Bilde: Produsentene

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Robotgressklippere  er for noen en like stor gavepakke som robotstøvsugere er for de som ikke er så glad i å drasse rundt på støvsugeren.

En robotgressklipper er tidsfrigjørende, stillegående og miljøvennlig, siden de er elektrisk drevet og går på batteri. Du kan gjødsle mer, fordi du ikke trenger å klippe plenen selv to-tre ganger i uken - robotgressklipperen klipper jo så ofte du vil.

Selvgående?

De enkleste robotklipperene setter du ut når de skal klippe, og lader dem opp igjen når de er ferdige. De mer avanserte robotgressklipperne er helt selvgående - de lunter selv ut av ladestasjonen når de skal klippe, og du finner dem på plassen sin når de er ferdige.

Klippingen skjer ved at knivene roterer på et langt høyere turtall enn en konvensjonell klipper. Det gir små gressbiter som begraves mellom gressrøttene. Der råtner de og fungerer som gjødsel. Skråninger og kanter skal ikke være noe problem for de fleste klipperne, men spør forhandleren om hvilken type som passer best til din hage.

Forarbeid

Du sparer tid på plenklipping, men det er først etter at du har gjort forarbeidet. Du må legge en kabel langs ytterkantene av plenen. Kablene forbindes med en sender. Kabelen gjenkjennes av klipperen, og sørger for at den holder seg innenfor. De mer avanserte robotgressklipperne kan programmeres til å klippe flere plener.

Robomow robotgressklipper

Robomow er en av typene robotgressklippere på markedet. De miljøvennlige og automatiske gressklipperne forlater basestasjonen til innstilt dag og tidspunkt for å klippe gresset, og returnerer til basestasjonen for å lades når jobben er gjort.

Robomow-gressklippere har bioklippblader som klipper gresset nøyaktig. Gresset «resirkuleres», og returnerer viktige næringsstoffer og vann til plenen. Du trenger ikke samle opp det avklippede gresset.

Alarmsystem

Robomow har flere ulike størrelser, foreksempel den lille RM400 eller den større RL2000. Velg den som passer din plenstørrelse. Robomow RL2000 er blant de mest kraftige og effektive robotgressklipperne på markedet. Den har kraftige kniver for høyt gress, leveres med teknologi for resirkulering av gressavfall og er beregnet på plener på opptil 2000 kvadratmeter. RM400 er beregnet på plener på opptil 500 kvadratmeter og er utstyrt med regnsensor slik at den ikke forlater basen når det regner.

RM400 leveres også med en brukerstyrt tyverisikring og alarmsystem.

Det er Vanning AS som distribuerer Robomow i Norge.

 

iMow robotgressklipper

iMow-modellene MI 322 C og MI 555 C kommer fra Viking, og produseres også på Robomow-fabrikken. De har tekniske finesser og klipper plenen helautomatisk med klippebredde på 20 eller 53 cm.

De registrerer og styrer unna hindringer som blomsterbed, busker og murer.

Modellen MI 555 C klipper med kompass både forover og bakover, noe som gjør den enda mer effektiv. Det avklipte gresset kuttes også her i små partikler, og næringsstoffene fra disse føres tilbake til jorden. Selv når du er opptatt med andre ting, følger iMow klipperene valgt program med imponerende pålitelighet.


Automower robotgressklipper

Automower fra Husquarna er som en heltidsansatt gartner nesten uten lønn. Automower er den første helt robotiserte gressklipperen som kan arbeide hele døgnet, dag etter dag. ??Den unike klippeteknikken er basert på at Automower klipper gresset flere ganger i tilfeldige mønstre innenfor de grensene du har satt opp. Til og med i regn.

Når batteriet trenger lading, søker Automower automatisk opp sin ladestasjon.

Vanskelige hager

Automower er konstruert for å klippe gresset på de enkleste plener og i hager med vanskelige, ujevne gressarealer. Når et hinder som for eksempel trær eller stein kommer i veien, vil Automower bare rygge og velger en ny retning før den fortsetter. Dette gjelder også eventuelt husdyr som befinner seg i hagen. Automower skader ingen.

Husquarna har modeller som tar alt fra plener på 500 m2, til store plener på 5500 m2.


 

Wiper

Robotgressklipperne Wiper fra Zucchetti Centro Sisitemi kommer i fire modeller. Den minste modellen heter Blitz og klipper arealer opp til 400 kvm. Den holder seg innen gressmatta ved hjelp av sensorer.
Denne robotgressklipperen heter Wiper Blitz X og kan klippe gressplener som er opptil 900 m2.

De større brødrene i serien heter Runner og One. De har en maksimal kapasitet på henholdsvis 3000 og 5000 kvm. For at disse skal holde seg på plenen må det legges ut kabel rundt i ytterkantene.

Den største robotgressklipperen i serien heter Yard, og kan i likhet med Runner og One begrenses ved å legge en kabel rundt ytterkantene. Da har den en maksimal kapasitet på 10 dekar. Hvis den utstyres med GPS-styring er maksimal kapasitet 20 dekar.

Wiper robotgressklippere importeres i Norge av Ole Chr Bye AS.

 Ting å tenke gjennom før du kjøper robotgressklipper:

  • Har du småbarn som leker i hagen
  • Hvor stor er plenen?
  • Har du bratt tomt?
  • Finnes det mye nedfallsfrukt, kongler, steiner?
  • Tilbyr forhandler installasjonshjelp og brukerstøtte?
  • Hvor mye tid og krefter bruker du egentlig på å klippe plenen selv?
  • Kan du dele klipperen med naboen?

Kilder: Produsentene.

26. april 2011
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Gjør gressklipperen klar for sesongen

Det er på tide å gjøre gressklipperen klar for sesongen.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no