Vær kreativ med rørrester: Lag en fin krans eller noen lekre lysestaker.
Vær kreativ med rørrester: Lag en fin krans eller noen lekre lysestaker.

5 forbløffende fine ting du kan lage av rør

Interiør - møbler - maling

Har du rester av pvc-rør liggende og slenge? Kutt opp rørene i passe lengder, og gå i gang med ett av disse morsomme hobbyprosjektene! 

1 Lag en moderne adventskrans! 

Kilde: Gardenclub/Homedepot 

Tenk at noe så uspennende som rør kan forvandles til en fjong juledekorasjon! Her trenger du rør i ulike dimensjoner, superlim, maling, to skapknotter og en lenke til å henge kransen opp i. 

Etter å ha kuttet opp rør i ulike størrelser, samler du dem i et fint mønster rundt en stor taperull eller lignede (for å lage hullet i midten av kransen). 

Marker med en blyant hvor rørene møtes, og stryk på superlim der de skal festes sammen. Ta en del av gangen, limet tørker fort. 

Drill hull i de to delene hvor lenken skal henge. Hullene må være i samme størrelse som skruene på skapknottene du har plukket ut. Deretter fester du lenken til rørene med skapknottene. 

Les også:

Trappeleksikon

Det er ofte forvirrende med de ulike begrepene som trappeprodusentene opererer med. Alf Egil Friis fra Trappekompaniet har på vår oppfordring laget...

Mal kransen med spraymaling. Bruk heftgrunn i tillegg dersom du vil ha en ekstra holdbar dekorasjon. Når malingen er tørket og klar, kan du henge opp kransen. 

Pynt dekorasjonen med for eksempel juletrekuler. Det fine med denne kransen er at dekorasjonene kan byttes ut etter sesong! 

 TIPS! Bruk sirkelsag eller baufil for å kutte opp pvc-rørene i mindre deler. 

 

2 Fiks et fiffig vinstativ

Kilde: Martha Stewart

Les også:

Tryll med tapet

Gamle tapetrester kan rekonstrueres og komme til heder og verdighet igjen i sin originale drakt. På Yttersø gård ved Larvik har tapetmaker Victoria...

Med denne metoden kan du trylle om en hvilken som helst hylle til et vinstativ. Du trenger pvc-rør i 10 cm bredde, kuttet til dybden av bokhylla di. Du trenger også superlim, sandpapir, heftgrunn og spraymaling. 

Stable rørene i hylla først for å sjekke hvor mange du får plass til. Puss kantene jevne med sandpapir. Mal først med heftgrunn, så med spraymaling. La rørene tørke helt. 

Marker hvor limet bør være før du limer dem sammen med superlim. Du kan også bruke ekstra sterk borrelåstape som denne til å feste delene sammen. 

 

3 Lag en smart skohylle

Kilde: Home Stories A to Z 

Les også:

8 vakre betongprosjekter du kan starte på i dag

Vi har samlet åtte utrolig fine DIY-prosjekter til deg. En 15 kilos sekk med betong koster bare 300 kroner, og med det har du nok til flere av disse...

Denne morsomme skohylla er lett å lage og lett å plassere. Du trenger 10 rørbiter i 30 cm lengde. Slip alle skarpe kanter med fint sandpapir. Rørene på bildet er malt med med akrylmaling i endene, og så er de dekket med tapet med trykk av bjørkenever

Du kan bruke den tapeten du vil, men sørg for at du ikke limer tapetet hele veien rundt røret – la det være igjen en glipe hvor du kan lime sammen rørene med superlim. Om du limer direkte på tapetet i stedet, vil det ikke holde like godt. 

 

4 Imponer med disse nydelige vasene

Kilde: eHow Home 

Disse lekre metalliske vasene kommer ingen til å tro at du har rasket sammen av rør-rester. Her er det brukt pvc-rør i to tykkelser, som er kappet i litt ulike lengder. Det er bare fint om resultatet blir litt asymmetrisk, så ingen av rørene trenger å ha samme høyde. Rørene er så spraylakkert med metallisk gullmaling. 

Du lurer kanskje på hvordan du skal holde blomstene friske nedi disse hjemmelagde vasene? Til de tykkeste går det bra med et smalt, lite glass (f.eks drammeglass), mens til de aller tynneste kan du bruke et reagensrør fylt med vann. 

 

5 Bygg en praktisk penneholder

Kilde: Design by Studio C 

Et perfekt prosjekt for skrivebordet – eller til diverse skruer og muttere på hobbyrommet. Til å lage penneholderen er det brukt rør i to ulike tykkelser som er kappet i 30 graders vinkel i den ene enden. 

Mal rørene med heftgrunn og spraymaling – bruk en farge som matcher interiøret ditt. La det tørke godt. 

Plasser så rørene sammen slik du vil ha dem. Marker med en blyant før du limer sammen delene med superlim. Deretter setter du rørsamlingen på en tykk pappskive, tegner rundt og klipper ut. Stryk lim på undersiden av rørene og fest penneholderen til pappen som nå utgjør bunnen. 

Om du vil ha det litt mer forseggjort – og har utstyret til det – kan du skjære til en sponplate i stedet for papp. Mal den i samme farge som rørene før du limer bunnen til resten.

12. november 2015
Mer om Interiør - møbler - maling

Dette er fargetrendene for 2018

Interiør - møbler - maling I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.  

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Interiør - møbler - maling Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk.

Handleliste: 10 ting du må ha når du skal male

Interiør - møbler - maling Følg denne handlelisten før du skal male, så slipper du å måtte avbryte jobben for å gå på shopping.

Gjør det selv: Bygg en returstasjon

Interiør - møbler - maling Stina Abenius var lei av alle kassene med tomme glass og aviser. Nå er alt gjemt i hjemmets «returstasjon». Du kan lett ­snekre en selv, eller som Stina; la en annen gjøre det.

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Interiør - møbler - maling Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Interiør - møbler - maling Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

Interiør - møbler - maling I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Interiør - møbler - maling Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

Interiør - møbler - maling I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Interiør - møbler - maling Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Interiør - møbler - maling Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Stickers er den nye interiørtrenden

Interiør - møbler - maling Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Interiør - møbler - maling Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Gi stolen nytt trekk

Interiør - møbler - maling Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.