1. Del opp i varmesoner
Griller du med kull og har en stor grill, så er det smart å fordele kullet utover grillen. På den måten kan du operere med flere varmesoner.
- Fordel en stor del av kullet i et av hjørnene. Her kan du grille det som skal ha høy varme.
- Fordel resten av kullet i en annen del av grillen. Her griller du det som skal ha medium varme.
- Den siste del av grillen skal være tom. Her kan du legge alt det som skal ha inndirekte varme.
2. Legg krydderurter på kullet
Har du rikelig med krydderurter i hagen, så kan du prøve å legge noe av det direkte på kullet mens du griller. Det vil spre deilig luft, samt at det vil sette ekstra smak på kjøttet.
3. Røyk maten med treflis
La treflis trekke vann i ca. 30 minutter. Pakk treflisene inn i aluminiumsfolie. La pakken stå halvåpen og stikk noen ekstra hull i toppen.
Du kan lære mer om røyking av mat med treflis her.
4. Bruk to grillpinner
Bruk to grillpinner når du for eksempel skal grille grønnsaker. Da blir det lettere å snu grillpinnene, samtidig som det blir enklt å legge dem på og ta dem av grillen.
5. Legg grillpinnene i vann
Hvis du vil unngå at grillpinnene i tre går opp røyk eller blir forkullet, så kan du legge dem i vann i 10 minutter før du skal bruke dem.
6. Skriv stekeønsker på burgerbrødene
Skriv med ketchup på hamburgerbrøene hvordan familien eller gjestene ønsker kjøttet stekt. Ha hamburgerbrøene foran deg så du holder oversikten.
7. Bruk en muffinsform
Du kan bruke en muffinsform til forskjellig tilbehør til grillmaten: Ketchup, sennep, majones osv.
8. Legg fisken i saltlake
Har du også slitt med at fisken sprekker og er vanskelig å håndtere på grillen? Det problemet blir mindre hvis du legger fisken du skal grille i vann med salt før du skal grille.
9. Gå over grillristen med en løk
Gnid den varme grillristen med en rå løk før du legger på grillmaten. Da unngår du at maten setter seg fast i grillristen.
10. Rengjør grillristen med aluminiumsfolie
Du kan enkelt rengjøre grillristen med aliminiumsfolie etter endt grilling, mens grillristen fortsatt er varm. Lag en kule av aluminiumsfolie og gni over grillristen.
Kilde: Buzzfeed