Ikeahackers.net
Ikeahackers.net

7 annerledes ting du kan gjøre med Ikea-møblene dine

Er du lei av det typiske Ikea-utseendet? Her er 7 smarte triks du kan prøve for å gjøre møblene dine helt unike.

Ikeakunder over hele verden har gjort det til sitt oppdrag å fornye de kjente og kjære møblene slik at de ikke lenger ligner på masseproduserte varer. Det har resultert i det geniale nettstedet ikeahackers.net; siden er proppfull av gode idéer, DIYs og enkle how to's. 

Vi har lett frem de stiligste "hack'ene" vi kunne finne, og definitivt vil prøve selv. 

Hjemmekinoanlegg

Ganske enkelt (og billig!) kan du bruke et Ikea-skap til å skjule en projektor på for eksempel soverommet. Bloggen Huskverna viser deg hvordan!

Foto: Huskverna

Kjøkkenøy

Et samboerpar fra Sverige postet bilde av deres midlertidige kjøkkenøy, og forklarte at de kun har skrudd fast en bordplate på en vanlig Ikea-bokhylle. Se flere bilder og hvordan HER!

Foto: Ikeahackers.net

Diskrét vinhylle

Hvis du vil ha et eget sted til å oppbevare vin på et lite kjøkken, kan en dikrét vegghylle være svaret. To Ikea-hyller av typen RIBBA gjør at vinen ikke triller ned, og kanten skjuler flasken på en pen måte.

Foto: Ikeahackers.net

Egendesignet kommode

Eller, nesten, i hvertfall. Har du en kjedelig Ikea-kommode stående, er det ingenting i veien for å redesigne den i akkurat din stil. Denne er trukket i nytt antrekk av bloggeren Hello Boudreau.

Foto: Hello Boudreau

Ny kjøkkenhylle

RIBBA-hyllen kan brukes til så mye mer enn bare bilder. Kjøp en i samme farge som veggen på kjøkkenet og fest en metallstang under. Ha pynt på hyllen og la kjøkkenredskapene henge under.

Foto: Ikeahackers.net

Redesignet LACK

Har du et LACK-bord du ikke får bruk for? Denne Ikea-hackeren har festet et lag med tre på bordet, malt det og fått et moderne og nytt kaffebord.

Foto: Ikeahackers.net

Orden i verktøyet

Med en drill, en RIBBA-hylle (såklart), en BYGEL-stang og noen kroker har du alt du trenger for å ha verktøyet i orden. Se hva du trenger å gjøre HER!

Foto: Ikeahackers.net

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

11. desember 2018
Mer om Interiør - møbler - maling

Dette er fargetrendene for 2018

I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.  

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk.

Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Lag et telt til barnerommet

Barn elsker små gjemmesteder hvor de kan krype inn. Dette teltet er raskt å lage selv og blir en perfekt lekehule for minsten. 

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Stickers er den nye interiørtrenden

Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Gi stolen nytt trekk

Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.