Bilde: Heidi Stokke Paulsen

Drivhus med sjel

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Heidi Stokke Paulsen hadde lenge drømt om å bygge et “vintage” drivhus. Men ventetiden var lang, før det plutselig dukket opp en del gamle vinduer som passet til formålet.

– En venninne rev det gamle huset sitt da de hadde bygd nytt og der var det en innebygd veranda med flere vindusfag med smårutete vinduer, samt flere store fag som var inndelt i tre ruter, forteller Heidi Stokke Paulsen.


Vegard Sæter, en fornøyd hobbysnekker prøver ut vinkelen på takkonstruksjonen.

Drivhuset tegnet hun etter hvor mange vinduer de hadde til rådighet. Samboeren, Vegard Sæter sto for det meste av snekringen, imponerende da dette var hans første snekkerjobb. De fikk kun et vindu til overs, så antallet stemte bra med størrelsen de ønsket.

Ekstra koselig med en platting foran drivhuset. Her er det godt å sitte ned og slappe av.

De valgte å lage fundamentet av brukte telefonstolper. De leier huset de nå bor i og har da mulighet til enklere å ta med seg drivhuset uten å etterlate seg spor etter en stygg grunnmur, når de en gang kjøper eget hus.

Da de brukte gamle vinduer valgte de også å bruke tre i selve konstruksjonen.

–Plutselig en dag dukket det også opp en nydelig, gammel dør i heltre som passet perfekt inn, sier Heidi. 

Den gamle, rustikke fjøsdøra passet perfekt.

Denne krevde i likhet med vinduene en del skraping, pussing og vedlikehold. Døren ble lakkert i en gråtone, den var rustrød fra før og vil trenge et strøk til. Vi fikk god hjelp av nærmeste familie til skrape og malejobben.

Ikke noe smaker så godt som selvdyrkede grønnsaker og Heidi dyrker bl.a. forskjellige sorter tomater, brokkoli, sukkererter, squash og poteter.

Her bugner det av alskens grønnsaker.

Jordbærsesongen fikk også en tidlig start i drivhuset. Om vinteren fungerer drivhuset som en utmerket lagringsplass til hagemøbler, trillebår, blomsterpotter og alt som hører hagen til.

Automatisk vindusåpner er installert på de vakre, gamle vinduene.

Med masse tente lys i drivhuset fungerer det som bygdas største hagelykt.

Vakkert utskåret mønepynt.

Her bor: Heidi Stokke Paulsen og Vegard Sæter med katten Nøste.

Hvor: På Meisingset i Tingvoll kommune (Nord Møre).

Dette ville jeg gjort annerledes/Dette vil jeg endre på: – Vi ville nok ikke bygget det annerledes. Men vi må nok justere litt på benkene som vi har der inne nå slik at vi får litt bedre høyde til tomatplantene.

Mest fornøyd med: Vi er mest fornøyde med at vi i det hele tatt har gjennomført et sånt prosjekt på egenhånd med litt kloke ord underveis. Synes drivhuset gjør seg godt i hagen både til pynt og nytte. Å lage det selv var veldig morsomt og ikke minst billig.

17. mai 2012
Mer om Drivhus
Annonsørinnhold

Velg riktig drivhus for deg

Drømmer du om å skaffe deg drivhus? Det er en investering du ikke kommer til å angre på. Men tenk nøye gjennom hvilket drivhus som passer best for deg først.

Få drivhuset klart til sesongen - her er hvordan du kommer i gang

I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du skal plante livrettene deres.

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Annonsørinnhold

Så enkelt kan du dyrke din egen mat

Med et drivhus i hagen, kan du nyte egendyrkede og friske grønnsaker på kjøkkenbordet hver eneste dag.

Slik blir drivhuset en suksess

Drømmer du om et drivhus? Her får du gartnerens beste tips og råd!

Veksthus i stua

Måk vinteren ut av hodet med enkle veksthus inne. Millioner av ivrige frø i poser og esker venter på å ristes våkne til våryr spiring av sommerhungrige...

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

"Vi bygde drivhuset selv"

Dette tøffe drivhuset er bygget av gamle vinduer som er nyoppusset. Anine og Anders har gjort alt selv, alt ifra grunnmuren til renovering av de gamle...

Drivhus for all slags vær

Et drivhus er et ypperlig alternativ dersom du vil dyrke fram skjøre vekster eller sikre vinterforsyningen av grønnsaker. Det kan også bli en fin utestu...

Drivhus i hagen

Å dyrke egne vekster i et drivhus er spennende og lærerikt. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker som vi forbinder med sydligere strøk på kloden.

La fantasien blomstre i drivhuset

Gjør noe ekstra ut av drivhuset ditt i år – slipp både plantene og fantasien løs! Her er tre enkle og morsomme prosjekter til deg som vil forgylle...

Slik dyrker du i drivbenk

Med en drivbenk kan du starte sesongen flere uker tidligere enn uten.

Drivhus til glede og nytte

På toppen av et høydedrag med fri utsikt over sjøen har et ektepar på Sørlandet formet en drømmehage til glede og nytte med eget drivhus.

Overvintring i drivhus

Drivhuset kan være egnet for overvintring av planter bare du legger forholdene til rette.

Drivhusbenk av gamle vinduer

Et gammelt vindu, noen plankebiterog et par hengsler. Enklere kan drivhusbenken neppe bli.