Bilde: Produsentene

Finn drivhuset til ditt budsjett

Drømmer du om drivhus? Her får du inspirasjon til å velge det riktige til ditt budsjett – enten du vil ha et flyttbart minidrivhus til urter eller et stort og stødig blomsterpalass.

Det finnes mange ulike typer drivhus i alle mulige størrelser. Det som er viktig er at du har et solrikt sted du kan plassere drivhuset.

For mange vil arealet i hagen bestemme størrelsen på drivhuset. Samtidig er det viktig å se på hva slags bruk man skal ha det til.

Viktige valg i drivhuset: 

MATERIALER: Plater i plast koster mer enn glass, men de tåler mer og isolerer bedre. 

STØRRELSE: Se an størrelsen etter behov, vær også obs på høyden – vil du for eksempel kunne stå oppreist inne i drivhuset? 

VINDUER/DØRER: Mange dører og vinduer koster gjerne ekstra – sjekk hva som er inkludert i prisen. 

AUTOMATISK LUFTING: Luker som åpner seg om det blir for varmt i drivhuset, pleier å være ekstrautstyr. 

MØNEDEKOR: Gjør drivhuset ekstra flott å se på, og som en tilleggsbonus blir det vanskeligere for fugler å slå seg ned på taket. 

SOKKEL: Drivhuset trenger å stå på et sterkt fundament som er forankret i bakken. Sjekk om dette følger med. Hvis ikke, kan  du alltids støpe sokkelen selv om du er nevenyttig.

Under kan du finne inspirasjon til drivhus til:

Drivhus til under 50 000 kr:

Drivhus til ditt budsjett - under 50.000kr

Oasen Junior er et flott og påkostet drivhus fra Grønt Fokus. Den høye vegghøyden gir deg god plass, og drivhuset har integrerte takrenner inkludert. For utførelse i aluminium og 4 mm sikkerhetsglass blir prisen kr 49 199 (størrelse 11,4 m2). 

Mer informasjon: www.grontfokus.no

Finn drivhus til ditt budsjett - under 50.000kr

Profesjonelt kraftig veksthus på 10 m2 fra Felleskjøpet. Her får du full ståhøyde, taket er i 10 mm polykarbonat. Profilene er i aluminium og sokkel er inkludert i prisen på kr 31 990.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

finn drivhus til ditt budsjett - under 50.000kr

Juliana Premium fra Tilboligen.no er et drivhus på 8,8 kvadratmeter i engelsk stil. Huset er tilgjengelig i ulakkert eller i lakkert i antrasitt, og har blant annet dobble stalldører inkludert lås samt ekstra høye sidevegger. Sokkel er inkludert i prisen.

Du kan selv velge mellom 3 mm glass, herdet glass eller 10 mm polykarbonat. Pris: 28 590 kroner.

Mer informasjon: www.tilboligen.no

Drivhus til under 25 000 kr: 

Finn drivhus til ditt budsjett - under 25.000kr

Modellen Odla fra Grønt Fokus har automatiske lukeåpnere inkludert i prisen. Dette drivhuset kommer i 5 ulike størrelser og flere utførelser. Pris for 4,9 m2 er kr 9495, med sikkerhetsglass og kraftige aluminiumsprofiler. Pris for 11.4 m2 er kr 18 299.

Mer informasjon: www.grontfokus.no

 

finn drivhus til ditt budsjett - under 25.000kr

Solid fra Hobbydrivhus har 6 mm tolags uknuselige polykarbonat kanalplater og aluminium rammeverk. Doble skyvedører er standard. 6,5 m2, Prisen ligger på kr 22 584,  for blank aluminium. Lakkert koster ekstra. 

Mer informasjon: www.hobbydrivhus.no

Drivhus til under 8 000 kr: 

Finn drivhus til ditt budsjett - under 10.000kr

Halls Popular til Tilboligen.no på 3,8 kvadratmeteren passer perfekt til nybegynneren, og tar ikke stor plass. Drivhuset kommer i aluminiumsutførelse og grønnlakkert. Du kan også velge mellom glass og polykarbonat. Sokkel er inkludert i prisen. Pris: 5 290 kroner.

Mer informasjon: www.tilboligen.no

Mythos fra Plantasjen har ramme i aluminium, og vegger og tak av polykarbonatplater på 4 mm (doble lag). Prisen er kr 5 495. Mål: 5,7 m2

Mer informasjon: www.plantasjen.no

 BILDE 

Bruka fra Grønt Fokus er det perfekte nybegynnerdrivhuset. Du får det i flere utførelser, og med 4 mm isolerplast og grønnlakkert aluminium blir prisen kr 5 619 (sokkel kommer i tillegg). Mål: 5 m2

Mer informasjon: www.grontfokus.no

Norgarden veksthus fra Felleskjøpet måler 4,88 m2 og er laget av polykarbonatplater.
Kr 7 390.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

Drivhus til under 2 000 kr: 

Plantasjen selger dette smarte balkongdrivhuset – med takluke som kan åpnes for å senke temperaturen. Rammeverket er i sortlasert tre, med sider i plast. Mål: 49 x 60 x 120 cm, kr 899.

Mer informasjon: www.plantasjen.no

Vitavia Gaia er minidrivhus fra Felleskjøpet har plass til noen urter og sommerblomster, og passer fint på terrassen. Drivhuset passer i pallekarm og har fire luker i toppen. Mål: 800 x 1200 mm, kr 1 649.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

Se mer om hvordan du starter våren i minidrivhus

Interessert i å lese mer? Her har vi samlet alt om drivhus

19. februar 2020
Mer om Drivhus
Annonsørinnhold

Velg riktig drivhus for deg

Drømmer du om å skaffe deg drivhus? Det er en investering du ikke kommer til å angre på. Men tenk nøye gjennom hvilket drivhus som passer best for deg først.

Få drivhuset klart til sesongen - her er hvordan du kommer i gang

I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du skal plante livrettene deres.

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Annonsørinnhold

Så enkelt kan du dyrke din egen mat

Med et drivhus i hagen, kan du nyte egendyrkede og friske grønnsaker på kjøkkenbordet hver eneste dag.

Slik blir drivhuset en suksess

Drømmer du om et drivhus? Her får du gartnerens beste tips og råd!

Veksthus i stua

Måk vinteren ut av hodet med enkle veksthus inne. Millioner av ivrige frø i poser og esker venter på å ristes våkne til våryr spiring av sommerhungrige...

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

"Vi bygde drivhuset selv"

Dette tøffe drivhuset er bygget av gamle vinduer som er nyoppusset. Anine og Anders har gjort alt selv, alt ifra grunnmuren til renovering av de gamle...

Drivhus for all slags vær

Et drivhus er et ypperlig alternativ dersom du vil dyrke fram skjøre vekster eller sikre vinterforsyningen av grønnsaker. Det kan også bli en fin utestu...

Drivhus i hagen

Å dyrke egne vekster i et drivhus er spennende og lærerikt. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker som vi forbinder med sydligere strøk på kloden.

La fantasien blomstre i drivhuset

Gjør noe ekstra ut av drivhuset ditt i år – slipp både plantene og fantasien løs! Her er tre enkle og morsomme prosjekter til deg som vil forgylle...

Drivhus til glede og nytte

På toppen av et høydedrag med fri utsikt over sjøen har et ektepar på Sørlandet formet en drømmehage til glede og nytte med eget drivhus.

Drivhus med sjel

Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Overvintring i drivhus

Drivhuset kan være egnet for overvintring av planter bare du legger forholdene til rette.

Drivhusbenk av gamle vinduer

Et gammelt vindu, noen plankebiterog et par hengsler. Enklere kan drivhusbenken neppe bli.