Hvorfor nøye seg med å ha vanlige vegger? Forvandle dem til kunstverk!
Hvorfor nøye seg med å ha vanlige vegger? Forvandle dem til kunstverk! Bilde: Kilde skrevet lengre ned.

10 lekre måter å dekorere veggen

Vi har samlet 10 DIY-oppskrifter for å gjøre din vegg til et kunstverk. Se hvordan du enkelt kan dekorere og få superfine vegger! 

 • Dekorer med diamanter  

  Har du sett noe så stilig! Diamanter er ikke kun til ringfingeren, la de bli et blikkfang på veggen også. Okei, så er det egentlig speilfolie og pappfigurer, men det betyr bare enda rimeligere kunst.
  Kilde: Monsterscircus.  

 • Et kunstverk

  Når du entrer dette rommet kan du ikke si annet enn wow! Så lekker. Det er noen timers arbeid, men det er det verdt. Lag din egen vri med andre farger. Kilde: Vintagerevivals

 • Så enkelt, men dekorativt

  Tegn lett opp det mønsteret du ønsker på et papir og bank inn spikerne med passe avstand. Så starter det morsomste. Knyt hyssingen fast i en spiker og så er bare å surre rundt. Det er ikke noe fast mønster å følge. Enklere blir det ikke! Kilde: Greenweddingshoes

 • Frem med malekosten

  Her er det bare å måle opp og tegne mønsteret. Etter det fester du maskeringsteip før du tar et par strøm med malekosten. Noen timer tørking gir deg tid til å nyte en kopp kaffe, for å så beundre ditt mesterverk. Kilde: Vintagerevivals. 

 • Gjenbruk av leste sider

  Ofte blir de utleste bøkene bare ståenes i bokhylla, så har du en bok eller to du vet du ikke kommer til å lese igjen, så blir dette et tips til deg. Hva med å lage en fondvegg av de gamle arkene. Spennende og vakkert! Kilde: Poppytalk.

 • Mønster med minner  

  Vi tenker alltid på det - at nå er det på tide å få fremkalt de bildene. Fremkal bildene dine og gjør som her. Tegn opp ønsket mønster på forhånd, så du har en mal å følge. Fest med dobbelsidigteip, på den måten kan du endre det senere. Kilde: Abeautifulmess. 

 • Ta vare på dorullpappen

  Det er rart hva som kan bli vakkert. Her har pappen i dorullen blitt brukt til å lage et vakkert mønster. Dette er gjenbruk på sitt beste! Kilde: Apartmentthearpy. 

 • Bruk suvenirene

  Mange samler på kort fra sine og andres reisemål. Er du en av dem, så hvorfor ikke vise de frem. Se så stilig dette kunsverket ble! Kilde: Howaboutorange. 

 • Mal med mønster  Hvis du nøye marker opp de loddrette radene du skal male i er det ikke vanskelig å få til et fin mønstret vegg med en rulle, som den over. Er du likevel usikkert kan du også bruke sjablonger. 
  Kilde: Enpundit.

 • Flere varianter

  Den ene og samme malingen kan få utallige forskjellige uttrykk - det spørs bare hvordan du påfører den. Du kan bruke vanlig rulle, svamp, kost eller en skrape som på bildet. Se flere varianter ved å følge lenken. Kilde: Diynetwork.

Vis alt innhold
18. februar 2015
Mer om Interiør - møbler - maling

Dette er fargetrendene for 2018

I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.  

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk.

Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Lag et telt til barnerommet

Barn elsker små gjemmesteder hvor de kan krype inn. Dette teltet er raskt å lage selv og blir en perfekt lekehule for minsten. 

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Stickers er den nye interiørtrenden

Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Gi stolen nytt trekk

Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.