Gøy med grill

Virkelig gøy med grill får du først når du har alt det morsomme utstyret.


Våren er over kommet, og med det varme været vi har sett flere steder i landet, er det på tide å børste støv av grillen. Og kanskje er det også på tide å oppdatere grillen med nytt utstyr. For det finnes i dag mange spennende produkter som gjør grillingen både enklere og morsommere.

Godt utstyr gjør grillopplevelsen bedre, og i dag kan riktig utstyr utvide bruksområdet til grillen. Grillen er ikke lenger forbeholdt koteletter, fisk og pølse – nå kan du bruke den til å lage pizza, bake kaker og steke pannekaker.

Til grillen

Rotisseri er et redskap som hører hjemme hos feinschmeckeren, men disse kjøpes gjerne spesielt til visse grilltyper. Weber har for eksempel et strømdrevet rotisseri som passer til deres Spirit E-310 modell.

Har du ikke denne modellen, kan du prøve kyllingholderen fra samme produsent. Denne passer til alle brikettgriller på 57 cm eller større og en del gassgriller. Med denne kan du lage den nå så populære retten ”kylling på boks” – uten å måtte bruke en ølboks. Dermed står du friere til å velge hvilken væske du vil dampe kyllingen med – øl, vin, buljong.

Med en pizzastein til grillen kan du steke brød og pizza på grillen ute. Forvarm steinen på grillen før du legger på matvarene. Weber selger både runde pizzasteiner tilpasset kulegrillene og rektangulære.

Til maten
Med røykeflis eller røyespon kan du få enda mer røyksmak på maten. Røykflis er velegnet til grilling både med gass og briketter, og du kjøper dem ferdig i hendige poser. Husk å fukte dem godt før du bruker dem.

Et steketermometer er essensielt når du vil ha perfekt resultat hver gang. Du kan bruke vanlige steketermometer, men hvis du skal kjøpe nytt, kan det være greit å satse på et digitalt termometer. Da slipper du å følge med på kjøttet til stadighet. Bare stikk sonden inn i den mest kjøttfulle delen av stykket, still inn på ønsket resultat, og termometeret vil pipe når maten er klar.

Til grillkokken
Et kokkeforkle signaliserer klart og tydelig hvem som er sjef over grillen. I tillegg er det jo praktisk at det beskytter mot glør, oljesprut og matsøl.

En grillvott hører også med i kokkeuniformen. Selv om du kan bruke vanlige grillhansker du bruker til stekeovnen inne, kan det være lurt å skaffe seg en skikkelig grillvott. Denne er litt lenger enn de andre, slik at også underarmen er beskyttet mot varme og sprut når du jobber over grillen.

Hvis du bruker briketter eller kull, er det kjekt med en god lighter. La engangslighterene stå igjen i hyllene i butikken og sats i stedet på en lang og god lighter som ikke svir av fingertuppene. Weber har oppfyllbare lightere som både ser elegante ut og som også gjør det lettere å tenne på briketter og kull.