Grill-inspirasjon: Lag sommerens beste grillmat!

Grill, utekjøkken og utepeis

Nam, nam, dette smaker godt! Kokk Omar Viset har spesialkomponert sommermenyen for Vi i Villas lesere. Vi har prøvesmakt og kan anbefale rettene, som fort kan bli sommerens favorittmat.


Blackened indrefilet

Blackened – En klassisk krydder-blanding som du kan sette sammen selv eller kjøpe ferdigblandet.

6 porsjoner:

  • 1 indrefilet av storfe, 1,2 – 1,4 kg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Blackened krydderblanding (paprika, chili, salt, pepper, cayenne)

 

Fremgangsmåte:

Les også:

Forbrukerøkonomens sju råd

Vi i villas økonomiekspert gir deg sju råd om hvordan du tar grep om privatøkonomien.

  1. Fjern den litt tykke hinnen som er kjennetegnet på indrefilet. Skjær inn et snitt ved spissen av fileten, og la kniven gli langs hinnen.
  2. Pensle indrefileten med litt olje og rull den deretter i krydderblandingen. Legg indrefileten på grillen på medium til sterk varme, grill den så i 2-3 minutter på hver side. Skru ned på varmen om du bruker gassgrill eller legg fileten på et område hvor varmen er noe svakere. Snu på fileten noen ganger i løpet av de neste 10-15 minuttene. Sett i steketermometer og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 oC.
  3. La fileten hvile i 6-7 minutter før du skjærer den opp i passe skiver.

 

Svin indrefilet i speke-skinke

4 porsjoner:

Les også:

Slik får du skreddersydd ferdighus

Et skreddersydd ferdighus er fullt mulig. Start tidlig og søk faghjelp, og du kan få et ferdighus som er unikt for deg.

  • 2 indrefileter av svin à ca 400 g
  • 16 skiver spekeskinke
  • 12 skiver jarlsberg
  • 1/2 potte basilikum
  • Husholdningshyssing
  • 2 ss olivenolje

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg spekeskinkeskivene på al.folie på benken. Legg på ost og hakket basilikum og til slutt indrefileten. Rull sammen, fjern al.folien og surr indre-fileten med hyssing så det holder sammen under grillingen.
  2. Bruk god varme og la fileten bli brun rundt det hele. Grill så videre på svak varme 10-15 minutter. Husk å snu ofte. Sett i steketermometer etter ca 10 minutter, og la kjernetemperaturen bli ca 65o C.
  3. La filetene hvile i ca 7 minutter før du skjærer dem opp i fine porsjons-stykker.

 

Smakfull potetsalat

Les også:

Nordmenn vil ha murhus

Nordmenn vil ha murhus etter ferieturene. Og erfarne etablerere er de ivrigste.

4 porsjoner:

  • 800 g småpoteter
  • 4 ss salt
  • 1 l kokevann
  • 2 ss grov Dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ss frisk basilikum, hakket
  • 150 g spekeskinke

  

Fremgangsmåte:

  1. Gode nypoteter kokes i salt vann. Hell av vannet, damp dem og avkjøl litt.
  2. Bland sennep, olivenolje, salt og pepper, basilikum, og vend potetene i dette.
  3. Skjær spekeskinke i tynne strimler og dryss over til slutt. Enda mer smak blir det om du steker spekeskinken først.

 

23. oktober 2008
Mer om Grill, utekjøkken og utepeis

Slik bygger du utekjøkken med praktisk flisbenk

Grill, utekjøkken og utepeis Hvis du bygger dette utekjøkkenet, løfter du friluftsmaten opp til et nytt plan, der hele tilberedningen foregår ute ved kulegrillen.

Du kan selv bygge ditt eget utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Et utekjøkken er greit å ha som ­supplement til grillen – nå kan du lage hele måltidet utendørs. Her kan du se hvordan du bygger utekjøkken!

Slik rengjør du grillen på høsten

Grill, utekjøkken og utepeis Du rydder vel ikke bort grillen før du har gjort dette?

Slik blir du kvitt en av sommerens verste plager: Knotten

Grill, utekjøkken og utepeis En grill, kull og matolje er alt du trenger for å lage din egen knottfelle.

10 triks som gjør grillsesongen til en lek

Grill, utekjøkken og utepeis Følger du disse tipsene får grillmaten mer smak og grillingen blir enklere. Og så blir det enkelt å rengjøre grillen etter bruk.

Felix og Eugenia bygget sitt eget utekjøkken

Grill, utekjøkken og utepeis Utekjøkken er i vinden – ikke så rart, for her får du det beste av alle verdener.

Getty Images
Annonsørinnhold

Varmt vann på utekjøkkenet - lettvint og raskt

Grill, utekjøkken og utepeis Gjør utekjøkkenet komplett med rennende, varmt vann som du enkelt monterer selv.

Disse grilltabbene må du unngå

Grill, utekjøkken og utepeis Lar du gassflasken stå i skapet under grillen mens du bruker den? Da risikerer du i verste fall en eksplosjonsartet brann i grillen.

Vi prøver bordgrill: Perfekt stekte biffer året rundt

Grill, utekjøkken og utepeis Lekkert kjøtt av alle slag, aubergineskriver med grillstreker, sprød toast eller lune nanbrød. Den mobile bordgrillen Tefal Optigrill leverer alt -...

Fem enkle griller du kan lage selv

Grill, utekjøkken og utepeis Frister det å grille, men du har ingen grill? Disse fem små grillene kan du enkelt lage selv!

Er slangen til gassgrillen i orden?

Grill, utekjøkken og utepeis Slik tester du om gasslangen fortsatt holder mål.

Utekjøkken i alle prisklasser

Grill, utekjøkken og utepeis Nordmenn elsker å grille og høytiden er naturlig nok sommerhalvåret. Er du en av de som bruker mer tid ved grillen enn ved komfyren er kanskje et utekjøkken noe for deg. Vi har valgt våre favoritter.

Hyggelig med utepeis

Grill, utekjøkken og utepeis Vi nordmenn elsker å kose oss utendørs, men vi blir dessverre nødt til å trekke oss innover når gradestokken synker for lavt. Vi i Villa presenterer...

Er du klar for grillsesongen?

Grill, utekjøkken og utepeis Du har grill, du har kull eller gass, og du har mat. Men har du alt det andre?

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no