Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer
Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer Bilde: Produsentene og Colourbox

En stille stund i hagen

Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

På fridager i sommerhalvåret er mange nabolag en ren kakofoni av konkurrende motorlyder idet gressplener skal klippes og hekker må trimmes. Ofte vil en nabos behov for hagearbeid gå på bekostning av en annen nabos ønske om en fredelig stund på terrassen.

Slik behøver det ikke være. Ved å velge batteridrevne hagemaskiner, kan du både bevare nabolagsfreden og miljøet.

Det finnes allerede en rekke elektriske gressklippere på markedet, og denne våren kommer det flere nye modeller. Disse kan du lese mer om i artikkele Vårens gressklippernyheter. I tillegg presenterer Stiga flere batteridrevne alternativer for deg som skal trenger nye hagemaskiner i år.

Trimmer
I tillegg til en gressklipper, opplever mange at det er behov for en trimmer som kan få orden på rabattkanter og mindre gressflater. Til disse har Stiga utviklet trimmeren SGT 2220, som takket være batterier jobber i det stille. Selv om trimmeren er batteridrevet, veier den ikke mer en snaue to kilo.


Trimmer: Stiga SGT 2220

Fordelen med Stigas systemer, er at batteriet er utbyttbart og kan benyttes i flere maskiner. For eksempel passer dette batteriet i hekksaksen vi omtaler nedenfor. Batteriet har en ladetid på tre til fem timer.

Veiledende pris: 1350,-

Hekksaks
For noen er plenen den som krever mest tid i hagen, for andre er det busker og hekker som må klippes og beskjæres. Hvis du befinner deg i den sistenevnte kategorien, er Stigas SHT 4620 hekksak verdt å ta en titt på. Hekksaksen har et dobbeltsidig sverd på 46 centimeter.


Hekksaks: Stiga SHT 4620

Som trimmeren er også denne batteridrevet, og du kan bruke batteriet både i hekksaksen og i trimmeren. Og siden hekksaken er batteridrevet, kan du klippe hekken enten det er tidlig morgen eller sene kvelden uten å forstyrre naboen.

Veiledende pris:  1500,-

Hagetraktor
Stiga har lansert en batteridrevet sittegressklipper som vi omtaler i artikkelen Vårens gressklippernyheter. Men de stopper ikke med det. I år kommer de også med en batteridrevet hagetraktor med batteritid på over en time. Hagetraktoren er ideell for deg med stor hage, og med hagetraktoren kan du både klippe sommergresset og samle høstløvet uten å slite deg ut eller plage naboen med støy.


Hagetraktor: Stiga Estate Mirage 5.0

Som med sittegressklipperen, vil også batteriet i hagetraktoren lades når du bremser, takket være en generator i bremsesystemet. Et display i instrumentpanelet gir deg hele tiden en oversikt over batterinivået slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Hagetraktoren har en 260-liters oppsamler og en bakutkastfunksjon.

Veiledende pris: 55 000 ,-

18. april 2011
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no