Bli en liten McGyver med panteflasker.
Bli en liten McGyver med panteflasker. Bilde: Kilder er skrevet i teksten.

10 gode grunner til å ikke kaste tomflaskene

Interiør - møbler - maling

Har du kjelleren full av flasker? Her er ti DIY-prosjekter du kan gå løs på.

 • Alltid i sesongens farger

  flaskevaser

  Hvilke farger som er trendy endrer seg hele tiden. Mal eller spraylakker glassflaskene dine og ha alltid dekorative vaser.

  Kilde: Colourful Living Project.

 • La fuglene mate seg selv 

  fuglemater

  Har du først begynt å mate fuglene så må du nesten fortsette - sier regelen. For vanen er vond å vende for de, når de først har fått smaken på det gode liv. Har du en slik mater slipper du å gå ut i kulden hver dag. Fyll opp og resten ordner seg selv.

  Kilde: EmbracingLifesJourney.

 • Fordi de fortjener det

  smykkestativ

  Ikke gjem bort de vakre smykkene dine. Lag et smykkestativ på 1-2-3. Ønsker du ikke den fargen kan du enkelt spraylakke flasken etter du har delt den opp.

  Kilde: Epbot.

 • Dekorativ urtepotte

  urtepotte

  Bruk bunnen på de største flaskene dine til å lage denne urtepotten. Mal det du selv ønsker som motiv, men denne kaninen putter smilet på plass.

  Kilde: Marceta Gatuna.

 • Ikke kast disse

  oppbevaring av shampo

  Det er ikke bare panten som er nyttig. De oppbrukte sjampo-flaskene er perfekte til oppbevaring. Kutt de enkelt ut og heng de opp. Eventuelt mal i ønsket farge.

  Kilde: Earth911.

 • Nydelige lykter

  lykter 

  Vask vinflaskene og kapp av bunnen, og se så nydelig resultatet blir. Med et kubbelys i midten vil de lyse opp hver en kveld. Ha lyktene ute på verandaen nå og sett dere ut med pledd og kakao.


  Kilde: Hometalk.

 • Ikke kjøp det, lag det

  blomstervanner

  Du får kjøpt en rekke vanningssystem hos blomsterforhandlerne, men de her er vakrere. Det er vakkert å se hvordan blomstene trives. Med vinflasker eller blanke ølflasker får du gjennomført prosjektet. 

  Kilde: Hometalk.

 • Gled jentene

  godteristativ

  Se for deg hvordan barnebursdagen blir når du kommer bærende på dette fatet. Småjentene kommer til å hyle henrykt. Server godteri eller kjeks i skålene. For en tøffere versjon - fest på et seil, og la det bli en sjørøverskute.

  Kilde: Home-Dzine.

 • Lager du vin?

  vin_med_tavlemaling

  Hell vinen i brukte flasker og mal etiketter med tavlemaling. Gi bort i gave eller sett frem på bordet. Tavlemaling er elegant og trendy.

  Kilde: Vangelyst.

 • Rustikk lampe

  flaskelampe

  Rustikk har vært in en god stund, med denne lampen hengende over kjøkkenøya blir stilen gjennomført. Bruk vin- eller ølflasker. Ikke bruk plastikk, da de kan smelte.

  Kilde: Vinterfryd.

Vis alt innhold
20. januar 2015
Mer om Interiør - møbler - maling

Dette er fargetrendene for 2018

Interiør - møbler - maling I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.  

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Interiør - møbler - maling Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk.

Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Interiør - møbler - maling Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Gjør det selv: Bygg en returstasjon

Interiør - møbler - maling Stina Abenius var lei av alle kassene med tomme glass og aviser. Nå er alt gjemt i hjemmets «returstasjon». Du kan lett ­snekre en selv, eller som Stina; la en annen gjøre det.

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Interiør - møbler - maling Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Interiør - møbler - maling Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

Interiør - møbler - maling I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Interiør - møbler - maling Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

Interiør - møbler - maling I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Interiør - møbler - maling Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Interiør - møbler - maling Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Stickers er den nye interiørtrenden

Interiør - møbler - maling Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Interiør - møbler - maling Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Gi stolen nytt trekk

Interiør - møbler - maling Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.