Blackened indrefilet
Blackened – En klassisk krydder-blanding som du kan sette sammen selv eller kjøpe ferdigblandet.
6 porsjoner:
-
1 indrefilet av storfe, 1,2 – 1,4 kg
-
2 ss olivenolje
-
2 ss Blackened krydderblanding (paprika, chili, salt, pepper, cayenne)
Fremgangsmåte:
-
Fjern den litt tykke hinnen som er kjennetegnet på indrefilet. Skjær inn et snitt ved spissen av fileten, og la kniven gli langs hinnen.
-
Pensle indrefileten med litt olje og rull den deretter i krydderblandingen. Legg indrefileten på grillen på medium til sterk varme, grill den så i 2-3 minutter på hver side. Skru ned på varmen om du bruker gassgrill eller legg fileten på et område hvor varmen er noe svakere. Snu på fileten noen ganger i løpet av de neste 10-15 minuttene. Sett i steketermometer og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 oC.
-
La fileten hvile i 6-7 minutter før du skjærer den opp i passe skiver.
Svin indrefilet i speke-skinke
4 porsjoner:
-
2 indrefileter av svin à ca 400 g
-
16 skiver spekeskinke
-
12 skiver jarlsberg
-
1/2 potte basilikum
-
Husholdningshyssing
-
2 ss olivenolje
Fremgangsmåte:
-
Legg spekeskinkeskivene på al.folie på benken. Legg på ost og hakket basilikum og til slutt indrefileten. Rull sammen, fjern al.folien og surr indre-fileten med hyssing så det holder sammen under grillingen.
-
Bruk god varme og la fileten bli brun rundt det hele. Grill så videre på svak varme 10-15 minutter. Husk å snu ofte. Sett i steketermometer etter ca 10 minutter, og la kjernetemperaturen bli ca 65o C.
-
La filetene hvile i ca 7 minutter før du skjærer dem opp i fine porsjons-stykker.
Smakfull potetsalat
4 porsjoner:
-
800 g småpoteter
-
4 ss salt
-
1 l kokevann
-
2 ss grov Dijonsennep
-
1 dl olivenolje
-
1 ts salt
-
2 ts nykvernet svart pepper
-
2 ss frisk basilikum, hakket
-
150 g spekeskinke
Fremgangsmåte:
-
Gode nypoteter kokes i salt vann. Hell av vannet, damp dem og avkjøl litt.
-
Bland sennep, olivenolje, salt og pepper, basilikum, og vend potetene i dette.
-
Skjær spekeskinke i tynne strimler og dryss over til slutt. Enda mer smak blir det om du steker spekeskinken først.