Bygg din egen pizzaovn

Drømmer du om å lage ekte italiensk pizza i hagen? Se her hvordan du bygger din helt egen pizzaovn, og gjør drømmen til virkelighet. Se her 4 forskjellige.

  

1. Den transportable pizzaovn

Bygg en unik pizzaovn like lett som et sandslott. Byggemetoden du skal bruke heter cob

Den samme teknikken brukes når man skal bygge leirehus. Fremgangsmåten er ganske enkel, du blander leire, sand, vann og strå sammen. Massen bruker du til å forme pizzaovnen med. 

Men først skal du lage et fundament den kan stå på. Utvikleren bak modellen her på bilder har brukt/bygget en trekasse, som til og med er transportabel! Trekassen fylles opp med flasker og isoleres med spon eller grov sagflis. Etterpå putter du et lokk på med leire/sand-blandingen. TIl slutt topper du den med brannsikker murstein. 

Du kan lese ned byggeplanen her - og lese mer her.

2. Pizzaovn laget av leire

Denne pizzaovnen kan du bygge ved kun å bruke naturlige produkter. Fremgangsmåten minner om den transportable pizzaovnen, da man også her bruker cob-teknikken. Forskjellen er at modellen er stasjonær. 

Så finn et godt sted i hagen og bygg pizzaovnen på et solid fundament av stein. Men husk at denne pizzaovnen er laget av leire, så den skal beskyttes mot all slags vær med et tak. En pizzaovn oppnår utrolig høy varme, men den kan holde i årevis hvis du passer godt på den. Les mer om den stasjonære pizzaovnen her.

  • Les også: Bygg en pizzaovn på en helg. Få en nøyaktig og enkel guide på Gjør Det Selv

3. Pizzaovn laget av gjenbruksmaterialer

Du kan også bygge en mer avansert pizzaovn, der du bruker gjenbruksmaterialer. Modellen krever mer tid og teknikk for å bli bygget, men hvis du følger guiden trinn for trinn bør det ikke gå helt feil Du kan lese mer her.

4. 100% miljøvennlig pizzaovn

Solen er verdens beste energikilde. Hvorfor ikke utnytte den til å lage en 100% miljøvennlig pizzaovn. De eneste materialene du skal bruke er et par pappesker, sølvpapir, gaffateip, spraymaling, avispapir, en hobbykniv, lim og en glassplate. Pizzaovnen virker best på en varm solskinnsdag. Husk å sette fasaden i solens retning, slik at strålene reflekterer ned i kassen. Les mer om hvordan du lager en miljøvennlig pizzaovn her.  

Kilde: theselfsufficientliving 

 

23. august 2019
Mer om Hage

Kastanjer er giftig for hunden din

Høsten er høysesong for samling og kreative kreasjoner med kastanjer. Men visste du at hestekastanjer kan være giftig for kjæledyr og barn?

Sett farge på hagen hele året rundt med lyng i bed og krukker

Få glede av lyng året rundt ved å velge forskjellige arter. Her er de beste plantetipsene til lyng i bed og krukke, og beskrivelse av de mest populære...

Ikke bruk denne: Farlig hageprodukt tilbakekalles

Hvis disse delene løsner og flyr av vil det medføre skaderisiko for brukeren eller tredjeparter, derfor har produsenten nå tilbakekalt produktet.

Derfor skal du gi grillen en høstrengjøring

Høsten er rett rundt hjørnet, men det betyr ikke at du bør pakke vekk grillen. Se her hvordan du klargjør grillen til høsten og vinterens kulde – og bidrar til at grillmaten forblir like god hele året.

Så lett formerer du buskene dine

Du skal klippe stiklinger i vintermånedene, da vil de starte å vokse på våren, og du kan plante dem ut på høsten.

Hibiscus syriacus - Pryder hagen om sensommeren

Hibiscus syriacus eller syrisk rose utfolder sine eksotiske røde, lilla og blå blomster som en fantastisk finale på hagesesongen når de andre buskene...

Blir selvforsynt med squash i store mengder

Squash skal ikke sås for tidlig og de krever varme. I juni er det lunt og godt, og da vokser plante fort. Squash trenger god plass, men til gjengjeld trenger du bare å så et par stykker for å få nok til hele familien. 

Er dette verdens minste tre?

Musøre-planten blir ikke høyere enn fem centimeter. Likevel kalles den for et tre.

Slik dyrker du japansk lønn i hagen og i krukke

Japansk lønn er et av de mest elegante trærne som finnes, og treet kan du fint dyrke i norske hager både som fullvoksende tre, i krukke eller i dverg...

Tips om gjødsling

Noen planter og vekster har spesifikke behov når det gjelder næring som det kan være lurt å tenke over. Hva skal du gjødsle? Finnes det en gjødsel som passer for alt du skal gjødsle eller må du ha flere varianter?  

Vanilje i stua – Slik dyrker du vanilje fra vaniljeorkideen

Drømmer du om å dyrke din egen vanilje? Det kan du godt – også i en gjennomsnittlig norsk bolig. Les her hvordan du får vaniljeplanten til å trives. Få...

Slik takler plantene vårfrost og snø

Våren er her, men både frosten og snøen ligger fortsatt mange steder i landet. Hvordan takler egentlig plantene og blomstene vårfrosten og snøen? Dette...

Slik får du flere blomster på orkideen din

Orkideer blomstrer lenge, men en dag så tar det slutt. Blomstene drysser av og så er det ikke mye mer ved orkideen. Men ikke kast planten, den kan blomstre igjen og igjen!

10 triks – tomater i drivhuset

Hvis det oppstår problemer ved å dyrke tomater i drivhuset, så er det som regel en veldig god grunn til hvorfor det skjer. Derfor finnes det ofte en...

Slik setter du georginer og får dem til å blomstre

Enkle og brukbare plantetips til hvordan du kan plante georgineknoller i hagen og i krukker. Hvis knollen kommer ordentlig i jorden, på det rette tidspu...