Bygg din egen pizzaovn

Drømmer du om å lage ekte italiensk pizza i hagen? Se her hvordan du bygger din helt egen pizzaovn, og gjør drømmen til virkelighet. Se her 4 forskjellige.

  

1. Den transportable pizzaovn

Bygg en unik pizzaovn like lett som et sandslott. Byggemetoden du skal bruke heter cob

Den samme teknikken brukes når man skal bygge leirehus. Fremgangsmåten er ganske enkel, du blander leire, sand, vann og strå sammen. Massen bruker du til å forme pizzaovnen med. 

Men først skal du lage et fundament den kan stå på. Utvikleren bak modellen her på bilder har brukt/bygget en trekasse, som til og med er transportabel! Trekassen fylles opp med flasker og isoleres med spon eller grov sagflis. Etterpå putter du et lokk på med leire/sand-blandingen. TIl slutt topper du den med brannsikker murstein. 

Du kan lese ned byggeplanen her - og lese mer her.

2. Pizzaovn laget av leire

Denne pizzaovnen kan du bygge ved kun å bruke naturlige produkter. Fremgangsmåten minner om den transportable pizzaovnen, da man også her bruker cob-teknikken. Forskjellen er at modellen er stasjonær. 

Så finn et godt sted i hagen og bygg pizzaovnen på et solid fundament av stein. Men husk at denne pizzaovnen er laget av leire, så den skal beskyttes mot all slags vær med et tak. En pizzaovn oppnår utrolig høy varme, men den kan holde i årevis hvis du passer godt på den. Les mer om den stasjonære pizzaovnen her.

  • Les også: Bygg en pizzaovn på en helg. Få en nøyaktig og enkel guide på Gjør Det Selv

3. Pizzaovn laget av gjenbruksmaterialer

Du kan også bygge en mer avansert pizzaovn, der du bruker gjenbruksmaterialer. Modellen krever mer tid og teknikk for å bli bygget, men hvis du følger guiden trinn for trinn bør det ikke gå helt feil Du kan lese mer her.

4. 100% miljøvennlig pizzaovn

Solen er verdens beste energikilde. Hvorfor ikke utnytte den til å lage en 100% miljøvennlig pizzaovn. De eneste materialene du skal bruke er et par pappesker, sølvpapir, gaffateip, spraymaling, avispapir, en hobbykniv, lim og en glassplate. Pizzaovnen virker best på en varm solskinnsdag. Husk å sette fasaden i solens retning, slik at strålene reflekterer ned i kassen. Les mer om hvordan du lager en miljøvennlig pizzaovn her.  

Kilde: theselfsufficientliving 

 

23. august 2019
Mer om Hage

Grønne tomater – hva kan de brukes til?

Hva skal man gjøre med alle de grønne og umodne tomatene på høsten? Er det smaksopplevelsen du går etter? Gå for grønne tomater i maten! Få gode oppskrifter på stekte og syltede grønne tomater her. 

Rabarbra - hagens enkleste plante

Slik får du størst høst av rabarbra. Slik deler du rabarbraplantene - og denne delen av planten er giftig.

Mandag er den internasjonale biedagen

Bienes verden er fascinerende og jobben de gjør, bestøvning av ville planter er utrolig viktig. Det synes FN også, derfor er den 20.mai utnevnt til...

Slik rengjør du grillen

Vips, så var våren her igjen. Lengre kvelder og varmere temperaturer betyr mer tid ute – gjerne rundt grillen. Tar du vårrengjøringen av grillen tidlig i år, unngår du å gå glipp av minnerike måltider.

Slik forhindrer vi biedød

En forskningsrapport viser at 40% av alle insektarter er synkende. Intektene er viktige for pollineringen. Her er ekspertenes tips på hvordan du kan...

Plantekasser i kjøkkenhagen og blomsterhagen

Med plantekasser i hagen får du en pen og lett måte å dyrke både grønnsaker, krydderier og sommerblomster! Vi viser deg hvordan du kan forlenge sesongen...

Ugress i plenen: Forny plenen din

Falmer gresset på plenen, mens mose og ugress stadig tar over? Da er det på tide å starte plenens bli-ny-kur. Den inneholder å gi gresset de beste forholdene – slik at gresset ikke blir overtatt av mose og ugress.

Tre undervurderte blomster til vårkrukken

Begynn hage sesongen med å plante blomster som tåler både sol, vind og kuldegrader! Her er forslag på tre blomster som tåler vårkulden og hvordan du...

Slik takler plantene vårfrost og snø

Våren er her, men både frosten og snøen ligger fortsatt mange steder i landet. Hvordan takler egentlig plantene og blomstene vårfrosten og snøen? Dette...

Slik får du flere blomster på orkideen din

Orkideer blomstrer lenge, men en dag så tar det slutt. Blomstene drysser av og så er det ikke mye mer ved orkideen. Men ikke kast planten, den kan blomstre igjen og igjen!

Tomat er ikke en grønnsak og jordbær er ikke en frukt

Du har sikkert hørt diskusjonene og alle teoriene før. Jordbæret er ikke et bær, det er egentlig en nøtt. Men er det sant? Vi har funnet svaret!

10 triks – tomater i drivhuset

Hvis det oppstår problemer ved å dyrke tomater i drivhuset, så er det som regel en veldig god grunn til hvorfor det skjer. Derfor finnes det ofte en...

Rene fliser ute – Slik gjør du

Alger, flekker og ugress er uvelkomne gjester hos de fleste huseiere med terrasse. Men med forskjellige former for rengjøring kan du få pene fliser igjen og du kan samtidig gjøre mye for å forhindre at det kommer tilbake.

Slik setter du georginer og får dem til å blomstre

Enkle og brukbare plantetips til hvordan du kan plante georgineknoller i hagen og i krukker. Hvis knollen kommer ordentlig i jorden, på det rette tidspu...

Legg fliser selv – les her hvordan du gjøre det

Du kan helt fint selv legge fliser i innkjørselen, på terrassen eller lage en gangsti rundt huset ditt, men det er hardt arbeide og du skal ha stor...