Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Hvis du ikke fulgte de viktige vedlikeholdsrådene før du parkerte maskinen for vinteren, kan det være lurt å gjøre det før du starter gressklipperen for den nye sesongen.

  • Du bør ikke vaske gressklipperen med høytrykkspyler, bruk heller vann og børste svamp. Fjern gammelt gress fra klippeskjoldet.
  • Sjekk kniven for skader. Kniven bør byttes omtrent annenhver sesong. Det er også mulig å få kniven slipt om den er blitt sløv. Hvis forhandleren ikke kan slipe den gamle, er bytte av kniv som regel en enkel sak. En skadet kniv gir dårligere klipperesultat, og gjør at maskinen bruker mer bensin.
  • Om bensinen har stått i klipperen over vinteren - tøm den ut og fyll på ny bensin. Bensin har begrenset holdbarhet. Når du skal kjøpe ny bensin, kjøp for en begrenset periode.

En godt vedlikeholdt gressklipper holder lenger, derfor bør du behandle den pent! Foto: Lasse Hansen/Gjør Det Selv.

  • Sjekk oljenivået, eventuelt bytt olje.
  • Ved bytte av bensin og olje er det enkleste å investere i et sugesett slik at du raskt og lett kan suge opp olje og bensin
  • Sjekk og eventuelt bytt luftfilter. Et tett luftfilter påvirker motoren negativt og er ikke bra for miljøet da det slipper ut mer avgasser. 
  • Tennpluggen bør skiftes en gang per sesong eller så fort det kommer sot eller olje på den.

Går du med planer om nykjøp bør du lese vår test av bensindrevne gressklippere.

29. april 2013
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Gjør gressklipperen klar for sesongen

Det er på tide å gjøre gressklipperen klar for sesongen.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.