Annonsørinnhold

Fire tips til deg som drømmer om drivhus

Drivhus

Dette må du tenke på når du starter med drivhus.

Nå er endelig våren her og det er på tide å sparke i gang hagesesongen for alvor. Kanskje drømmer du om et drivhus du kan pusle i, eller kanskje er du allerede nybakt drivhuseier? Et drivhus krever litt planlegging og kan være en prosess å sette i gang med. Men med god planlegging er du garantert hyggelig stunder i det lille huset i hagen året rundt. Her er fire tips til deg som drømmer om, eller skal til å gå i gang med, drivhus.

1. Vær oppmerksom på vær og vind

Vi kan jo ønske at den norske våren og sommeren alltid er stille og fin, men det blir nok med drømmen for mange hageeiere. Det norske klimaet er dessverre kjent for å være uforutsigbart og dårlig vær herjer gjerne sommer som høst. Det har nok mange drivhus fått smertelig erfare. I verste fall kan kraftig vind og stormer ødelegge både vinduer og tak i drivhuset, og det kan vel alle skrive under på er både kjipt og kjedelig.

Bor du i et område med mye dårlig vær kan det være en god idé å skaffe seg et stormsikkert drivhus. Willab Garden har utviklet et eget drivhus, Green Room, med stormgaranti! Det betyr at du kan se fram til mange fine stunder i drivhuset ditt, uansett hva slags vær som herjer.

Green Room er det eneste drivhuset med 5 års stormgaranti, og det gjelder for opptil 32,7 m/s vindstyrke, som er den øvre grensen for sterk storm. Et stormsikkert drivhus føles ekstra trygt og du trenger ikke bekymre deg for stormfulle kvelder.

 

Green Room fra Willab Garden er både smart, lekkert og stormsikkert.

 

2. Smart møblering

Før du velger drivhus er det smart å tenke møblering, og velge størrelse deretter. Hyller, bord og stoler tar fort mer plass enn man tror og man må heller ikke glemme plass til det viktigste - nemlig planter og frø. Et godt plantebord er uunnværlig når man skal stelle med plantene, i tillegg gir det god plass til oppbevaring av jord og redskaper.

 

 

3. Riktig vanning

For å lykkes med planter i drivhuset er man avhengig av riktig vanning. Vanning er ikke bare en forutsetning for god vekst, det forebygger også angrep fra insekter og svampesykdommer. Litt avhengig av hvilket vanningssystem du bruker bør plantene vannes minst én gang daglig i de varmeste periodene. Det er også viktig å ikke vanne for mye, men se an plantenes behov. Planter i krukker trenger for eksempel oftere vann enn de i jordbedd. Vil du ha mulighet til å reise bort og ikke tenke på plantene kan dryppvanning være en god idé. Det gir jevn og pålitelig vanning i drivhuset og du kan stille inn vannmengde etter behov.

 

Med dryppvanning kan du reise bort med god samvittighet, og kanskje får du en gledelig overraskelse i drivhuset når du kommer tilbake.

 

4. Kom i gang med dyrking allerede nå

Det fine med drivhus er at du kan starte dyrkingen tidlig på våren og holde det gående til langt utpå høsten. Med riktig utstyr og kreativitet kan du dyrke både eksotiske planter, blomster, grønnsaker og frukt, bare fantasien setter grenser!

Er du utålmodig og vil starte dyrkingen allerede før temperaturen er helt på din side kan du enkelt starte med en varmematte. Mange planter trives best når de får vokse fram i varm jord, og en varmematte kan plasseres både på en arbeidsbenk eller på gulvet under plantespannene.

Det kan virke noe overveldende å starte med dyrking fra bunnen av, men du kommer langt med jord, frø og et par minidrivhus. Willab Garden har alt du skulle trenge til oppstarten og du kan enkelt bestille det du trenger på nett og få det levert rett hjem til hagen din. Er du nysgjerrig, sjekk det store utvalget her.

 

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.

 

2. mai 2018
Mer om Drivhus
Annonsørinnhold

Velg riktig drivhus for deg

Drivhus Drømmer du om å skaffe deg drivhus? Det er en investering du ikke kommer til å angre på. Men tenk nøye gjennom hvilket drivhus som passer best for deg først.

11 vekster du kan dyrke i drivhus

Drivhus Et drivhus er det perfekte stedet for planter som krever ekstra varme på våre breddegrader. Her er vekstene som gir suksess i ditt glasshus.

Få drivhuset klart til sesongen - her er hvordan du kommer i gang

Drivhus I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du skal plante livrettene deres.

Slik lykkes du med drivhus

Drivhus – Hver vår kribler jeg etter å sette i gang, sier Torill Nilsen fra Fredrikstad. Hun har ti års erfaring med drivhus i hagen - her får du hennes beste tips. 

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Drivhus Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Annonsørinnhold

Så enkelt kan du dyrke din egen mat

Drivhus Med et drivhus i hagen, kan du nyte egendyrkede og friske grønnsaker på kjøkkenbordet hver eneste dag.

Veksthus i stua

Drivhus Måk vinteren ut av hodet med enkle veksthus inne. Millioner av ivrige frø i poser og esker venter på å ristes våkne til våryr spiring av sommerhungrige...

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

"Vi bygde drivhuset selv"

Drivhus Dette tøffe drivhuset er bygget av gamle vinduer som er nyoppusset. Anine og Anders har gjort alt selv, alt ifra grunnmuren til renovering av de gamle vinduene.

Drivhus for all slags vær

Drivhus Et drivhus er et ypperlig alternativ dersom du vil dyrke fram skjøre vekster eller sikre vinterforsyningen av grønnsaker. Det kan også bli en fin utestu...

Drivhus i hagen

Drivhus Å dyrke egne vekster i et drivhus er spennende og lærerikt. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker...

La fantasien blomstre i drivhuset

Drivhus Gjør noe ekstra ut av drivhuset ditt i år – slipp både plantene og fantasien løs! Her er tre enkle og morsomme prosjekter til deg som vil forgylle drivhuslivet. 

Drivhus med sjel

Drivhus Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Drivhusbenk av gamle vinduer

Drivhus Et gammelt vindu, noen plankebiterog et par hengsler. Enklere kan drivhusbenken neppe bli.