Å bygge en liten iskiosk er et morsomt alternativ til en lekestue.
Å bygge en liten iskiosk er et morsomt alternativ til en lekestue. Bilde: Emelie Åberg

Bygg en iskiosk til barna

I hagen og uterommet

Et morsomt alternativ i stedet for en lekestue - er å bygge en iskiosk! Les den enkle veiledningen, steg for steg!

En liten kiosk er morsomt for både de store og små. Det finnes så klart mange forskjellige måter å bygge den på, men her gir vi deg en enkel guide til hvordan du kan få kiosken opp på 1-2-3.

Denne kiosken vil sitte fast i husveggen og passer perfekt hvis man har litt plass til overs på verandaen og er perfekt for de med en mindre tomt. Ønsker dere likevel å plassere den på plenen er det ikke vanskelige å montere en plate på baksiden - sånn at den blir helt "stengt".

Byggeinstruksjonen:

De ferdige dimensjonene til kiosken vil være som følger, ca. 120 cm bred og 150 cm høy på baksiden.


Du trenger:

5 stk. lekter, 100 cm lange.
2 stk. lekter, 150 cm lange.
2 stk. lekter, 115 cm lange.
4 stk. lekter, 70 cm lange.
2 stk. lekter, 87 cm lange.
Cirka 17 stykk planker, 150 cm lange (Vi brukte utvendig kledning, 21x95 mm)
1 stk. kryssfiner plate, 120 x 100 cm
1 stk. bredere, høvlet utekledning (til vinduet og hyllene inne i kiosken)
Vinkeljern
Treskruer eller terrassebord skruer (selv noen lengre).
Utendørsmaling eller beis (for å male huse i to farger trengs omkring 1 liter maling per farge)

I tillegg trenger du stikksag, gjæringssag, skrutrekker, pensler og en vinkelmåler.

Slik gjør du:Start med å sage lekterne etter de angitte målene ovenfor.Følg tegningen og skru så stammen sammen etter den - fest med vinkeljern slik du ser på bildet.

Tenk over på forhånd i hvilken høyde du ønsker vinduet skal være, før du skrur de fast slik som vist på tegning.

Sag så til lekterne på 87 cm lange med ca. 12-graders vinkel på den ene enden. Disse skal brukes til taket. Fest plankene med lange skruer i stedet for vinkeljern, og nå skal din stamme være ferdig!

Les også:

Kobber – varig og vedlikeholdsfritt

Eiendommen ligger utsatt til for vær og vind. Derfor var det å få et solid takbelegg spesielt viktig for Cornelia og Odd Hansen etter at de tok i...


Ferdig stamme!

Så er det på tide å få på plass kledningen. Mål hvor lang hver enkelt planke må være på de forskjellige stedene på stammen. Tegn opp på plankene og sag til. Tilpass plankene på foran til vinduet (vårt vindu er 59 cm bredt og 41 cm høyt). La i tillegg ene siden være helt uten planker - dette vil være inngangen til kiosken.

Mål vinduet og etter disse målere sager du til 3 vinduskarmer, en til over vindu og en til hver side - skru disse fast.

Mål så den høvlede planken som skal bli den nederste vinduskarmen. Som du ser på bildet har vi sagd den til i kantene, slik at vinduskarmen vil være bredere utover. En slik karm er perfekt når isen og de andre varene skal selges i den lille kiosken. Skru den fast.

Skru så fast kryssfinerplaten på toppen - og der er kioskens tak på plass.Inne i kiosken kan du skru opp hyller, så "is" og andre kioskvarer kan komme på plass.

Da er kiosken klar for litt maling. For at malingen skal holde lenge kan det være lurt å grunne først, eller kjøpe maling med grunning og toppfarge i ett.Dekorer kiosken med skilt, tavle, flagg og annet fint, og så er det bare å overraske de små med deres perfekte lille kiosk!

Les også:

Trykkimpregnert ikke vedlikeholdsfritt

Hagemøbler som er laget av trykkimpregnerte materialer trenger jevnlig vedlikehold. Gi også helt nye møbler en oljebehandling.

10. august 2015
Mer om I hagen og uterommet

Slik lager du en natursteinsmur

I hagen og uterommet En litt røff natursteinsmur passer veldig godt inn i vår hage. Se den tøffe muren Tore og Henrik lagde på under en time!

Slik bygger du et gjerde selv

I hagen og uterommet Det finnes mange forskjellige gjerder - hvitmalt, PVC, plast, vedlikeholdsfritt - men byggeprinsippene er ofte like. Her ser du hvordan du setter opp...

Slik bygger du lekehus til barna

I hagen og uterommet Vil du slippe til din indre håndverker OG skape fantastiske opplevelser for barna på én og samme gang? Bygg et lite lekehus i hagen!

Slik bygger du en piknikbenk i til barna

I hagen og uterommet Å bygge en piknikbenk i barnestørrelse er enkelt og barna vil garantert elske den.

Biltema
Annonsørinnhold

Derfor bør du skaffe deg en el-sykkel til våren

I hagen og uterommet Her er hvorfor du bør skaffe deg sykkelen som får deg lekende lett opp bakker og frakter deg dit du skal i rekordfart.

Slik snekrer du ditt eget hagejuletre med lys

I hagen og uterommet Stemningsfull julebelysning lyser opp i vintermørket. Her viser vi deg hvordan du enkelt lager ditt eget hagejuletre av gammel plank.

Lag sommerens søteste uteleker!

I hagen og uterommet Dette lettlagde lekesettet med blikkbokser og erteposer er midt i blinken for både barna og som aktivitet på sommerfesten. Hvor treffsikker er du?

Denne koselige uteplassen kan du lage helt selv av paller

I hagen og uterommet Drømmer du om en koselig uteplass til sene sommerkvelder med venner og familie? Denne er laget av paller og kan lages på 1-2-3. Les mer for å se hvordan...

Lag dine egne fruktkasser

I hagen og uterommet Det er høst og tid for fruktfest i norske hager! Disse luftige fruktkassene er perfekte til å sanke godsakene i, og du snekrer dem lett selv.

Gi kurvene et nytt liv med farge

I hagen og uterommet Slitte kurver kan du få tak i på loppemarked eller kanskje du har noen liggende selv. Gi dem et nytt liv med spraymaling!

Gjør det selv: Sykkelstativet du kan lage selv

I hagen og uterommet Et praktisk og fleksibelt sykkelstativ kan du enkelt støpe. Vår «handyman» Anders Ulsten viser deg hvordan du gjør det.

Fiks betongtrappen

I hagen og uterommet Sprukne trinn og løse deler – etter noen år ser ofte betongtrappen trist ut. Men det kan som regel lett fikses.

Send grillen på ferie

I hagen og uterommet Med dette utekjøkkenet kan du gi grillen fri og likevel lage middagen under åpen himmel. Utekjøkkenet har hjul slik at det er lett å flytte, og du kan legge inn vann om du vil. Det er relativt enkelt å lage.

Utepeis – gjør det selv

I hagen og uterommet Det gode liv handler ofte om de små ting. Utepeis er kanskje ingen liten sak å drømme om, men vil utvilsomt bringe med seg mange gode øyeblikk for de...

Rull ut det grønne gresset

I hagen og uterommet Vakker gressplen på en, to, tre – det er slett ikke umulig. Gjør du jobben selv, får du en ferdig gressplen på en halv dag.