Gode tips til tregjerder

Mal før du spikrer!
Av: redaktionen, 23. oktober 2008
Tre er et fantastisk materiale som det er hyggelig å jobbe med, men det brytes ned av lys, fuktighet, temperatursvingninger og mikroorganismer. For å hindre råteangrep anbefales det derfor å grunne de ferdig kuttede bordene med soppdreper før du spikrer. Dermed kommer du til på de flatene som ligger mot hverandre etter oppsetting. Bruk treimpregnering på kuttflater og på eventuelle vanskelige konstruksjonsdetaljer. Nytt og bart tre bør grunnes med Visir Grunning eller tilsvarende. Høvlet tre behandles med Visir Grunning – Dør og Vindu. Endeveden behandles 3–4 strøk vått-i-vått. Til slutt påføres 2–3 strøk med Demidekk Optimal, Drygolin Extreme, oljedekkbeis eller annen tilsvarende værbestandig overflatebehandling. Har du anledning er det også lurt å påføre første strøk med maling eller beis før montering. Da unngår du umalte flater eller sprekker når treverket krymper.
23. oktober 2008 redaktionen
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no