Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Når du kjøper gressklipper, finnes det en rekke ting å ta hensyn til. En av dem er hva som skjer med avfallet etter klippen. I dag har du vanligvis tre alternativer: gressklipper som skal tømmes, klipper med sideutkast eller med bioklipp. Det finnes også klippere som lar deg kombinere alle tre. I denne artikkelen skal vi se på bioklipp.

For hva er egentlig bioklipp? Kort fortalt går det ut på at det avklippede gresset blir finhakket før det blåses tilbake ned i plenen. Plantemassen legger seg ikke på toppen av plenen, men trenger ned i gresset til jordnivå.


Fra oppsamler til bioklipp: Gressklippere i AL-KO Ginges Bio-Combi serie kan forvandles fra oppsamlere til bioklipp ved å sette i en propp.

Mindre arbeid med biogressklipper

Dette har flere fordeler. For det første medfører teknikken at du slipper å tømme gressklipperen i flere runder for hver gang du klipper gresset.

Dermed bruker du kortere tid på plenklippen enn om du bruker en gressklipper med oppsamler som må tømmes eller en klipper med sideutkast som fører til at du må rake etter klippingen.

I tillegg slipper du å ha kompostbinge eller et eget sted for oppsamling av gressklippet. Det frigjør plass i hagen og reduserer også arbeidsmengden ytterligere.

Tilfører viktig næring

Det sies også at gressklippere med bioklipp gir den beste plenen. Det skyldes at plenen får tilbakeført næring hver gang den klippes. Det finhakkede gresset legger seg nemlig som gjødsling på bakken og blir raskt omdannet til næringsstoffer. På denne måten slipper du å gjødsle plenen så ofte som du ellers ville gjort.

Du kan også bruke en gressklipper med bioklipp når sesongen for gressklipping er over. For når høsten kommer, er det tid for å bli kvitt løvet som har falt, og her kan en klipper med bioklipp bidra. Hvis du lar klipperen gå over løvet noen ganger, vil det bli finhakket og trenge ned i plenen. Det gir næring til plenen og du slipper å rake løv.

Denne klipperen fra AL-KO (modell: 4600 BR Bio) har både bioklippfunksjon og sideutkaster. Foto: AL-KO Ginge.

Passer ikke for alle

Hvis gressklipperen din ikke har bioklipp-funksjon, kan det være at det er mulig å kjøpe det til som tilleggsutstyr. Det avhenger av merke og modell. Sjekk med forhandler om du kan få bioklipp til gressklipperen din.

Bioklipp passer likevel ikke til alle. Har du en livsstil som gjør at du ikke rekker å klippe plenen ofte nok, vil det være bedre med en klipper med oppsamler. Årsaken er at med en gressklipper med bioklipp vil gress ofte bli liggende igjen om gresset er for langt når det klippes. Alternativet er å velge en gressklipper hvor du kan veksle mellom bioklipp og oppsamler.

24. april 2010
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Gjør gressklipperen klar for sesongen

Det er på tide å gjøre gressklipperen klar for sesongen.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no