Alt om gressklipper og plenklipper: elektrisk klipper, robotgressklipper, bensinklipper, sittegressklipper

En god plenklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags gressklipper du skal velge er avhengig av hvor stort areal du skal klippe og hvor mye du vil legge i en plenklipper. Her får du tips og råd om ulike typer klippere og vedlikehold av maskinene. 

Forskjellige typer gressklippere og plenklippere

* En elektrisk gressklipper med ledning er miljøvennlig. En slik klipper er ikke er like sterk som en bensinklipper. Den er også mindre fleksibel. En elektrisk gressklipper fungerer imidlertid godt til små plener. 

* Bensinklippere er det mest vanlige, og har alltid motorisert klippeaggregat. Fordelen er at du slipper å drasse rundt på ledning. Finnes både med og uten motorisert fremdrift og med og uten elektrisk start.

* Batteriklippere har mange av de samme egenskapene som klippere med ledning, men har batteri som energikilde. 

* Svevegressklipperen svever på en luftpute. Den samler ikke opp gresset, men tilbyr en enkel og rask måte å klippe det på.

* Med en robotgressklipper slipper du å klippe gresset selv, og roboten gjør jobben når det passer for deg.  

* Plentraktor, også kjent som hagetraktor, er en sitteklipper. Her sitter klippeaggregatet mellom forhjulene og bakhjulene. Plentraktorer finnes også med bakutkast, sideutkast og bioklipp. 

* Frontridere (rider) er sammen med plentraktor et godt valg for store arealer. Klippeaggregatet sitter foran forhjulene.  Enkelte kan også brukes til snømåking og snøfresing. 

Plenklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp

Det er hovedsaklig tre metoder for oppsamling og kutting av gress. 

Oppsamler: En gressklipper med oppsamler samler gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, og plenen holdes ryddig og pen. 

Sideutkast: En maskin med sideutkast kaster gresset utover plenen igjen, og du må rake for å få et pent resultat. 

Bioklipp: Med en bioklipper slipper du ha en kompostbinge eller annet oppsamlingssted for gresset. Bioklipperen finbakker gresset slik at det legger seg som gjødsel på plenen.

Les mer Skjul
Sorter etter:
Hage
Er du også en av de som frykter at du en morgen vil finne et lite, skadet dyr på plenen etter at robotgressklipperen har tatt seg en tur? Her gir vi...
Hagemaskiner - hageredskaper
Når snøen smelter spretter mange hobbygartnere entusiastiske ut i hagen, klare med saksa eller motorsagen. Men passer du ikke på ryker fort en tå...
Gressklipper
Vi har testet åtte gresstrimmere: Fire på bensin og fire som går på strøm.
Gressklipper
Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin,...
Gressklipper
Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!
Gressplen
Klipper du plenen for ofte, risikerer du å få en plen dekket av mose.
Gressklipper
Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.
Gressklipper
Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdva...
Gressklipper
Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære?...
Gressklipper
For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem...
Gressklipper
Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.
Gressklipper
Gressklipperen med bensinmotor er det sikre valget. Den klarer det meste, krever ingen ledning eller lading av batterier. Hell på bensin – og klipp....
vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no