Her er Annette i ferd med å gjøre klassiske møbler litt mer rocka med lin og sølvtekstil.
Her er Annette i ferd med å gjøre klassiske møbler litt mer rocka med lin og sølvtekstil. Bilde: Annette Nordstrøm

Fra loppisfunn til møbelskatt

Lær knepene og se muligheter i bruktfunn på loppemarkeder, som det er mange av nå om dagen. Designeren Annette Nordstrøm er god til å få gamle møbler til å skinne igjen.

Gjenbruk er en lykke, mener designeren, fotografen og stylisten Annette Nordstrøm, som  får gamle stoler til å fremstå som rene kunstverk. En gammel stol har en historie, den har levd et liv, og kan ha en affeksjonsverdi som gjør at møbelet ikke er så lett å kaste fra seg. Selv om stolen er slitt kan mye gjøres for at møbelet kan bli attraktivt igjen.

Kontrasten mellom gammel form og nytt uttrykk gir et lekent resultat, som ofte overrasker. Ved å tenke nytt, slippe fantasien løs og bruke maling og tekstiler på en ny måte skapes et møbel som ingen andre har maken til, mener 35-åringen.

Frynser og nagler pynter opp

Hjemme i Vestby, på småbruket, gir hun møbler nytt liv. De første stolene hun trakk om med stofftrykk, frynser og nagler laget Annette allerede i 2005. Noen av stolene hun har designet, pryder i dag butikker
i Oslo.

– I mitt eget rede har jeg nylig trukket om en klassisk stolserie i lyse farger. Rammeverket er malt hvitt. Stolene og en fotskammel er trukket om i beige lintekstil og dekoret med hvite blondebånd, sølvremser og stofftrykk, sier Annette.

Hun bor selv i et hvitmalt hus som er pusset opp fra topp til tå, stort sett av Annette selv. Med utdanning både som fotograf og interiørdesigner har hun et godt blikk for detaljer og gode bruktfunn.

Kler om møbelet i sitt indre

– Oppsøk gjerne bruktbutikker, loppemarkeder, antikvitetsforretninger og auksjoner der det ofte er lett å få snusen i gamle møbler, oppfordrer Annette. Jeg faller ofte først for formen. Liker jeg den, ja, da er mye gjort. Med et raskt blikk ser jeg kjapt potensialet og kler om møbelet med det samme, i mitt indre, forteller hun.

Annette bruker gjerne nagler som hun hamrer direkte inn i rammeverket på møblene for å spikre tekstilene fast. Naglene gir møbelet et litt mer eksklusivt inntrykk, mener Annette. Sengegavler og speilrammer kler hun med stoff, og dekorerer med ulike border, kantebånd og tekstiltrykk for å skape liv i flatene.

– Det er bare å gå i gang, oppfordrer Annette. Å omforme slitte møbler, til små og store møbelskatter, er en kunst som appellerer til stadig flere.

 

Den stolen her har Annette kalt for "Selvportrett".

Fargerik stol med gulldekor, glitter og rosa valører.

Detalj fra stolen lengst opp på siden – et blikkfang i interiøret.

Annette har laget også stolen som står i en butikk i Oslo.

30. mai 2013
Mer om Interiør - møbler - maling

Dette er fargetrendene for 2018

I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.  

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk.

Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Lag et telt til barnerommet

Barn elsker små gjemmesteder hvor de kan krype inn. Dette teltet er raskt å lage selv og blir en perfekt lekehule for minsten. 

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Stickers er den nye interiørtrenden

Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Gi stolen nytt trekk

Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.