Annonsørinnhold

Enklere panelvegger skal du lete lenge etter

Drømmer du om lekre panelvegger i gran, furu eller ask, men er lei av å skrape, grunne og beise? Da kan det være på tide å se på alternative løsninger. 

Det kan se fint og flott ut med panelvegger på huset, hytta eller utedoen, men etter hvert som årene går, begynner behovet for vedlikehold å skrike mot deg. Jo lenger du venter, desto større blir jobben når du først setter i gang. Noen ganger har det gått så langt at hele panelvegger må skiftes ut. Hva vil da åpenbare seg bak de gamle plankene? Har det gått råte? Kryper det mus overalt? Må isolasjonen skiftes ut?

HUNDRE ÅRS ERFARING

I over hundre år har Formica Group forsket på hvordan de kan lage alternative overflatematerialer for innvendig og utvendig bruk. Målet er å finne materialer som klarer å bevare farger, struktur og spenst, uten at du må bruke timevis på å holde dem ved like. Den siste nyskapningen på markedet er VIVIX® Lap. Det er et nytt fasadesystem som er inspirert av klassiske panelvegger. VIVIX® Lap består av flortynne plankebord som kan brukes på alle typer bygningsprosjekter, store som små, nybygg som restaurering. Forskjellen er at disse plankebordene er så godt som vedlikeholdsfrie.

VÆRSIKKERT

VIVIX® Lap-panelet legges horisontalt på fasaden. Plankebordene overlapper hverandre og fungerer på denne måten som et skjold som beskytter bygningen. Her kan regn, vind og snø piske mot veggene uten at materialene lar seg påvirke. Fuktigheten vil fordampe og du trenger ikke frykte mugg eller råte. Veggene er også beskyttet mot solskinn og tåler kraftige værskifter.

ENKEL MONTERING

Det er lagt opp til en enkel montering som du kan gjøre selv, eller engasjere en håndverker til å gjøre. VIVIX® Lap-plankebord er lette og greie å håndtere. De kommer i pakker med fire planker som er 299 cm lange, 18 cm høye og 6 mm tykke. De kan fint kuttes til ønsket lengde på byggeplass uten at det støver eller bøsser nevneverdig. Plankene skal ikke males eller etterbehandles på noen måte, og det kreves ikke fortetningsmasse ved montering. Her er det bare å skru plankene fast. Ved restaurering kan det legges ny isolasjon på baksiden av plankebordene. 

DESIGN FOR ALLE

Designløsningen er oppsiktsvekkende elegant og stram i uttrykket. Alle skruene skjules under plankebordene som overlapper hverandre. Det er kun de rene linjene som står igjen. Du kan velge mellom så mye som fire forskjellige tredekorer og åtte farger. Det er fascinerende hvor mange ulike designløsninger du kan skape. Her er det er bare fantasien som setter grenser.

Det er viktig å huske på, at du ikke trenger å pusse opp hele huset, for å bruke Formicas VIVIX® Lap-panel. Her kan du for eksempel velge å bytte ut panelet på den mest værutsatte veggen, og la resten av huset være som det er. Du kan bruke plankene til å bygge det etterlengtede skuret i hagen, eller gå for VIVIX® Lap i Diamond Black på garasjen, mens resten av huset beholder sin gamle fasade. De ulike VIVIX® Lap-panelene passer til alle bygningstyper, om de er av betong, glass, treverk eller metall. 

EVIG UNG

Materialene har ti års garanti, og er bokstavelig talt vedlikeholdsfrie. Hvis det skulle komme flekker, er det bare å spyle veggene rene. Med VIVIX® Lap føles fremtiden evig ung.

25. januar 2019
Mer om Gjør det selv

Få ett nytt spisebord til under tusen lappen

Blogginnlegg: Man trenger ikke hver gang å kjøpe et designerbord til kr.100.000,-. Noen ganger kan kun enkle grep gjøre enorme endringer. Så er du litt handy av deg, og ønsker å overraske samboeren med ett splitter nytt bord til under kr. 1000,-. Så skal jeg vise deg hvordan: 

Møt Vi i villas nye handyman

Bli bedre kjent med Vi i villas nye handyman - Rune Haraldsen!

Strikket kjøkkenklut – 2 lette oppskrifter

Her få du oppskriften på to forskjellige kjøkkenkluter, som du lett kan strikke selv.

Annonsørinnhold

Slik bygger du terrasse med Rune Haraldsen

I videoen nedenfor kan du se hvordan du bygger en terrasse med Rune Haraldsen.

Så lett lager du et bord av mikrosement

Mikrosement er et robust materiale med et kult utseende. Her viser Rune Haraldsen hvordan du lager et tøft bord med mikrosement.

Annonsørinnhold

Bygg en levegg for å skjerme hagen din

Slik bygger du en levegg på en enklest mulig måte. Montert opp med enkle fundamentale løsninger.

Annonsørinnhold

Beskytt søppelkassene mot vær og vind

Så enkelt lager man tak og vegger til søppelkasse og postkassestativ ved hjelp av kun treverk.

Vi har kåret beste før-og-etter-prosjekt

Se hvem som vant konkurransen om beste oppussingsprosjekt og stakk av med en flott gassgrill-premie!

10 kule prosjekter med kontaktplast

Kontaktplast eller dekorplast, om du vil, er en billig og morsom måte å oppdatere møbler og interiør.

Slik overfører du bilder til tre

Prøv deg på en enkel decoupage-teknikk! På den måten kan du overføre favorittbildene dine til tre, lage personlige leker eller hundrevis av andre ting. 

Fra rusten rake til praktisk henger

Å gi gamle ting nye bruksområder føles godt i sjelen. Se bare så fin en gammel og rusten rake kan bli, med litt omsorg og ny maling!