Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat!

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som fort kan bli sommerens favorittmat.


Blackened indrefilet

Blackened – En klassisk krydder-blanding som du kan sette sammen selv eller kjøpe ferdigblandet.

6 porsjoner:

  • 1 indrefilet av storfe, 1,2 – 1,4 kg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Blackened krydderblanding (paprika, chili, salt, pepper, cayenne)

 

Fremgangsmåte:

  1. Fjern den litt tykke hinnen som er kjennetegnet på indrefilet. Skjær inn et snitt ved spissen av fileten, og la kniven gli langs hinnen.
  2. Pensle indrefileten med litt olje og rull den deretter i krydderblandingen. Legg indrefileten på grillen på medium til sterk varme, grill den så i 2-3 minutter på hver side. Skru ned på varmen om du bruker gassgrill eller legg fileten på et område hvor varmen er noe svakere. Snu på fileten noen ganger i løpet av de neste 10-15 minuttene. Sett i steketermometer og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 oC.
  3. La fileten hvile i 6-7 minutter før du skjærer den opp i passe skiver.

 

Svin indrefilet i speke-skinke

4 porsjoner:

  • 2 indrefileter av svin à ca 400 g
  • 16 skiver spekeskinke
  • 12 skiver jarlsberg
  • 1/2 potte basilikum
  • Husholdningshyssing
  • 2 ss olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg spekeskinkeskivene på al.folie på benken. Legg på ost og hakket basilikum og til slutt indrefileten. Rull sammen, fjern al.folien og surr indre-fileten med hyssing så det holder sammen under grillingen.
  2. Bruk god varme og la fileten bli brun rundt det hele. Grill så videre på svak varme 10-15 minutter. Husk å snu ofte. Sett i steketermometer etter ca 10 minutter, og la kjernetemperaturen bli ca 65o C.
  3. La filetene hvile i ca 7 minutter før du skjærer dem opp i fine porsjons-stykker.

 

Smakfull potetsalat

4 porsjoner:

  • 800 g småpoteter
  • 4 ss salt
  • 1 l kokevann
  • 2 ss grov Dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 150 g spekeskinke

  

Fremgangsmåte:

  1. Gode nypoteter kokes i salt vann. Hell av vannet, damp dem og avkjøl litt.
  2. Bland sennep, olivenolje, salt og pepper, basilikum, og vend potetene i dette.
  3. Skjær spekeskinke i tynne strimler og dryss over til slutt. Enda mer smak blir det om du steker spekeskinken først.

 

23. oktober 2008
Mer om Grill, utekjøkken og utepeis

Bålforbud i påsken

Mange forbinder påskeferie med pølser på bål. I år faller imidlertid påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål. Men har du en grill eller en bålpanne i hagen hjemme eller på hytta kan dere lage mye god mat ute.

Slik bygger du utekjøkken med praktisk flisbenk

Hvis du bygger dette utekjøkkenet, løfter du friluftsmaten opp til et nytt plan, der hele tilberedningen foregår ute ved kulegrillen.

Du kan selv bygge ditt eget utekjøkken

Et utekjøkken er greit å ha som ­supplement til grillen – nå kan du lage hele måltidet utendørs. Her kan du se hvordan du bygger utekjøkken!

Slik rengjør du grillen på høsten

Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Slik blir du kvitt en av sommerens verste plager: Knotten

En grill, kull og matolje er alt du trenger for å lage din egen knottfelle.

10 triks som gjør grillsesongen til en lek

Følger du disse tipsene får grillmaten mer smak og grillingen blir enklere. Og så blir det enkelt å rengjøre grillen etter bruk.

Felix og Eugenia bygget sitt eget utekjøkken

Utekjøkken er i vinden – ikke så rart, for her får du det beste av alle verdener. 

Getty Images
Annonsørinnhold

Varmt vann på utekjøkkenet - lettvint og raskt

Gjør utekjøkkenet komplett med rennende, varmt vann som du enkelt monterer selv.

Disse grilltabbene må du unngå

Lar du gassflasken stå i skapet under grillen mens du bruker den? Da risikerer du i verste fall en eksplosjonsartet brann i grillen.

Vi prøver bordgrill: Perfekt stekte biffer året rundt

Lekkert kjøtt av alle slag, aubergineskriver med grillstreker, sprød toast eller lune nanbrød. Den mobile bordgrillen Tefal Optigrill leverer alt - uten kull eller gass. 

Neida, dette er ikke en bilbrann!

Det er bare Jimmy Kvist som har fyrt opp grillen!

Fem enkle griller du kan lage selv

Frister det å grille, men du har ingen grill? Disse fem små grillene kan du enkelt lage selv!

Er slangen til gassgrillen i orden?

Slik tester du om gasslangen fortsatt holder mål. 

Utekjøkken i alle prisklasser

Nordmenn elsker å grille og høytiden er naturlig nok sommerhalvåret. Er du en av de som bruker mer tid ved grillen enn ved komfyren er kanskje et utekjø...

Hyggelig med utepeis

Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no