Stillegående sittegressklipper fra Stiga
Stillegående sittegressklipper fra Stiga Bilde: Produsentene

Vårens gressklippernyheter

Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Blant vårens nyheter finner vi både en sittegressklipper for deg med stor plen og små, nette klippere for deg med en liten hageflekk. Her er priser som gjør et kraftig innhogg i lommeboka, og vennligere priser som gjør at du kan gå ut og kjøpe en ny klipper rett etter påske.

Denne våren kommer det også flere robotgressklippere på markedet. Se egen artikkel om robotgressklippere for mer informasjon om denne type klippere.

Her følger et utvalg av sesongens nyheter innen gressklippere.

Batteridreven sittegressklipper fra Stiga
Denne våren lanserer Stiga markedets første batteridrevne sittegressklipperen. Modellen har fått navnet Stiga Park Mirage 5.0, og lar deg klippe plenen helt uten luftforurensning og støy.


Stiga Park Mirage 5.0: Batteridrevet sittegressklipper

Du kan lade batteriene i stikkontakt over natten, og et display viser deg hvor langt klipperen er kommet i ladeprosessen. I tillegg lades batteriene hver gang du bremser ved hjelp av en generator i bremsesystemet.

Veiledende pris er 65 000 kroner.

Ergonomiske gressklipper fra Bosch
Bosch satser i år på ergonomiske gressklippere og introduserer et nytt system de har kalt Ergoflex. Det er de batteridrevne Rotak LI-gressklipperne som nå har fått nytt, ergonomisk design og justerbare grep som tar hensyn til den enkelte brukers kroppsstilling og muskelbelastning. Dette skal sikre enkel manøvrering, uansett høyde eller kroppsbygning.


Rotak 43 LI: Ergonomisk batteridrevet gressklipper fra Bosch

Rotak LI-gressklipperene drives med 36 volts oppladbare Lithium-ion batterier. Disse batteriene selvutlader ikke, og de har den fordelen at de kan lades opp til 80 % ytelse på kun en halv time. I tillegg skal de kunne brukes i andre Bosch-maskiner i samme kategori.

Veiledende pris er 3.748 kroner for Rotak 37 LI og 5.148 kroner for Rotak 43 LI.

To småbrødre fra Berema
Hondas nye gressklippere HRX 476 VK og HRX 476 HY er småbrødrene til HRX 537, men har samme gode klippefunksjoner som storebror. Du kan enkelt velge om du ønsker gresset samlet i en 69 liter oppsamlerpose eller foretrekker bioklipp der gressklippet mates ned i bakken – eller en kombinasjon av begge.


HRX 476 HY: Honda gressklipper fra Berema.

Begge klipperne har en klippebredde på 47 centimeter og passer for mellomstore til større plener, og begge lar deg velge mellom hele sju innstillinger for klippehøyde.

Veiledende pris er 9290 kroner for HRX 476 VK og 10 730 kroner for HRX 476 HY.

18. april 2011
Mer om Gressklipper

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor! 

Finn ut hvilke gressklipper-merker som er best

Hvilke gressklippermerker gjør det best i test? Her er svaret, takket være Forbrukerrådet og det svenske forbrukermagasinet Råd Rön.

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gressklippertips fra fem eksperter

For å gjøre jobben så enkel som mulig når du skal klippe plenen bør du velge gressklipper som er tilpasset ditt behov. Her får du smarte råd fra fem gressklipper-eksperter.

Slik blir gressklipperen sesongklar

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

Høstrengjøring av gressklipperen

Nå er det på tide å sette bort klipperen for vinteren, men sørg for at den har fått høstrengjøringen først.

Gjør gressklipperen klar for sesongen

Det er på tide å gjøre gressklipperen klar for sesongen.

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no