Bilde: Heidi Stokke Paulsen

Drivhus med sjel

Drivhus

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Heidi Stokke Paulsen hadde lenge drømt om å bygge et “vintage” drivhus. Men ventetiden var lang, før det plutselig dukket opp en del gamle vinduer som passet til formålet.

– En venninne rev det gamle huset sitt da de hadde bygd nytt og der var det en innebygd veranda med flere vindusfag med smårutete vinduer, samt flere store fag som var inndelt i tre ruter, forteller Heidi Stokke Paulsen.


Vegard Sæter, en fornøyd hobbysnekker prøver ut vinkelen på takkonstruksjonen.

Drivhuset tegnet hun etter hvor mange vinduer de hadde til rådighet. Samboeren, Vegard Sæter sto for det meste av snekringen, imponerende da dette var hans første snekkerjobb. De fikk kun et vindu til overs, så antallet stemte bra med størrelsen de ønsket.

Ekstra koselig med en platting foran drivhuset. Her er det godt å sitte ned og slappe av.

Les også:

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

De valgte å lage fundamentet av brukte telefonstolper. De leier huset de nå bor i og har da mulighet til enklere å ta med seg drivhuset uten å etterlate seg spor etter en stygg grunnmur, når de en gang kjøper eget hus.

Da de brukte gamle vinduer valgte de også å bruke tre i selve konstruksjonen.

–Plutselig en dag dukket det også opp en nydelig, gammel dør i heltre som passet perfekt inn, sier Heidi. 

Den gamle, rustikke fjøsdøra passet perfekt.

Denne krevde i likhet med vinduene en del skraping, pussing og vedlikehold. Døren ble lakkert i en gråtone, den var rustrød fra før og vil trenge et strøk til. Vi fikk god hjelp av nærmeste familie til skrape og malejobben.

Les også:

Derfor slikker hunden på deg

Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette.

Ikke noe smaker så godt som selvdyrkede grønnsaker og Heidi dyrker bl.a. forskjellige sorter tomater, brokkoli, sukkererter, squash og poteter.

Her bugner det av alskens grønnsaker.

Jordbærsesongen fikk også en tidlig start i drivhuset. Om vinteren fungerer drivhuset som en utmerket lagringsplass til hagemøbler, trillebår, blomsterpotter og alt som hører hagen til.

Les også:

Disse vannskadene dekker ikke forsikringen din

Vannskader er uforutsigbart, ubehagelig og kan være kostbart. Det er ikke alle lekkasjer som dekkes av forsikringen, men du kan redusere sjansen for...

Automatisk vindusåpner er installert på de vakre, gamle vinduene.

Med masse tente lys i drivhuset fungerer det som bygdas største hagelykt.

Vakkert utskåret mønepynt.

Her bor: Heidi Stokke Paulsen og Vegard Sæter med katten Nøste.

Hvor: På Meisingset i Tingvoll kommune (Nord Møre).

Dette ville jeg gjort annerledes/Dette vil jeg endre på: – Vi ville nok ikke bygget det annerledes. Men vi må nok justere litt på benkene som vi har der inne nå slik at vi får litt bedre høyde til tomatplantene.

Mest fornøyd med: Vi er mest fornøyde med at vi i det hele tatt har gjennomført et sånt prosjekt på egenhånd med litt kloke ord underveis. Synes drivhuset gjør seg godt i hagen både til pynt og nytte. Å lage det selv var veldig morsomt og ikke minst billig.

17. mai 2012
Mer om Drivhus
Annonsørinnhold

Velg riktig drivhus for deg

Drivhus Drømmer du om å skaffe deg drivhus? Det er en investering du ikke kommer til å angre på. Men tenk nøye gjennom hvilket drivhus som passer best for deg først.

11 vekster du kan dyrke i drivhus

Drivhus Et drivhus er det perfekte stedet for planter som krever ekstra varme på våre breddegrader. Her er vekstene som gir suksess i ditt glasshus.

Få drivhuset klart til sesongen - her er hvordan du kommer i gang

Drivhus I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du skal plante livrettene deres.

Slik lykkes du med drivhus

Drivhus – Hver vår kribler jeg etter å sette i gang, sier Torill Nilsen fra Fredrikstad. Hun har ti års erfaring med drivhus i hagen - her får du hennes beste tips. 

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Drivhus Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Annonsørinnhold

Så enkelt kan du dyrke din egen mat

Drivhus Med et drivhus i hagen, kan du nyte egendyrkede og friske grønnsaker på kjøkkenbordet hver eneste dag.

Veksthus i stua

Drivhus Måk vinteren ut av hodet med enkle veksthus inne. Millioner av ivrige frø i poser og esker venter på å ristes våkne til våryr spiring av sommerhungrige...

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

"Vi bygde drivhuset selv"

Drivhus Dette tøffe drivhuset er bygget av gamle vinduer som er nyoppusset. Anine og Anders har gjort alt selv, alt ifra grunnmuren til renovering av de gamle vinduene.

Drivhus for all slags vær

Drivhus Et drivhus er et ypperlig alternativ dersom du vil dyrke fram skjøre vekster eller sikre vinterforsyningen av grønnsaker. Det kan også bli en fin utestu...

Drivhus i hagen

Drivhus Å dyrke egne vekster i et drivhus er spennende og lærerikt. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker...

La fantasien blomstre i drivhuset

Drivhus Gjør noe ekstra ut av drivhuset ditt i år – slipp både plantene og fantasien løs! Her er tre enkle og morsomme prosjekter til deg som vil forgylle drivhuslivet. 

Annonsørinnhold

Fire tips til deg som drømmer om drivhus

Drivhus Dette må du tenke på når du starter med drivhus.

Drivhusbenk av gamle vinduer

Drivhus Et gammelt vindu, noen plankebiterog et par hengsler. Enklere kan drivhusbenken neppe bli.