Annonsørinnhold

Enklere panelvegger skal du lete lenge etter

Drømmer du om lekre panelvegger i gran, furu eller ask, men er lei av å skrape, grunne og beise? Da kan det være på tide å se på alternative løsninger. 

Det kan se fint og flott ut med panelvegger på huset, hytta eller utedoen, men etter hvert som årene går, begynner behovet for vedlikehold å skrike mot deg. Jo lenger du venter, desto større blir jobben når du først setter i gang. Noen ganger har det gått så langt at hele panelvegger må skiftes ut. Hva vil da åpenbare seg bak de gamle plankene? Har det gått råte? Kryper det mus overalt? Må isolasjonen skiftes ut?

HUNDRE ÅRS ERFARING

I over hundre år har Formica Group forsket på hvordan de kan lage alternative overflatematerialer for innvendig og utvendig bruk. Målet er å finne materialer som klarer å bevare farger, struktur og spenst, uten at du må bruke timevis på å holde dem ved like. Den siste nyskapningen på markedet er VIVIX® Lap. Det er et nytt fasadesystem som er inspirert av klassiske panelvegger. VIVIX® Lap består av flortynne plankebord som kan brukes på alle typer bygningsprosjekter, store som små, nybygg som restaurering. Forskjellen er at disse plankebordene er så godt som vedlikeholdsfrie.

VÆRSIKKERT

VIVIX® Lap-panelet legges horisontalt på fasaden. Plankebordene overlapper hverandre og fungerer på denne måten som et skjold som beskytter bygningen. Her kan regn, vind og snø piske mot veggene uten at materialene lar seg påvirke. Fuktigheten vil fordampe og du trenger ikke frykte mugg eller råte. Veggene er også beskyttet mot solskinn og tåler kraftige værskifter.

ENKEL MONTERING

Det er lagt opp til en enkel montering som du kan gjøre selv, eller engasjere en håndverker til å gjøre. VIVIX® Lap-plankebord er lette og greie å håndtere. De kommer i pakker med fire planker som er 299 cm lange, 18 cm høye og 6 mm tykke. De kan fint kuttes til ønsket lengde på byggeplass uten at det støver eller bøsser nevneverdig. Plankene skal ikke males eller etterbehandles på noen måte, og det kreves ikke fortetningsmasse ved montering. Her er det bare å skru plankene fast. Ved restaurering kan det legges ny isolasjon på baksiden av plankebordene. 

DESIGN FOR ALLE

Designløsningen er oppsiktsvekkende elegant og stram i uttrykket. Alle skruene skjules under plankebordene som overlapper hverandre. Det er kun de rene linjene som står igjen. Du kan velge mellom så mye som fire forskjellige tredekorer og åtte farger. Det er fascinerende hvor mange ulike designløsninger du kan skape. Her er det er bare fantasien som setter grenser.

Det er viktig å huske på, at du ikke trenger å pusse opp hele huset, for å bruke Formicas VIVIX® Lap-panel. Her kan du for eksempel velge å bytte ut panelet på den mest værutsatte veggen, og la resten av huset være som det er. Du kan bruke plankene til å bygge det etterlengtede skuret i hagen, eller gå for VIVIX® Lap i Diamond Black på garasjen, mens resten av huset beholder sin gamle fasade. De ulike VIVIX® Lap-panelene passer til alle bygningstyper, om de er av betong, glass, treverk eller metall. 

EVIG UNG

Materialene har ti års garanti, og er bokstavelig talt vedlikeholdsfrie. Hvis det skulle komme flekker, er det bare å spyle veggene rene. Med VIVIX® Lap føles fremtiden evig ung.

25. januar 2019