldsen.

Så lett lager du et bord av mikrosement

Mikrosement er et robust materiale med et kult utseende. Her viser Rune Haraldsen hvordan du lager et tøft bord med mikrosement.

Annonsørinnhold

Bygg en levegg for å skjerme hagen din

Slik bygger du en levegg på en enklest mulig måte. Montert opp med enkle fundamentale løsninger.

Annonsørinnhold

Beskytt søppelkassene mot vær og vind

Så enkelt lager man tak og vegger til søppelkasse og postkassestativ ved hjelp av kun treverk.

Annonsørinnhold

Enklere panelvegger skal du lete lenge etter

Drømmer du om lekre panelvegger i gran, furu eller ask, men er lei av å skrape, grunne og beise? Da kan det være på tide å se på alternative løsninger.

Vi har kåret beste før-og-etter-prosjekt

Se hvem som vant konkurransen om beste oppussingsprosjekt og stakk av med en flott gassgrill-premie!

Slik overfører du bilder til tre

Prøv deg på en enkel decoupage-teknikk! På den måten kan du overføre favorittbildene dine til tre, lage personlige leker eller hundrevis av andre ting. 

Fra rusten rake til praktisk henger

Å gi gamle ting nye bruksområder føles godt i sjelen. Se bare så fin en gammel og rusten rake kan bli, med litt omsorg og ny maling!