Gressklipper: Klipp gresset effektivt - med markedets beste gressklippere

Når du skal kjøpe gressklipper velg en som gir lite støy, og avgasser, samt har smartere design og bedre klippeeffekt. Det gjør det enklere og mer miljøvennlig å bruke gressklipperen.

Robotgressklipperen Stiga Autoclip 145 4WD. www.stiga.no

Uansett hvor fort eller sakte gresset vokser, må plenen klippes en del ganger i løpet av en den lyse årstid.  For å gjøre jobben enklere når du skal kjøpe gressklipper, er det viktig å velge gressklipper som er tilpasset ditt behov, enten du har en liten, middels eller stor plen.

Det har skjedd mye på gressklipperfronten i det siste, ikke minst når det gjelder miljøspørsmål. Når du skal kjøpe gressklipper, vær klar over at noen er svanemerket og har minimalt med støy og lavt utslipp av miljøskadelig avgasser. Oversikt over produkter med svanemerke finner du på www.ecolabel.no

Honda gressklipper for små og mellomstore plener. Oppsamlerpose på 55 liter. Klippebredden er 46 cm. Modellen er standard utstyrt med 2 kniver og kan dermed også brukes som en bioklipper. www.berema.no

Gressklipperens lydnivå

Alle gressklippere skal være merket med en LWA-verdi som angir lydeffektnivå og hvilke grenseverdier for støy som er gjeldende.

Gamle gressklippere bråker mer enn de nyeste modellene på markedet, som er kjent for å være mer stillegående.

Dessuten slipper de ut mindre mengder med eksos. Hvor høyt lydnivå den enkelte gressklipper avgir, er det viktig for forbruker å få informasjon om.

  • Gressklippere skal være merket med hvilket dB-lydnivåstyrke maskinen har.
  • I dag er det mulig å få etanoldrevne gressklippere som er svanemerket.
  • Det finnes også firehjulsdrevne hagetraktorer har også sluppet gjennom svanemerkenåløyet.
  • Gressklippere med bioklipp eller multiklipp finfordeler gressavklippet, slik at man slipper å rake plenen etter klippingen. Gresset blir så fint klippet at det fungerer nærmest som et ”gjødselpulver” for plenen, som også kan være med til å hindre den i å tørke ut på varme sommerdager.

Snapper ERDV19850EHW. Selvgående gressklipper som gir et flott klipperesultat enten du vil ha bioklipp, bakutkast eller oppsamler. www.safemotor.no

Ariens LM 21 S. Dette er en kombiklipper med tre forskjellige klippesystemer, oppsamling – bioklipp eller sideutkast. Med 53 cm klippebredde, store bakhjul med differensial, og trinnløs variabel kjørehastighet. www.ariens.no

Mange gressklippervalg

 -  Ved kjøp av gressklipper bør du tenke på hvor mye penger du ønsker å legge i gressklipperen og hvor viktig det er for hver enkelt å ta hensyn til miljøet. Motordrevne gressklippere vil uansett slippe ut mer partikler enn en gressklipper som man skyver frem og tilbake med håndkraft.

De mest miljøbevisste vil ofte foretrekke en tradisjonel modell, som verken krever elektrisitet eller bensin.

Hvis man har store områder med plen, og ikke orker tanken på å klippe gresset med håndkraft, kan en hagetraktor være en god løsning. Utvalget er rikholdig og de har blitt mer miljøvennlige enn de var til å begynne med.

Noen gressklippere går på batteri og er svært så effektive. Mange av modellene har lang levetid og lang garanti. De nyeste ser i tillegg bra ut, noe som betyr mye for stadige flere.

MTD Batteri Li-ion 34. Enkel å bruke, vedlikeholdsfri motor. www.bye.no

Ulike gressklippermodeller 

  • Håndkraftdrevet gressklipper
  • Bensindrevet motorgressklipper
  • Elektrisk motorgressklipper

Innenfor kategorien bensindrevet og elektrisk motorgressklipper finnes følgende varianter:

Sylindergressklipper

Inneholder en ramme på to hjul, samt støtterulle og en klippesylinder som blir drevet av hjulene når man dytter klipperen fremover for hånd eller med motorisert trekk-kraft.

Klippingen foregår gjennom 4-10 kniver som er vridd og festet sammen som en liggende sylinder.

Med denne gressklippern blir gresset klippet med et rett snitt. Mange golfbaner klippes med sylindergresskilpper for å få en sterk, frisk og grønn gressplen. Gresset som klippes presses ned i marken med maskinen. Ofte er sylidergressklipperen utstyrt med 8-10 kniver som klipper gresset jevnt og fint.

Toro Recycler 55 AD ES. Tre klippesystem (recycler, sideutkast og oppsamling). Automatic Drive som gjør at gressklipperen går i takt med deg. www.hako.no

Rotorgressklipper

Denne består av en ramme med hjul og et sett med kniver under.

Knivene er koblet til en motor som sitter oppå gressklipperen. Knivene roterer ved høy hastighet og skjærer av gresstråene.

Klipper gresset mer som en slåmaskin, snittet blir røffere med en rotorgressklipper enn med sylindergressklipperen. Gressklippet blir dessuten spredd utover plenen.

  • Kjøretøygressklipper
  • Bioklipper
  • Robotgressklippere

 

Wiper Blitz X robotgressklipper. Modellen er designet for flater opp til 400 m2. Håndterer skråninger inntil 50%. www.bye.no

27. april 2012
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.