Bli en liten McGyver med panteflasker.
Bli en liten McGyver med panteflasker. Bilde: Kilder er skrevet i teksten.

10 gode grunner til å ikke kaste tomflaskene

Har du kjelleren full av flasker? Her er ti DIY-prosjekter du kan gå løs på.

Av: Madiken Wilberg, 20. januar 2015
 • Alltid i sesongens farger

  flaskevaser

  Hvilke farger som er trendy endrer seg hele tiden. Mal eller spraylakker glassflaskene dine og ha alltid dekorative vaser.

  Kilde: Colourful Living Project.

 • La fuglene mate seg selv 

  fuglemater

  Har du først begynt å mate fuglene så må du nesten fortsette - sier regelen. For vanen er vond å vende for de, når de først har fått smaken på det gode liv. Har du en slik mater slipper du å gå ut i kulden hver dag. Fyll opp og resten ordner seg selv.

  Kilde: EmbracingLifesJourney.

 • Fordi de fortjener det

  smykkestativ

  Ikke gjem bort de vakre smykkene dine. Lag et smykkestativ på 1-2-3. Ønsker du ikke den fargen kan du enkelt spraylakke flasken etter du har delt den opp.

  Kilde: Epbot.

 • Dekorativ urtepotte

  urtepotte

  Bruk bunnen på de største flaskene dine til å lage denne urtepotten. Mal det du selv ønsker som motiv, men denne kaninen putter smilet på plass.

  Kilde: Marceta Gatuna.

 • Ikke kast disse

  oppbevaring av shampo

  Det er ikke bare panten som er nyttig. De oppbrukte sjampo-flaskene er perfekte til oppbevaring. Kutt de enkelt ut og heng de opp. Eventuelt mal i ønsket farge.

  Kilde: Earth911.

 • Nydelige lykter

  lykter 

  Vask vinflaskene og kapp av bunnen, og se så nydelig resultatet blir. Med et kubbelys i midten vil de lyse opp hver en kveld. Ha lyktene ute på verandaen nå og sett dere ut med pledd og kakao.


  Kilde: Hometalk.

 • Ikke kjøp det, lag det

  blomstervanner

  Du får kjøpt en rekke vanningssystem hos blomsterforhandlerne, men de her er vakrere. Det er vakkert å se hvordan blomstene trives. Med vinflasker eller blanke ølflasker får du gjennomført prosjektet. 

  Kilde: Hometalk.

 • Gled jentene

  godteristativ

  Se for deg hvordan barnebursdagen blir når du kommer bærende på dette fatet. Småjentene kommer til å hyle henrykt. Server godteri eller kjeks i skålene. For en tøffere versjon - fest på et seil, og la det bli en sjørøverskute.

  Kilde: Home-Dzine.

 • Lager du vin?

  vin_med_tavlemaling

  Hell vinen i brukte flasker og mal etiketter med tavlemaling. Gi bort i gave eller sett frem på bordet. Tavlemaling er elegant og trendy.

  Kilde: Vangelyst.

 • Rustikk lampe

  flaskelampe

  Rustikk har vært in en god stund, med denne lampen hengende over kjøkkenøya blir stilen gjennomført. Bruk vin- eller ølflasker. Ikke bruk plastikk, da de kan smelte.

  Kilde: Vinterfryd.

Vis alt innhold
20. januar 2015 Madiken Wilberg