Bytt benkeplate

På kjøkkenet

En rask måte å gi kjøkkenet en ansiktsløftning på er å bytte benkeplate.

En ny arbeidsbenk på kjøkkenet trenger ikke å bli en stor investering, men det gjør mye for helhetsinntrykket.

Hvilket materiale du skal velge, beror både på lommeboken og hvordan du vanligvis arbeider på kjøkkenet.

En slepet granitt plate er forholdsvis dyr, men til gjengjeld er den i prinsippet vedlikeholdsfri og tåler det meste av både skarpe kniver, varme og fukt.

Heltre er et varmt og levende materiale, men det krever at du vokser eller oljer den et par ganger årlig for at den skal holde seg vannavstøtende.

Metallplater er suverene med hensyn til fukttoleranse, men de kan bulke seg om man setter varme ting på dem, og det oppstår lett riper.

Komposittmaterialer er ekstremt sterke men koster forholdsvis mye.

Det vanligste og billigste alternativet er laminat. Det finnes i en rekke farger og mønstre. De krever en viss forsiktighet med skarpe kniver, og man må være påpasselig så fuktighet ikke trenger ned i sponplaten laminatet er limt på. Ellers er den vedlikeholdsfri og tåler fukt og varme.

Det finnes også benkeplater i glass og betong samt plater som er beregnet på flislegging.

Slik gjør du:

Les også:

Nytt kjøkken på 1-2-3

Du trenger ikke bytte ut hele kjøkkeninnredningen for å få et nytt kjøkken. Med enkle grep kan du friske opp og fornye mye.

Les også:

Hvilken kjøkkenstil passer for deg?

Kjøkkenet blir stadig viktigere for oss nordmenn, og vi legger både tid og penger i å få et allrom som er både praktisk, koselig og fint. Her har vi...

23. oktober 2008
Mer om På kjøkkenet

Du kan få "nytt" kjøkken ved å male kjøkkenskapene

På kjøkkenet Ønsker du å fornye kjøkkenet? Vi viser deg hvordan du maler kjøkkenskapene.

Nytt kakefat av gamle asjetter

På kjøkkenet Det stiligste serveringsfatet lager du selv! Det er fort gjort å finne tre–fire pene, gamle asjetter på loppemarked, som sammen kan bli til et kakefat...

13 måter å bli kvitt irriterende smuss

På kjøkkenet Klissete ovnsdør, sorte merker på parketten og et toalett med rustfargede striper. Kjenner du deg igjen? Fortvil ikke – det trenger ikke å være så...

Slik blir marmorplaten blank igjen

På kjøkkenet Har du en benkeplate eller et bord av marmor som har blitt ripete, matt eller gult? Det er mulig å få bort ripene slik at overflaten blir fin igjen. Dette gjør du!

Sikre skapdørene på hengsel

På kjøkkenet På nye kjøkken har skapdørene hengsler med hurtigfeste. Forgjengeren var løftehengsler:

Slik bytter du benkeplate

På kjøkkenet Benkeplaten er viktig på kjøkkenet, dels fordi den skal fungere som din viktigste arbeidsplass og dels fordi den syns godt. Her ser du hvordan du kan...

Pryd kjøkkenveggen med glass

På kjøkkenet Med interiørglass fra Oksidé kan du du sette ditt personlige preg på kjøkkenveggen.

Gjør det selv: Nye kjøkkenskapdører for 800 kr

På kjøkkenet Slik frisker du opp kjøkkenskapdørene med folie.

Gjør det selv: Slik kan du skifte benkeplata selv

På kjøkkenet Kjøkkenet er den arbeidsplassen i huset som blir mest brukt. Derfor er det også der slitasjen viser seg først. Men det fins det råd for.

Gi benken en omgang olje

På kjøkkenet En velpleid heltre benkeplate kan bidra til å smykke kjøkkenet og løfte rommet visuelt. Men som kjent - det er bare diamanter som varer evig.

Bytt form på kjøkkenbordet

På kjøkkenet I stedet for et langt spisebord, som tok stor plass, ville vi ha et rundt bord. Det skulle passe til plassen nær vinduet i det åpne kjøkkenet. Bordplate...