Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.  

Folk blir generelt mer og mer bevisste på at alkylatbensin er et bedre og mer bærekraftig alternativ for mennesker, gressklipper og miljø. Aspen alkylatbensin inneholder opptil 99 % færre hydrokarboner enn vanlig bensin, noe Bosse Rappne fra det svenske TV-programmet Äntligen hemma liker.

Sommeren nærmer seg, og hagene våre fylles av arbeidslystne gartnere. Mange har litt vanskelig for å la gressklipperen være og begynner ofte å klippe gresset litt for tidlig.

En målestokk er at gresset skal være mellom 7 og 8 cm langt når det klippes, uansett om det er første eller siste gang i sesongen. Og det skal aldri klippes kortere enn 4 cm.

Les også: Slik unngår du skader under hagearbeidet

Tenk på at for kort klipte gressplener ikke har det så bra, og at det er en invitasjon til mose, løvetann og annet ugress. Klipp i stedet ofte og la det klippede gresset ligge igjen, ettersom det har en gjødslende effekt.

Bosse Rappne er gartner på Slottsträdgården Ulriksdal i Stockholm og kjent fra det svenske TV-programmet Äntligen hemma. Selv sitter han på en firehjulsdrevet plentraktor:

– De fleste er flinke til å sjekke oljen, men veldig dårlige til å avgjøre knivens tilstand. Ikke en gang når den er rund som en finger synes man det er rart at gressklipperen river opp gresstråene. Det er viktig å slipe kniven, sier den erfarne gartneren.

Bosse Rappne – Sveriges mest kjente gartner, sverger til Aspen alkylatbensin. (Foto Lantmännen Aspen). 

 

Reduser utslippene med alkylatbensin

Folk begynner også å bli mer bevisste på alkylatbensin som et alternativ til vanlig bensin i gressklipperen (og hekksaksen, gresstrimmeren, kantklipperen, jordfreseren, snøfreseren, båtmotoren, snøskuteren, motorsykkelen og bilen også, for den del).

Hvis vi ser på mengden farlige hydrokarboner, inneholder Aspen alkylatbensin opptil 99 % færre av disse enn vanlig bensin. Den fører for eksempel til at gressklippermotoren starter lettere, går bedre og slipper ut færre skadelige stoffer som benzen og andre aromater. Den inneholder dessuten rengjørende tilsetningsstoffer som holder motoren ren. Alkylatbensinen er utviklet i tett samarbeid med profesjonelle for å gi minst mulig miljøpåvirkning og et bedre arbeidsmiljø. 

– Jeg kjører også med Aspen alkylatbensin. Det er flere grunner til det, men først og fremst at den er så utrolig mye renere enn vanlig bensin. Tenk selv: Ville du ha gått bak bilen og pustet inn avgassene i en time? Eller enda verre: La barna dine gjøre det, spør Bosse. 

Lantmännen Aspen

Mannen bak innovasjonen er ingeniøren Roland Elmäng, som så muligheten til å produsere et drivstoff med bedre egenskaper for mennesker, maskiner og miljø. Aspen ble grunnlagt i 1988 og har hovedkontor i Hindås i Sverige, som rommer både forsking og utvikling, produksjon, distribusjon og lager. 

Les gjerne mer på gressklippereffekten.com.

 

BOSSES BENSINTIPS:

Vanlig bensin eldes mye raskere enn alkylatbensin, så fyll høstens siste tank på motorsykkelen og båten med alkylat, så starter den lettere når sesongen er i gang og det er på tide å starte motorene igjen. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få smarte tips og triks til hverdagen!

4. april 2017
Mer om Gressklipper
Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen får slutt på nabokranglene én gang for alle

Bevar husfreden med en gressklipper som kjører så stille at ikke engang naboen merker den.

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale. Hvis jeg skulle kjøpt meg ny gressklipper, ville jeg valgt en av de følgende ...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem...

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.